Arhiv Značk: čistilni servis

Čiščenje in ugodni čistilni servisi

Čiščenje in ugodni čistilni servisi

Zanimivo je, da imamo v slovenskem jeziku za vsak letni čas stalno besedno zvezo, povezano s čiščenjem. Poznamo spomladansko, poletno, jesensko in zimsko čiščenje, še več »čiščenj« pa poznajo trgovci v času kakšnih popustov. Na papirju torej čiščenja ne manjka, v praksi pa je zadeva nekoliko drugačna. Le kdo ima namreč ob današnjem hitrem življenjskem ritmu čas za čiščenje hiše? Vseeno pa je dobro, da vsaj enkrat na letni čas poskrbimo tudi za čistočo hiše. Pozimi, ko smo več časa doma, je lepo bivati v prijetni in čisti hiši, pa tudi sicer je dobro, da skrbimo za primeren higienski nivo, saj se lahko zgodi, da moramo zaradi nečistoče, plesni in drugih pojavov celo obnoviti dele hiše. Da bi se temu izognili, opravimo nekajkrat na leto generalno čiščenje hiše. To pomeni, da si vzamemo kakšen dan ali dva časa ter hišo popolnoma očistimo, od vrha dimnika do kleti. Ker pa nikoli nimamo časa, lahko generalno čiščenje naročimo kar pri čistilnem servisu, ki bo naše domovanje očistil hitreje in bolje, kot bi ga sami. Kadar pa se odločimo, da ne bomo čistili sami se odločimo za čistilni servis. Ko se odločamo med čistilnimi servisi moramo biti pozorni na veliko stvari. Vedeti moramo za kakšno vrsto čiščenja gre ali je to zunanje, notranje, čiščenje poslovnih prostorov, šol, tovarn itd. Običajno izbiramo med najugodnejšimi čistilnimi servisi. Vendar pa moramo biti pozorni kaj nam ta čistilni servis za določeno ceno ponuja npr. pozorni moramo biti ali nam čistilni servis ponuja dnevno, tedensko, mesečno čiščenje. Prav tako moramo biti pozorni kakšne vrste čistil uporablja in ali so vsa čistila ter drugi dodatki že všteti v ceno. Kajti pri nekaterih čistilnih servisih so čistila že vključena v ceno pri nekaterih pa se jih mora doplačati naknadno, odvisno od količine uporabljenih čistil. Zato predno se odločite za čistilni servis dobro preglejte vse možnosti.

Kako izgled in čistost poslovnih prostorov vplivajo na stranke/kupce

Izgled in čistost poslovnih prostorov ima pomembno vlogo že kar takoj na samem začetku, pri ustvarjanju prvega vtisa in močno vpliva na stranke oziroma na kupce. Poslovni prostor v katerem delate, oziroma sprejemate svoje stranke, je namreč vaša podoba in ne zgolj vir sredstev za preživljanje. Zato se splača potruditi, za pomoč poklicati čistilni servis, in si ustvariti prijeten, predvsem pa čist kotiček za delo, v prvi vrsti zato, da se boste bolje počutili, v drugi pa zato, ker urejeni in čisti delovni prostori delujejo na stranke pozitivno in na takšen način vzbujajo poslovno zaupanje. Ugodno delovno okolje mora pozitivno vplivati tako na zaposlene, kakor na obiskovalce.

Urejenost, lep izgled in čistoča so v poslovnih prostorih zrcalna podoba vaše osebnosti, navad, predvsem pa odnosa, ki ga imate do svojih strank in kupcev. Neurejen in neočiščen poslovni prostor že na prvi pogled pokaže ne le na notranjo neurejenost poslovnega prostora, ampak tudi na vašo neurejenost. Izgled in čistost poslovnih prostorov omogoča prijetnejše počutje vas, predvsem pa vaših strank, saj spodbuja pozitiven odnos do dela. Če je poslovni prostor v katerem delate vi in vaši sodelavci čist, se bodo tudi stranke do vas obnašale popolnoma drugače, kot bi se v neurejenem in umazanem prostoru.

Čistoča in urejenost sta predpogoj za dober videz poslovnega prostora in za delovno disciplino, ki v njem vlada. Velikokrat se vse zalomi že pri predsobah in pri hodnikih, po katerih vstopajo in se sprehajajo stranke ali kupci, saj je lahko prav videz slednjih dokaz, da bi morali v podjetju za boljšo organizacijo dela še marsikaj postoriti. Polomljene kljuke in ključavnice ne dajejo poslovnemu prostoru prav nobenega estetskega videza, zato jih je v primeru nezgode treba čim hitreje popraviti. Izgled in čistost poslovnih prostorov je treba redno vzdrževati, pri čemer vam lahko pomaga čistilni servis – http://cistilniservis.org/lokacije/cistilni-servis-ljubljana/ , sami pa poskrbite za redno zračenje prostora.