Arhiv Značk: Čevlji

čevlji nike

Čevlji, za vse in vsakogar

Čevlji so modna obutev po oceni kupca ali uporabnika.

Moda je sicer lahko določena tudi drugače. Razni strokovnjaki oblikujejo modo preko raznih kriterijev. Vendar ni nujno, da ti kriteriji celotni ponudbi ustrezajo. Kdor prisega na modo strokovnjakov, se bo z ustreznostjo strinjal. Ostale pa bolj zanimajo čevlji, ki so izven teh okvirjev. To razliko lahko opazimo na praktično vsakem koraku. Opazimo, da imamo na eni strani obutev, ki se sklada z zadnjo modo, ter obutve, ki je včasih večje drugič manjše nasprotje. V vsakem primeru pa gre za nasprotje mode oziroma tistega, kar naj bi bilo po oceni strokovnjakov moderno. Izbiro v tem primeru določajo načela nakupa . Kako različna so vidimo pri tako ponudbi kot povpraševanju. Čevlji so s strani ponudbe in povpraševanja različno obravnavajo, skupna točka pa je nakup. Najpogostejša načela so barva, izvedba, vrsta, znamka, model in podobno. Barva se usklajuje tako preko mode, obstoječe garderobe, garderobe prihodnosti in na druge načine. Kdor veliko da na modo, bo izbral barvo, ki ustreza aktualnim modnim načelom. Drugi dajo prednost obstoječi garderobi. V tem primeru bo izbral barvo, ki se najbolje prilega obstoječi garderobi. Izbrani par obutve bo lahko dopolnil, popestril, nadgradil ali kako drugače obogatil garderobo. V njej so različni čevlji, izbere pa se tiste, ki jih v garderobi ni ali potrebujejo zamenjavo. V garderobo prihodnosti sodijo čevlji, ki se bodo potrebovali v prihodnosti. Pri tem gre za razne spremenjene zahteve, katerim obstoječa garderoba na ustreza. Vzrokov je nešteto. Predvsem gre za spremenjene aktivnosti, katerim bodo čevlji služili z vsemi svojimi lastnostmi. Pomembno pri tem je, da so lastnosti upravičene. Velikokrat se zgodi, da si kupec ob določeni ponudbi zamisli določeno aktivnost ali značilnost prihodnosti. Ki pa ostane zgolj v mislih, dejansko se ne zgodi ali pa se ne zgodi v polnosti.

Čevlji so z vidika ponudbe in povpraševanja različno obravnavani.

Več

čevlji nike

Čevlji, najpogostejše obuvalo

Čevlji so najpogostejše obuvalo .

Med čevlji danes izbiramo v mnogih različnih izvedbah. Čevlji so lahko visoki ali nizki. Med seboj se čevlji razlikujejo po načinu zapenjanja ali zavezovanja. Tako obstajajo čevlji, ki se zapenjajo z zaponko ali zavežejo z vezalkami. Obstajajo tudi čevlji, ki se preprosto obujejo. Čevlji so iz različnim materialov kot so usnje, umetni materiali in blago. V ponudbi na trgu so danes čevlji v različnih oblikah, različna je tudi namembnost. Dobri čevlju omogočajo udobje in dober oprijem z podlago. Kakovostna obutev omogoča tudi druge funkcije kot je odvajanje potu, nepremočljivost, zaščita pred poškodbami in druge. Moda v veliki meri narekuje oblikovalske prijeme. Tako se z leti moda spreminja, temu primerno oblikovni prijemi oblikovalcev. Moda se ponavlja in sledi trendu, kar pomeni, da se lahko čez čas stari in pozabljeni oblikovalski prijemi ponovno vrnejo in postanejo modni. Proizvajalci se med seboj razlikujejo po tem ali sledijo modnim trendom bolj ali manj zavzeto. Nekateri proizvajalci so se usmerili v modne trende, zato je njihova paleta proizvodov večinoma modna. Drugi zavestno izdelujejo predvsem čevlje, ki so klasičnih oblikovalskih prijemov in oblik. Obstajajo tudi proizvajalci, ki paleto svojih proizvodov opremijo s posebnimi lastnostmi, kot je na primer dihanje materialov. Odvajanje potu na zunanjo stan materialov je nekaterim dobrodošla lastnost, zato kupujejo pretežno takšne čevlje. V Sloveniji imamo nekaj krajev, kjer so čevlji zaznamovali obrtniško proizvodnjo. Čevlji te kraje zaznamujejo, ker je svoj čas večina prebivalstva izdelovala čevlje oziroma so bili vključeni v izdelavo čevljev. Tradicija čevljarstva se je v nekaterih krajih ohranila, v drugih je praktično zamrla. Izguba tradicionalni proizvajalcev je škoda, ki se bo težko nadomestili. Škoda ni samo v izgubi delovnih mest, tradicija, ki je v nekaterih primerih štela stoletje je prekinjena.

Čevlji so obutev s trdimi podplatom, ki večinoma sega do gležnjev, v nekaterih primerih pa malce čez gleženj.

Čevlji

Izbira ženskih čevljev z visoko peto

ČevljiČeprav čevlji predstavljajo del vsakodnevne garderobe velike večine ljudi, so ženske še vedno tiste, ki izbiri novih čevljev posvečajo največjo pozornost. Moški čevlji morajo biti namreč v prvi vrsti funkcionalni in praktični, šele nato pride na vrsto tudi sam izgled, pri otroških čevljih pa je pomembna predvsem vzdržljivost, saj lahko naši najmlajši med igro obutev hitro uničijo. Ženske pri izbiri čevljev na drugi strani najprej pogledajo na lep izgled obutve, šele nato je na vrsti udobje in praktičnost.
Najtežje je izbrati ustrezne ženske čevlje z visoko peto, saj so v večini primerov neudobni, poseben večer, za katerega je ženska izbrala takšne čevlje, pa se običajno zaključi z žulji in bolečinami. Pri izbiri čevljev s peto je tako pametno, da upoštevamo nekatere predloge. Če ste se odločile, da boste kupile čevlje s peto, imejte v mislih, da je nekoliko nižja peta še vedno veliko bolj privlačna kot vrtoglavo visoka peta, v kateri ne boste znale hoditi. Tudi če je peta nekoliko nižja, bodo vaše noge še vedno videti zelo zapeljivo, vaša drža pa bo avtomatsko lepša.
V primeru, da pri nakupu ženskih čevljev ne gledate na denar, je vsekakor pametno, da izberete tisto različico, ki je bolj kvalitetna in s tem tudi bolj udobna. Pravo usnje se na primer zlahka prilagodi obliki vaših stopal in se vedno obnese bolj kot umetni materiali. Zelo pomembno je tudi, da pri izbiri ženskih čevljev razmislite o tem, ali se bodo lepo podali k vaši celotni garderobi, saj vam v nasprotnem primeru ne bodo kaj dosti služili. Veliko izbiro najdete tukaj: http://www.ceneje.si/oblacila-obutev/obutev-za-prosti-cas/cevlji

Tudi oblačila in obutev so del igre množic, ki ji pravimo nogomet

Nogomet je igra, ki jo ljudje po celotnem svetu naravnost obožujejo. Je šport, ki ga se igra poleti, pozimi, v bistvu ne pozna letnih časov, ki bi ga ovirali. Tudi, če je na igrišču peklenska vročina, ali močan naliv, navdušence ne ustavi prav nič. Toda, ko pride zima in je na igrišču preveč snega, je čas za selitev v toplejše prostore, torej v dvorane. Kakorkoli ali kjerkoli, nogomet je šport, ki potrebuje svojo določeno opremo. Za uspešen nogomet je potrebno kupiti opremo, torej v prvi vrsti ustrezajoče se športne čevlje. Za igranje na zunanjih površinah in na umetni travi je potreben nakup posebnih čevljev, kopačk, ki imajo na podplatih čepke. Nogomet se z njimi igra veliko bolje in veliko lažje. Tudi za igro v dvoranskih prostorih je potreben nakup kvalitetne obutve oziroma superg, ki so narejene iz materiala, ki ne razpoka na hitro, pa tudi stopalo mora biti iz surove gume. Prav stopalo je izjemno pomembno, da pri sami igri ne drsi, da je gibanje neovirano, da se za žogo podi z lahkoto, brez skrbi, da bi prišlo do kakšne poškodbe. Poleg primerne obutve mora imeti vsak igralec primerno oblačilo, za prihod na igrišče navadno izbere trenirko ali jakno, za samo igranje pa kratke hlače in majico, oziroma dres. Vsi člani ene ekipe imajo enake drese, ki so narejeni iz kvalitetnega materiala, ki diha in skrbi, da se telo ne zmoči preveč. Vratar nosi nekoliko drugačno opremo z rokavicami.