Arhiv Značk: Fitnes

Fitnes oprema

V fitnes po dobro fizično in psihično počutje

Fitnes je prostor, v katerem so različne naprave in trenažerji za telesno vadbo, tekaške steze, orbitreki, kolesa. Izraz fitnes izhaja iz besede fit, kar pomeni biti zmožen, sposoben, zdrav, fitnes pa sposobnost, zmožnost in zdravje. Še ena teorija govori o tem, da pomeni fitnes stanje, ko je človek čil, zdrav in treniran ter kot tak usposobljen tudi za zahtevnejše obremenitve pri športu in delu. Fitnes je ena izmed najbolj priljubljenih in razširjenih športnih aktivnosti današnjega časa. Redno obiskovanje fitnesa ima na človeško telo številne pozitivne koristi, med drugim boste porabili maščobne zaloge, preoblikovali boste svoje telo ter izboljšali videz, zmanjšali boste tveganje za bolezen in okrepili imunski sistem, postarali se boste bolj vzdržljivi, saj se bo povečala vaša moč, ohranila se bo vaša gibčnost, povečala se bo struktura kosti, veliko lažje boste premagovali psihične, pa tudi psihične napore, zmanjšali boste stres, izboljšali boste kakovost življenja.

Fitnes in vadba v njem vam bo pomagala zmanjšati znake staranja. Za vadbo v fitnesu potrebujete fitnes opremo. Pod fitnes opremo sodijo kakovostna športna oblačila, kakovostna športna obutev, brisača in plastenka, ki mora biti napolnjena z vodo. Oblačila za v fitnes naj bodo zračna in kar se da udobna, narejena iz materialov, ki dihajo in telesu omogočajo, da diha in ohranja enakomerno toploto. Ne priporoča se, da se oblečete preveč, saj bo telo tako veliko lažje odvajalo toploto, ki nastaja med samo vadbo. V fitnesu boste potrebovali udobne in dovolj široke športne copate, ki so namenjena izključno za uporabo v notranjih prostorih. Brisača s katero boste uporabili ne le za to, da bi brisali vaš pot, ampak tudi zato, da boste z njo zaščitili naslone in dele orodja, kamor se boste usedli ali ulegli. Fitnes je opremljen z garderobnim prostorom, v katerem se lahko preobujete in v miru preoblečete.

Udobna oblačila za fitnes so za kvalitetno vadbo najboljša izbira

Oblačila za fitnes so zelo pomembna, pa čeprav se nam na prvi pogled morda to niti ne zdi. Kar nekaj  tistih, ki se prvič odpravljajo v fitnes se gotovo sprašuje kakšna oblačila naj si nadenejo za vadbo. Veliko se jih odloča na podlagi tega, da bodo kar se da najlepše in najbolj moderno, a pri tem pozabljajo na kvaliteto. Pomembno je, da za v fitnes izberemo oblačila, v katerih se bomo kar se da najbolje počutili. Priporoča se, da se na vadbo ne oblačimo sintetičnih oblačil, oblačilo naj bo čim bolj funkcionalno, takšno, da telo pod njim svobodno diha. To naj bodo oprijete majčke in dolge ali kratke hlačke, nikakor ne preozke, saj bi nas omejevala. Oblačila za fitnes ne smejo biti niti preveč ohlapna, saj bi nas pa slednja lahko med samo vadbo precej ovirala. Ker pa bistvo ni le v oblačilih, ki so vidna na zunaj, nikar ne pozabimo tudi na kvalitetno spodnje perilo. Želeno je, da je to spodnje perilo, ki je iz bombaža, se telesu prilagaja, je brez šivov, ki bi nas motili, predvsem je za ženske bistvenega pomena, da si kupijo udoben športni nedrček. Oblačila za fitnes, ki jih lahko kupite na tem naslovu, naj bodo takšna, da se bomo v njih kar se da najbolje počutili, najboljšo si tista, ki so narejena iz bombaža ali iz mešanice bombaža in umetnega materiala. Ker se med intenzivno vadbo telo zelo poti, so takšna oblačila za fitnes nekaj najboljšega, saj od telesa odvajajo odvečno vlago.