Arhiv Značk: brivniki

Brivniki – vrste in uporaba

Brivniki so naprave namenjene britju. Z brivniki lahko brijemo različne predele, najbolj pogosto pa se uporabljajo za britje brade pri moških in britje nog pri ženskah. Tako lahko rečemo, da v osnovi poznamo dve vrsti brivnikov, in sicer moški brivnik in ženski brivnik ali depilator kot mu rečemo bolj pogosto.

Vsak brivnik ima določene prednosti in pomanjkljivosti v primerjavi z običajnim britjem torej uporabo britvic. Prav gotovo je enostavnost odlična prednost, ki govori v prid brivnikom, saj je britje z njimi precej lažje. Še ena od prednosti je nežnost, saj so brivniki narejeni, tako da se boste le stežka porezali z njimi.

Brivniki imajo tudi številne slabosti v primerjavi z britvicami, ki jih prav tako velja izpostaviti. Predvsem so bistveno bolj glasni in lahko moteči do ostalih, če vas živi več pod eno streho in se vi radi brijete v nočnih urah. Prav tako so brivniki v začetku precej dražji od britvic, saj tisti boljši stanejo kar precej.

Še ena izmed slabosti je to, da je potrebno brivnik po vsaki uporabi tudi temeljito očistiti. Tako lahko rečemo, da se običajno z britvicami pobrijemo celo hitreje kot z brivnikom, zlasti na začetku, ko nismo vešči upravljanja te naprave.

Prav začetek je lahko najbolj naporen, saj traja kar nekaj časa, preden boste brivnik z veseljem uporabljali. Če ste navajeni klasičnega britja in se tako brijete že vrsto let, je prehod na brivnik lahko precej težaven in takrat je bistveno, da ne obupate prehitro. Če se po več uporabah še vedno ne boste počutili najbolje ob britju z brivnikom, lahko preklopite nazaj na klasično britje oz. takšen način kot vam najbolj ustreza.

Brivniki

Tudi v času, ko prevladuje gospodarska kriza po celotnem razvitem svetu in je njen vpliv najmočnejši v EU, se nekatera podjetja uspešno bojujejo in kljubujejo težkim razmeram. Najlažje krizo prebrodijo tista podjetja, ki izdelujejo izdelke za lepoto in zdravje, ki jih tudi v tem času vsi potrebujemo.

Brivniki so prav gotovo ena izmed pripomočkov za lepoto, ki se tudi v tem času dobro prodajajo. Tako moški brivnik kot ženski brivnik je nujno zlo, ki ga ima vsak, ki se je že navadil takšnega britja. Če imate tudi vi moški brivnik ali ženski brivnik in ga tudi uporabljate, potem ste prav gotovo spoznali vse prednosti, ki jih takšno britje nudi in prav gotovo si ne predstavljate več kako bi bilo, če brivnik ne bi deloval ali ga ne bi imeli.

Kljub vsem prednostim, ki jih prinašajo brivniki, pa še marsikdo vztraja pri britju z britvicami, saj imajo tudi brivniki nekaj slabosti. Tako moški brivnik kot ženski brivnik potrebuje električno energijo za svoje delovanje. Če veliko potujete, radi taborite ali kako drugače preživljate proste dni v okolju, kjer nimate možnosti priklopa na električno energijo, bo to zelo zoprno, saj vam brivnik ne bo deloval.

K sreči bodo vsi boljši brivniki delovali tudi na baterije, ki jih imate lahko vedno s seboj. Tudi čas delovanja na baterije je lahko dovolj dolg, a vsi brivniki ne zdržijo enako dolgo in zato se ta čas precej razlikuje med njimi.

Uporaba različnih nastavkov vam lahko odlično pomaga pri oblikovanju. Oblikovanje zalizcev in brade je pri moškem spolu precej priljubljeno in z uporabo brivnika si lahko oblikujete tako brado kot zalizce, tako da bo vsak mislil, da ste obiskali brivca ali frizerja.

Nekateri brivniki lahko delujejo tudi pod vodo in nudijo tudi možnost mokrega britja. Vsekakor je tudi to lahko velika prednost, a vsaka dodatna možnost, ki jo posamezen brivnik ponuja, pomeni tudi nekoliko višjo nabavno ceno, ki pri tovrstnih izdelkih hitro preseže vaše upe in pričakovanja.