Arhiv Značk: delovna mesta

iskanje delovnega mesta

Delovna mesta, konkurenčne prednosti

Delovna mesta zahtevajo konkurenčne prednosti .

Iskanje zaposlitve je uspešno predvsem takrat, ko se zavemo konkurence in konkurenčnih prednosti. Vsaka oseba je edinstvena, zato ima edinstvene lastnosti. edinstvene lastnosti so različne, v primerjavi z drugimi osebami, pa so v nekaterih primerih bolj, v drugih manj izrazite. Oseba, ki išče prosta delovna mesta se jih mora zavedati, vedeti pa tudi mora, da same edinstvene lastnosti niso dovolj same po sebi, ampak jih je potrebno neprestano aktivno nadgrajevati ter dokazovati. Karierni uspeh posameznikov, ki veljajo kot zgled dobre prakse, kaže prav na izkoriščanju vseh možnosti, posebno pa konkurenčnih prednosti. Te so lahko zelo različne ter temu primerno učinkovite, ko iščemo prosta delovna mesta. Pri veliki konkurenci je pomembno predvsem, da se zavemo pomena izvirnosti. To pomeni, da iščemo tiste možnosti, ki so večinoma spregledane. Dobiti jih je možno na praktično vsakem koraku, potrebno jih je le poiskati, oceniti in izkoristiti. Iskanje informacij je tipičen primer. Zaposlitveni portal, kot priljubljen in dober vir informacij nam lahko ponudi osnovne informacije ali informacije z dodatno vrednostjo za delovna mesta. Osnovne informacije so tiste, ki jih išče večina oseb, informacije z dodano vrednostjo pa tiste, katere najde le peščica. Pod osnovne informacije se šteje predvsem najbolj izpostavljene informacije, večina potem, ko jih pregleda tudi ne išče dalje. Kdor ima takšno prakso se mora zavedati, da je to zamujena priložnost. V tem primeru ne more reči, da delovna mesta ne obstajajo. Bolje bi bilo reči, da jih je iskal zgolj v delu ponudbe, drugi del ponudbe pa ni pregledal oziroma se ni informiral o možnostih, ki jih ponuja. Zavedati se mora, da ima praktično vsak zaposlitveni portal tudi druge informacije, ki sicer ne nudijo prosta delovna mesta direktno, lahko pa jih nudijo posredno.

Delovna mesta lažje pridobimo, če svoj spekter iskanja razširimo ter se naučimo poiskati priložnosti izven svojih ustaljenih načinov in navad.

Delo in zaposlitev, sanje vsakega brezposelnega

Delo in zaposlitev je nekaj, kar želi imeti prav vsak izmed nas, a velikokrat se zgodi, da ostanemo brez njih.  Izguba zaposlitve je lahko za marsikoga še kako travmatičen dogodek, a vedeti je treba, da nikoli ni vse tako črno, kot se zdi na prvi pogled. Na izgubo službe je treba gledati s pozitivne strani in se vreči v novo nalogo in sicer, kako poiskati delo in zaposlitev. Vse je odvisno od nas samih, lahko smo na strani poražencev, lahko pa na strani zmagovalcev. Delo in zaposlitev je naloga, ki se je moramo lotiti trezno.

Delo in zaposlitev najdemo na najrazličnejših spletnih portalih, ki nam lahko s objavo prostih delovnih mest, še kako pomagajo. S pozitivnim pogledom na nastalo situacijo, s brskanjem po oglasih, ki jih najdemo v časopisih in na spletnih straneh podjetij bomo delo in zaposlitev našli na veliko lažji način, kot, če bomo le sedeli in se smilili sami sebi. Seveda pa moramo zaposlitvene oglase dobro pretehtati in pogledati, kakšna znanja in sposobnosti premoremo, da bomo kasneje pri delu kar se da uspešni. V današnjem času je kakršnokoli delo in zaposlitev kar težko poiskat. Če bomo poznali sebe, bomo lažje poiskali delo in zaposlitev.