Arhiv Značk: delavnica

v delavnici je delo lahko lagodno, če imaš orodje

Lagodno delo v delavnicah

Vsakdo izmed nas ima različne službe, nekateri smo to, drugi so računalničarji, tretji so kuharji, četrti avtomehaniki in serviserji ter tako dalje. V današnjem članku pa se bomo posvetili predvsem tistim, ki svoje delo opravljajo v delavnicah in garažah, natančneje avtoserviserjem in mehanikom. Vsako delo ima svoje prednosti in slabosti, po vsej verjetnosti so tisti, ki so se za tak tip dela odločili, to storili po svoji želji in veselju do vijačenja avtomobilov, zato tudi v takem delu uživajo. Klima v delavnicah mora za lagodno delo biti dovolj topla, v lastni delavnici za to skrbi indukcijskih grelnik, s trdimi in prezeblimi prsti težko opravljam delo. Ne gre pa tudi brez delavnega stola na kolesih, ta mi omogoča, da sem mobilen in mi ni potrebno vstajati ko potrebujem stvar z drugega konca mize.

Dobro opremljena servisna delavnica je ključ do lagodnega dela, delavnica pa mora biti tudi prostorna. Servisne delavnice morajo biti prostorne zaradi ogromno opreme, ki je potrebna za servis avta. Stvari kot so izvijači, OBD1, klešče in podobna mala orodja ne zavzamejo veliko prostora, zaplete se pri velikih orodjih, brez katerih pri servisu avta ne gre. Vsi vemo, da avtomehaniki pri svojem delu uporabljajo velika orodja kot so dvigala in podobno.

Tla delavnice naj bodo taka, da jih bo enostavno čistiti, a obenem taka, da se ne bo nič razbilo v primeru padca kakšne težje stvari na tla, ploščice tu niso najbolj primerne. Ne pozabite pa tudi na prezračevanje, slab zrak slabo vpliva na počutje.