Arhiv Značk: čistilni servis ljubljana

Kako izgled in čistost poslovnih prostorov vplivajo na stranke/kupce

Izgled in čistost poslovnih prostorov ima pomembno vlogo že kar takoj na samem začetku, pri ustvarjanju prvega vtisa in močno vpliva na stranke oziroma na kupce. Poslovni prostor v katerem delate, oziroma sprejemate svoje stranke, je namreč vaša podoba in ne zgolj vir sredstev za preživljanje. Zato se splača potruditi, za pomoč poklicati čistilni servis, in si ustvariti prijeten, predvsem pa čist kotiček za delo, v prvi vrsti zato, da se boste bolje počutili, v drugi pa zato, ker urejeni in čisti delovni prostori delujejo na stranke pozitivno in na takšen način vzbujajo poslovno zaupanje. Ugodno delovno okolje mora pozitivno vplivati tako na zaposlene, kakor na obiskovalce.

Urejenost, lep izgled in čistoča so v poslovnih prostorih zrcalna podoba vaše osebnosti, navad, predvsem pa odnosa, ki ga imate do svojih strank in kupcev. Neurejen in neočiščen poslovni prostor že na prvi pogled pokaže ne le na notranjo neurejenost poslovnega prostora, ampak tudi na vašo neurejenost. Izgled in čistost poslovnih prostorov omogoča prijetnejše počutje vas, predvsem pa vaših strank, saj spodbuja pozitiven odnos do dela. Če je poslovni prostor v katerem delate vi in vaši sodelavci čist, se bodo tudi stranke do vas obnašale popolnoma drugače, kot bi se v neurejenem in umazanem prostoru.

Čistoča in urejenost sta predpogoj za dober videz poslovnega prostora in za delovno disciplino, ki v njem vlada. Velikokrat se vse zalomi že pri predsobah in pri hodnikih, po katerih vstopajo in se sprehajajo stranke ali kupci, saj je lahko prav videz slednjih dokaz, da bi morali v podjetju za boljšo organizacijo dela še marsikaj postoriti. Polomljene kljuke in ključavnice ne dajejo poslovnemu prostoru prav nobenega estetskega videza, zato jih je v primeru nezgode treba čim hitreje popraviti. Izgled in čistost poslovnih prostorov je treba redno vzdrževati, pri čemer vam lahko pomaga čistilni servis – http://cistilniservis.org/lokacije/cistilni-servis-ljubljana/ , sami pa poskrbite za redno zračenje prostora.