Arhiv Značk: bela tehnika

sušilni stroj gorenje

Kaj je kondenzacijski sušilni stroj?

V ponudbi sušilnih strojev naletimo na različne izvedbe, ki jih pred nekaj leti še ni bilo. Spremenile so se tudi oznake strojev, tudi tistih, ki so na trgu že dlje časa. Kondenzacijski sušilni stroj je en primer – v preteklosti so bili takšni praktično vsi sušilni stroji, zato se tega ni posebej omenjalo, medtem ko so danes na trgu še nekatere alternative, ki zahtevajo distinkcijo. Čeprav je kondenzacija v vsakem primeru pomemben mehanizem odvajanja toplote, se je naziv kondenzacijski sušilni stroj oprijel tistih naprav, ki s pomočjo električne energije ogrevajo grelna telesa v napravi in z ogrevanjem bobna sušijo perilo. Kondenzacijski so zato, ker vlaga pri višji temperaturi izhlapeva iz oblačil in se kondenzira na drugih delih stroja, zbira pa se v posebni posodi. Kot alternativa takšnemu stroju se običajno predstavljajo stroji s toplotno črpalko, ki delujejo na nekoliko drugačen način, a še vedno za zbiranje vode koristijo mehanizem kondenzacije, tako da bi bil lahko tudi takšen stroj kondenzacijski sušilni stroj.

Katere prednosti ponuja kondenzacijski sušilni stroj?

Čeprav je mehanizem zbiranja vode enak, imajo različne izvedbe sušilnih strojev različne lastnosti. Kondenzacijski sušilni stroj ponuja nekatere odločilne prednosti, če najdemo dobro ponudbo. Takšni stroji so namreč nekoliko skromneje zastopani v ponudbi trgovcev, a vseeno jih je možno najti. Največja prednost, ki jo ponuja kondenzacijski sušilni stroj kupcem, je verjetno cena – v sušilni stroj ne bo treba veliko investirati, predvsem osnovni modeli so na voljo že po zelo ugodni ceni. Upoštevajmo, da so to še vedno napredni sodobni stroji, ki bodo svoje delo zelo dobro opravili. Razlika v ceni lahko upraviči tudi nekoliko višjo porabo električne energije, ki jo ima kondenzacijski sušilni stroj v primerjavi z alternativami. To pomeni, da bomo z nakupom in uporabo takšne naprave še vedno porabili manj denarja kot z investicijo v dražjo, a varčnejšo napravo.

https://si.gorenje.com/Izdelki/Pranje-in-su%C5%A1enje-perila/Su%C5%A1ilni-stroji/c/gowash02

vgradni hladilnik in čistoča

Vgradni hladilnik, čistoča in uporabnost

Vgradni hladilnik je čista uporabnost .

Večina ljudi ima dom rada čist in urejen. Čistoča nam omogoča kakovost bivanja. čiščenje prostorov je zahtevno opravilo, vsem osebam ta aktivnost tudi ni pri srcu. Zato velikokrat pri nakupu raznih predmetov najprej pomislijo na potrebno vzdrževanje po nakupu. Velik obseg vzdrževanja obsega čiščenje. Zato temu primerno izberejo lastnosti, ki zahtevajo manj čiščenja. Ker je danes ponudba velika in pestra, je mogoče med vso ponudbo izbrati takšno, ki zahteva bistveno manj vzdrževanja oziroma čiščenja. Vgradni hladilnik je dobra rešitev za vse, ki imajo na eni strani radi čiste prostore ter hkrati ne marajo izgubljati časa z elementi, kateri zahtevajo veliko čiščenja. Ker je vgradni hladilnik vgrajen med ostale elemente kuhinje, to pomeni, da je večji del njegove zunanje površine skrit. Odkrit ostane le prednji del, ki je namenjen uporabi, ter po potrebi del, kateri je odprt zaradi tehničnih zahtev proizvajalca hladilnika. Vgradni hladilnik je z vsemi ostalimi površinami zakrit. Kar hkrati pomeni, da do njega ne more dostopati prah, insekti, ter razne druge umazanije. Vgradni hladilnik je na ta način bistveno lažje čistiti. Najmanj čiščenja zahteva vgradni hladilnik, ki je tudi s prednje strani zakrit z elementom kuhinje. V takšnem primeru je potrebno čistiti zgolj notranjost hladilnika in sicer po potrebi in želji. Nekaj več čiščenja zahteva vgradni hladilnik, ki ima vrata izpostavljena oziroma niso zakrita z elementom kuhinje. Takšna izvedba je najbolj pogosta tam, kjer želi lastnik z barvo, obliko, zasnovo ali drugimi lastnostmi vrat, doseči določen estetski učinek . Vrata so pri tem dodaten element, ki ga je potrebno čistiti. Vendar zaradi sodobnih izvedb danes tudi to ni več posebna težava. Materiali iz katerih so izdelana omogočajo enostavno čiščenje z najbolj osnovnimi načini.

Vgradni hladilnik je idealna rešitev za vse, ki prisegajo na čistočo doma ter hkrati ne želijo za čistočo porabiti pretirano veliko časa.

 

bela tehnika, oprema, kuhinja

Hladilniki, razkošje svežine

Hladilniki so razkošje svežine .

Danes so hladilniki zelo vsakdanja in koristna dobrina. Brez hladilnika si danes ne predstavljamo doma oziroma brez hladilnika v domu ne bi znali živeti. Hladilniki omogočajo zelo kakovostno hrambo hrane in vzdrževanje koristnih lastnosti na daljši rok. Shramba hrane je bila od najstarejših časov do danes pogoj za preživetje. V ta namen so naši davni predniki izumljali vse mogoče načine, ki so pripomogli, k ohranjanju užitnosti in svežine. Tako imamo od najstarejših časov do danes različne načine in iznajdbe. Nekatere so še danes cenjene, vendar so postale v veliki meri že razkošje. Njihovo razkošje ima dobro in manj dobro lastnost. Dobra lastnost je, da razkošje pomeni tudi bistveno večjo kakovost hrane, manj dobra lastnost pa je, da se lahko razkošje spremeni v razočaranje. Hrana je zelo občutljiva na vremenske in druge značilnosti okolice. Z raznimi spremembami vremena in drugih lastnosti okolice, lahko hrana postane neužitna, kar z drugimi besedami pomeni, da jo moramo zavreči. Hladilniki nas v veliki meri obvarujejo teh težav. Investicija, ki jo hladilniki zahtevajo ni majhna, je pa vsekakor manjša, kot bi bila škoda nastala z zavrženo hrano. Poleg tega so hladilniki investicijsko manj zahtevni, kot klasični načini hrambe hrane. Klasični načini hrambe hrane so konstrukcijsko bistveno bolj zahtevni, velikokrat v sodobnih domih tudi niso mogoče. V najboljšem primeru zahtevajo večjo investicijo, ki si jo lahko privoščijo le redki. Hladilniki so poleg tega opremljeni z lastnostjo mobilnosti. Mobilnost običajno ni uporabljena in izrabljena, saj največkrat hladilniki svoje poslanstvo celotno življenjsko dobo odslužijo na enem mestu. Lahko pa se lastnik ali uporabnik odloči, da ga premakne na drugo mesto ali lokacijo kadarkoli si to želi. V največ primerih se za izrabo mobilnih lastnosti hladilnika odločimo, ko izvajamo razne spremembe v domu oziroma njegovi vsebini.

Hladilniki se takrat največkrat premaknejo na novo lokacijo zgolj za kratek čas.

 

več o tem