Arhiv Značk: domače

Kampiranje, blagodejna sprememba vsakdanjika

Kampiranje je blagodejna sprememba vsakdanjika . Za to blagodejno spremembo potrebujemo predvsem nekaj poguma, da premagamo rutino in sprejmemo izziv neznanega in novega.

Vsako kampiranje je predvsem bivanje stran od domačega okolja . V domačem okolju kampiranje nima smisla, saj imamo zagotovljeno streho nad glavo. Kvečjemu se kampiranje v domačem okolju izvaja takrat, ko hočemo pred odhodom na kampiranje v tuje kraje preveriti, če opremo za kampiranje v stanju, ki omogoča dobro in kvalitetno bivanje. Ljudje se odločajo za različno kampiranje na več načinov. Loči jih predvsem življenjski slog, ter priseganje na določene oblike bivanja. Nekateri imajo radi preproste rešitve, ter radi vse potrebno za kampiranje zberejo v enem zamahu oziroma v kratkem času. Drugi prisegajo na bolj kompleksne načine, ker imajo radi nekaj več občutka domačnosti. Znane so migracije nekaterih narodov na morje z počitniškimi prikolicami. Ob postavljenem vprašanju zakaj tako, bodo v veliki meri odgovorili predvsem, da jim počitniška prikolica predstavlja košček doma in domačnosti na tujih tleh. Podobno velja za lastnike bivalnikov in mobilnih hišk. Razlike, ki jih
kampiranje oziroma načini kampiranja ponujajo je tudi v tem, ali bodo ljudje kampirali na enem samem kraju, ali pa bodo želeli imeti izkušnjo več okolji in lokacij. Pri tem je pomembna lastnost mobilnost, oziroma možnost selitve na drugo lokacijo v najkrajšem času oziroma na najbolj preprost način. V tem pogledu se najbolje godi lastnikom bivalnikov, ki se preprosto odpeljejo kamor jim srce poželi. Počitniška prikolica zahteva nekaj več opravkov, nudi pa enako kot bivalnik možnost hitrega premika na drugo lokacijo. S šotorom je opravkov več, vendar izkušeni to, kot sami opravijo hitro in enostavno. Še najbolj zahtevna je za selitev mobilna hiška. Potrebne so posebne priprave in vešče izvajalce, da se mobilna hiška prestavi na drugo lokacijo, katero je izbral lastnik.

Kampiranje je nabor mnogih možnosti življenja izven domačega okolja.