Arhiv Značk: estetska operacija

Operacija prsi, telesni videz in samozavest

Povpraševanje po estetski kirurgiji tudi v Sloveniji vse bolj narašča. Ena od storitev po katerih se zelo pogosto povprašuje, je operacija prsi. Največkrat gre za povečanje prsi, možne pa so tudi druge estetske operacije, kot so prsni lifting, zmanjšanje prsi ali pa njihova estetska rekonstrukcija oziroma preoblikovanje.

estetska kirurgija

Povpraševanje po estetskih operacijah se povečuje tudi zato, ker je telesni videz vse pomembnejši faktor uspeha v sodobni družbi. Telesni videz odraža skrb za lastno telo in s tem karakterne značilnosti posameznika, zelo pomemben pa je predvsem kot faktor samozavesti, ki je danes ključ do uspeha. Ženske se za operacijo prsi odločajo predvsem zaradi samozavesti, ki jo lepo in privlačno telo prinaša. Poleg fizičnih učinkov na izgled, lepoto in privlačnost telesa ima estetska operacija pomemben učinek na vedenje in držo samozavestne ženske. Nezadovoljstvo z lastno postavo namreč vodi tudi do sključene in sramežljive drža ter zadržanega vedenja. Čeprav svojo uspešnost sodobna ženska izkazuje na mnogih strokovnih, poslovnih ali družbenih področjih, je lahko nezadovoljstvo z lastnim videzom mnogokrat oviralni dejavnik. Nesamozavestna ženska tako zaradi sramežljivosti, povezane s svojim videzom, svojih potencialov ne bo mogla izkoristiti do konca, naprimer ob javnih nastopih, predstavitvah in raznih srečanjih. 

Naraščajoče povpraševanje po estetskih operacijah na prsih mnogi napačno razumejo kot zgolj polepšanje telesnega videza. V resnic pa je stvar mnogo globlja: estetska operacija prsi je za žensko, ki je z njimi nezadovoljna, polna rehabilitacija njene samozavesti in je zaradi tega lahko tudi pogoj za uspeh v sodobnem svetu.