Arhiv Značk: google

facebook oglaševa

Panda update, dobrodošla pridobitev spleta

Panda update je bil prvič predstavljen pred nekaj leti. Področje spletnih strani je panda update na novo uredil.

Predvsem je panda update posegel na področje optimizacije spletnih strani. Optimizacija spletnih stani , na področje katere je panda update posegel, ima za cilj želeno uvrstitev spletne strani. Panda update to uvrstitev nadzira. Po potrebi panda update ukrepa, ter spletne strani loči glede na analizo. Panda update na tak način doseže ločevanje med dobrimi in manj dobrimi spletnimi stranmi. Optimizacija spletnih strani je pomembna predvsem v spletnem trženju. Spletno trženje je sodobna oblika klasičnega trženja. Razlika med klasičnim in spletnim trženjem je v uporabi sodobnih orodji. Uporablja jih spletno trženje. Razvilo se je skladno z razvojem spleta. V začetku je bil splet domena vojaških krogov. Postopoma se je njegova uporabna vrednost prenesla tudi na civilno sfero. Z večanjem uporabnosti in dostopnosti je splet dosegel velik krog uporabnikov. Vsak velik krog uporabnikov pa je zanimiv za trženje izdelkov ali storitev, zanimiv je tudi za širjenje raznih ved, prepričanj, znanosti, informacij in drugih načeloma nepridobitnih zadev. Trženje je na ta način dobilo novo orodje, ki je prihranilo mnoge aktivnosti oziroma jih poenostavilo. Ciljni potencialni kupci imajo seveda pri spletnem trženju nekaj omejitev. V prvi vrsti morajo znati uporabljati splet in imeti za to določeno opremo. Mnoge generacije so to sprejele in osvojile z neverjetno naglico, druge osvajajo uporabo spleta počasi, nekateri pa ga po vsej verjetnosti ne bodo uporabljali nikoli. Spletno trženje mora vse te značilnosti poznati. Nesmisel je izvajati propagando in oglaševanje za skupino, kateri je splet tujka. Za druge pa je seveda več kot odlično orodje spletnega trženja. Ker uporabniki spleta svoje interese izražajo prek obiska spletnih strani, je za tržnike pomembno pridobiti njihovo naklonjenost. V veliki meri se optimizacija ukvarja z aktivnostjo, ki ima za cilj uvrstitev na dobro vidna mesta.

Panda update je dobrodošla novost na spletu.

Merjenje na spletu

Google Analytics namenjen novincem in izkušenim uporabnikom

Google Analytics je storitev, ki omogoča merjenje prodaje in je odlično orodje za merjenje obiska na vaši spletni strani. Prav tako je zelo učinkovito orodje za merjenje učinkovitosti spletnega oglaševanja. Google Analytics vam poleg tega zagotavlja možnost svežih vpogledov v to, kako obiskovalci vašo spletno stran uporabljajo, kako so do nje prispeli in kako jih lahko prepričate, da se bodo na njo vračali. Google Analytics je orodje, ki je brezplačno, vse kar pa morate narediti vi je, da si ustvarite Google Analytics račun in si na vašo spletno stran vgradite Google Analytics sledilno kodo, oziroma jo posredujete podjetju, če vam seveda spletno stran vzdržujejo slednji in ne vi sami.

Google Analytics je brezplačno orodje podjetja Google in ponuja veliko virov za izobraževanje. Videoposnetki in članki, ki so na voljo, so tisti, ki bodo zelo pomagali kar najbolj izkoristiti storitev Google Analytics, tako vsem novincem, kot tudi izkušenim uporabnikom. Videoposnetki, ki si jih lahko ogledate na uradnem kanalu storitve Google Analytics na YouTubu pokrivajo praktično vse teme, ki vas zanimajo, od tistih za popolne začetnike, pa do tistih, ki jih zanimajo nekoliko bolj napredne funkcije. In kako si ustvariti Google Analytics račun? Vse kar morate storiti je prijava, ki je popolnoma brezplačna. Vpišete se z vašim gmail računom, ki je pogoj za ustvarjanje računa. Nato samo sledite navodilom ter si nastavite kodo za sledenje. Google Analytics je preprost za uporabo, sami se lahko odločate o tem, katere podatke si želite ogledati, hkrati pa s le nekaj kliki prilagodite svoja poročila. Google Analytics je orodje, ki ga lahko uporabljate za analizo spletne strani, družabnih omrežij, prav tako pa lahko storitev uporabljate tudi na mobilni napravi.

Storitev Google Analytics za mobilne naprave omogoča merjenje spletnih mest za mobilne naprave, aplikacij in obiskov iz naprav, ki imajo spletni dostop.

http://www.optimizacija.eu/