Arhiv Značk: celulit

Celulit in njegovo odstranjevanje

Če bi vam postavili vprašanje, kaj vas najbolj moti na vašem telesu, bi med odgovorili zagotovo zasledili tudi celulit. Ta je zlasti prisoten pri predstavnicah nežnejšega spola. Čeprav nekateri zmotno mislijo, da je celulit zlasti prisoten na telesu oseb z odvečnimi kilogrami, pa to še zdaleč ni nujno res. Celulit ravno tako lahko opazite na zelo suhih oziroma vitkih osebah, pri katerih je morda opazen še toliko bolj. Le redkokoga celulit ne moti in se z njegovim pojavom na telesu niti ne ukvarja kaj dosti. Po drugi strani pa je ogromno takšnih, ki bi naredili prav vse, da bi se te nadležne in neprivlačne zadeve hitro znebili. Na trgu so sicer na voljo številna sredstva proti celulitu, a pogosto se izkaže, da so popolnoma neučinkovita, povrhu pa vas lahko stanejo cel kup denarja. Ravno zato je najbolje, da celulit poskušate na dober način odstraniti s pomočjo strokovnjakov.

Celulit

Celulit povzroča slabo voljo zlasti v poletnem času

Če ste morda na celulit v zimskem času popolnoma pozabili, ste se nanj verjetno kaj hitro spomnili v toplejšem obdobju, ko imate na sebi veliko manj oblačil in je zato lahko zelo opazen. Vse skupaj je videti zelo neprivlačno, zato ga skušate prikriti na najrazličnejše načine. Nekoliko težja pa boste to naredili na plaži, ko boste imeli na sebi le kopalke. Če vas celulit res moti in ovira tudi pri vašem počutju, potem je najbolje, da se odločite za odstranjevanje celulita. Poiščite si dobrega strokovnjaka, ki bo odstranjevanje celulita opravil kakovostno, učinkovito in tudi dovolj ugodno. Morda vam strokovnjaka za odstranjevanje celulita priporoči kakšen prijatelj ali sorodnik, ki je z njim že imel dobre izkušnje. Po drugi strani pa si dobrega strokovnjaka najdete kar s pomočjo spleta. Na njihovih straneh si lahko ogledate še vrsto drugih storitev, na primer odstranjevanje strij, pomlajevanje kože na naraven način s prav posebnimi metodami in podobno.

Celulit – ali sploh obstaja rešitev?

Nekaj informacij o celulitu  

Celulit je poimenovanje za maščobno in vezivno tkivo v podkožju, značilno predvsem za ženske. To je seveda nekaj povsem naravnega. Težava pa nastane, ko se (močno) zredimo in pričnejo maščobne celice neenakomerno pritiskati na kožno površnico, kar povzroči jamičast oziroma pomarančast videz kože – to je tudi najbolj pogost opis celulita, ki pa je seveda precej posplošen, saj se nanaša le na posledice, ne pa tudi na vzroke za nastanek. S celulitom pa se ne soočajo le ženske s povečano telesno težo, saj je v določeni meri prisoten kar pri 85 odstotkih celotne ženske populacije, le da se pri vitkejših posameznicah običajno pojavlja v precej omiljeni obliki.

Celulit in prehrana  

Pri težavah s celulitom se priporoča, da posebno pozornost namenite svojemu jedilniku, saj lahko prav neprimerna prehrana poslabša situacijo. Ne pričakujte sicer, da se boste s spremenjenim načinom prehranjevanja celulita znebili kar čez noč, vendar pa lahko z vztrajnostjo stanje znatno izboljšate. Med živila, ki pomagajo zmanjševati celulit, spada predvsem hrana, ki vsebuje dosti beljakovin. Svetuje se tudi redno uživanje pivskega kvasa. Maščobam se nikar v celoti ne odpovejte, saj jih vaše telo nujno potrebuje, temveč jih raje zamenjajte za bolj zdrave oblike, kot so hladno stiskana olja.

Telesna aktivnost v boju proti celulitu  

Tudi zadostna količina rekreacije je pomemben dejavnik pri odpravljanju celulita. Poskrbite,  da boste telesni vadbi posvetili najmanj tri ure tedensko. Za izgorevanje maščob se priporoča predvsem aerobna vadba (tek, plavanje, hitra hoja, kolesarjenje …), ki pa je ne pozabite nadgraditi tudi z nekaj anaerobnimi vajami, saj bodo te okrepile vaše mišice. Za začetek bo zadostovala vadba z lastno telesno težo, čez čas pa se lahko odpravite tudi v fitnes, kjer bodo vaje potekale ob večji obremenitvi. Uspeh pri zmanjševanju celulita zagotovljen!