Arhiv Značk: eko igrače

Kvalitetne EKO otroške igrače

Izbira otroške igrače naj nikoli ne bo emocionalna, saj ob takem nakupu po navadi ne posvečamo velike pozornosti sami kvaliteti otroških igrač. Vsaka igrača naj v sebi nosi nekaj več, kaj je to več boste presodili sami. Izbor igrače v osnovi določa starost vašega otroka. Vsak starš dodobra pozna razvoj otroka v različnih starostnih obdobjih, temu primerna naj bo tudi izbira kvalitetne igrače. Še najbolje je, da igrača spada v kategorijo kvalitetnih eko igrač, ki preko priznanih mednarodnih certifikatov potrjujejo svojo ustreznost.

Vsekakor pri eko igračah velja biti pozoren, saj se izraz eko vse preveč izkorišča v promocijske namene. Ne dovolite si, da vas kričeči napisi eko zavedejo. Na spletu obstaja veliko virov preko katerih se lahko poučite kaj je značilno za tiste prave, otroku prijazne eko igrače. Eko igrače nikakor niso igrače bleščečih baru in sumljivih cenenih materialov. Med najboljše eko igrače spadajo še vedno lesene igrače, ki so pobarvane le z zaščitnim premazom, ki ne vsebuje okolju in seveda otroku škodljivih kemičnih sestavin.

Starši z nekoliko bolj izraženim kreativnim čutom bodo iz napisanega hitro ugotovili, da lahko sami naredijo marsikatero zelo uporabno otroško igračo narejeno iz lesa ali kakega drugega naravnega materiala. Sam se spominjam tudi svojih lesenih igrač, ki mi jih je naredil dedek. Tiste igrače so bile povsem unikatne in bi zagotovo lahko nosile naziv eko igrače.