Arhiv Značk: higiena

Naravna kozmetika, darilo zdravju

Naravna kozmetika je darilo zdravju .

Naše zdravje je neprecenljivo, naravna kozmetika je pomembe prispevek k vzdrževanju zdravega ravnovesja. Vsak človek se želi počutiti dobro , zagotoviti takšno počutje je velikokrat sodoben izziv. Dobro počutje občutimo preko organov zaznavanja, sprejemanje občutkov pa omogočajo organi sami. Največji človeški organ je koža, naravna kozmetika omogoča zanjo številne ugodne občutke. Iz izkušenj vemo, da nam koža lahko nudi zelo različna sporočila. Ta se preko organov zaznave prenesejo v možgane, končni rezultat pa je srbeča koža, suha koža, opečena koža in podobno. Kako različna je naravna kozmetika v primerjavi z množično ponudbo vemo prav preko naštetih zaznav. Bolj intenzivne zaznave se pojavijo v toplejših delih leta. Takrat se temperature pogosteje menjajo v enem dnevu, enako se spreminjajo vremenski pojavi, na splošno je več vplivov na človeka. Odziv človeka je vedno namenjen zagotavljanju dobrega počutja. Kar pomeni, da pride do izraza naravna kozmetika. Ker se v vročih mesecih več znojimo je zagotavljanje higiene bolj intenzivno, zato so tudi naši občutki temu primerno zahtevni. Kako boljša je naravna kozmetika mnogi vemo iz izkušenj. Te pa so zelo individualna kategorija. Kako individualna kategorija so izkušnje, kaže že izbira. Zato ne potrebujemo nobene posebne raziskave, vse nam jasno pokaže kopalnica. Na obiskih pri prijateljih, sorodnikih in znancih se v njih občasno znajdemo. Pogled nehote zaide na izbiro, ki je vidna. Ugotovimo, da je izbira zelo raznolika, pomembno pa je spoznanje, da se izbira sklada z osebnostjo. Tako, kot se oseba obnaša in ravna pri drugih izbirah, tako se ravna pri kozmetiki. Razstave v kopalnicah so zato zelo različne. Nekatere poznajo samo nekaj, vendar kakovostnih ali celo prestižnih izdelkov. Drugi prisegajo na veliko izbiro in imajo raje več artiklov po sprejemljivih cenah. Imamo pa tudi primere kombinacij prestiža in množičnosti.

Naravna kozmetika je nezavedno sporočilo našega ravnanja in skrbi zase.

http://www.nama.si/oddelki/kozmetika

Splošna higiena je nujna za vsakogar

Splošna higiena je nujna v sodobnem svetu, saj z njo preprečujemo nastanek številnih bolezni. Če je splošna higiena preslaba in kaj se takrat zgodi, nas lahko nauči zgodovina. Splošna higiena posameznika ne bo vplivala na celoten narod ali celo na cel svet, a ob neupoštevanju osnovnih pravil higiene hitro nastane kakšna bolezen, kot je bila npr. kuga v srednjem veku, ki je za seboj pustila številne žrtve.

Voda je osnoven pripomoček, ki ga potrebujemo za ustrezno higieno. K sreči je na našem področju ne primanjkuje, a na številnih drugih področjih na svetu se srečujejo s precejšnimi težavami, da pridejo do tega vira, ki ga je vsaj zaenkrat pri nas še dovolj.

Sama voda pa že dolgo ni več dovolj za ustrezno higieno, saj so danes naše zahteve precej višje kot so jih imeli naši predniki. Ni več dovolj da smo le čisti, moramo tudi imeti prijeten vonj. Tako je pomembna higiena zob in ostalih delov telesa. Zobna pasta in zobna voda skupaj s še nekaterimi drugimi stvarmi poskrbijo za ustrezno higieno zob, za umivanje potrebujemo milo, šampone, čistilna mleka in podobne stvari.

Tudi razne poškodbe moramo ustrezno oskrbeti, tako da je tudi set za prvo pomoč del te opreme, ki poskrbi za ustrezno splošno higieno. Za umivanje zob velja pravilo 3×3, torej 3x dnevno po 3 minute in če želimo imeti močne in zdrave zobe bo bolje, da se tega pravila držimo. Tudi za umivanje moramo poskrbeti večkrat dnevno, roke si moramo prati zelo pogosto, tuširanje pa naj bo na vrsti vsaj enkrat dnevno. V primerjavi z navadami v prejšnjih stoletjih lahko brez nezaupanja trdimo, da danes naredimo za higieno bistveno več kot so naredili kadar koli v preteklosti, tako da nas vsaj takšne bolezni, ki nastanejo zaradi slabe higiene, ne skrbijo preveč.