Arhiv Značk: garaža

Ureditev in pospravljanje garaže

Nekaj let po selitvi v novo oziroma kupljeno hišo, se skoraj vsi srečujemo z predmeti, ki jih ne potrebujemo več. Teh kar mrgoli vsepovsod, vendar se le s težavo lotimo dela, ki ga ni malo. Predmeti, ki niso več uporabni ali pa jih ne bomo uporabljali, ležijo vsepovsod. To je bodisi v spalnicah, na hodnikih, podstrešjih, v garaži. Vendar redko najdemo pravi čas, da bi se jih znebili, zato s tem odlašamo zelo dolgo časa. Še najbolj problematična v tem pa je zagotovo garaža, kjer imamo poleg avta shranjene še mnoge ostale stvari, ki jih ne potrebujemo več in bi se jih radi znebili (stari izvijači, kolesa, ki niso več primerna za uporabo, ter ostale poškodovane stvari).

Toda kako sploh pospraviti ter na novo urediti novo garažo? Delo ni ravno zapleteno, je pa res, da za to potrebujemo malo več časa. Zato si vzemimo nekaj dni, ko bomo po službi delali več ali manj samo to. Iz garaže bomo odstranili predmete in naprave, ki jih ne potrebujemo več, hkrati pa bomo tudi pospravili ter morda na novo uredili garažo. Prva stvar, ki jo moramo storiti je, da tiste predmete, ki jih ne rabimo več pospravimo ter odpeljemo na smetišče ali zbirališče, saj nam bodo pri kasnejšem delu le v napoto.

Če se odločimo, da bi imeli bolj dizajnersko garažo, lahko tudi prebarvamo stene, ki so v garažah po navadi bele. Pomembno je tudi, da predmete uredimo po namenu uporabe, ter da ne ležijo vsepovprek. Razvrstimo jih npr. na električno orodje, kolesa, mizarsko orodje, vrtne pripomočke,…