Arhiv Značk: hrana in pijača

Organizacija konference

Organizacija konference Hrvaška

Če so vas v podjetju zadolžili za pripravo poslovnega srečanja, potem pomislite na možnosti, ki jih imajo konference Hrvaška. Ni prav vsak kraji ali hotel primeren za izvajanje poslovnega turizma, še posebej če gre za kakšne pomembne konference Hrvaška, pa po drugi strani ponuja veliko opcij, kjer lahko ta dogodek izvedete na profesionalen način.

Zelo pomembno je, da izberete kapaciteto, ki ima primerno opremljene konferenčne dvorane. Kar nekaj hotelov za konference Hrvaška ima konferenčne dvorane, ki so opremljene z vrhunsko opremo. Najprej morate preveriti, koliko sedež premorejo. To je seveda najbolj pomembna informacija, saj konference Hrvaška s premalo sedežev ne morejo uspeti, ker bodo gosti ostali brez primerne namestitve. Naslednja pomembna lastnost konferenčne dvorane je akustika. Dandanes je postal že standard, da so konferenčne dvorane opremljene z odličnim ozvočenjem, tako da imajo govorci mikrofon, ki je bodisi pripet na njihovi obleki bodisi stoji na mizi.

Na vsaki vrhunski konferenci mora biti poskrbljeno tudi za primerno namestitev v času odmorov. Če planirate konference Hrvaška, preverite v hotelu, kjer želite, da dogodek poteka, kakšni so in kako so opremljeni vmesni prostori, če je dostopen zimski vrt, kako je z dostopom do bara in podobno.

Zagotovo pa je zelo pomembna tudi gostinska ponudba. Nobene konference Hrvaška ne morejo uspeti, če ni poskrbljeno za vrhunsko kulinarično ponudbo. Običajno so gosti na konferencah precej izbirčni in kritični, vendar pa na Hrvaškem znajo poskrbeti s primerno hrano in pijačo. Tradicionalne jedi s pršutom, ribami in raznimi pitami niso še nikdar nikogar razočarale. Tudi lokalno pridelano vino vrhunske kakovosti ni pustilo nikoli nikogar žejnega. Če se torej namenjate pripraviti konferenco, so izkušnje za konference Hrvaška pokazale, da tam vedo, kako se na vrhunskih dogodkih streže. Najpomembnejša stvar konference je nedvomno vsebina, vendar pa je forma, v kateri je ta vsebina zavita, nujna za dobro recepcijo in vaš ugled.

http://www.maistra.si/Kongresi/F_B_ponudbe

Hrana in pijača

Hrana in pijača so dobrine, brez katerih ne moremo živeti. Gre za osnovne dobrine, za katere je prav zaradi njihove nujnosti tudi davek manjši. Vsaj za tiste osnovne dobrine to velja. Za alkoholne in podobne pijače to ne velja, saj ne gre za nujno potrebne stvari.

Določena živila oz. prehranska dopolnila imajo v naši prehrani prav posebno mesto. Vina prav gotovo spadajo med izjemno cenjena dopolnila vsaj pri nas, saj gre za tradicionalno pijačo, ki se v kulinariki uporablja že od nekdaj, poleg tega ga pri nas tudi sami pridelujemo in ima velik pomen za domače vinogradništvo in kmetijstvo.

Hrana in pijača je vedno pomembna za posamezno državo tudi s turističnega področja. Posamezne jedi predstavljajo neko pokrajino ali celotno državo in pogosto želijo turisti okusiti tudi to plat posamezne dežele.

Tako je nujno, da se predvsem delavci v gostinstvu in turizmu zavedajo tega, da jim je domača hrana in pijača dobro poznana in da poznajo tudi gostilne, ki pripravljajo tradicionalne slovenske jedi.

Med najbolj značilnimi jedmi, ki veljajo za avtohtone slovenske jedi lahko uvrstimo idrijske žlinkrofe, prekmursko gibanico, štruklje in številne druge.

Tudi ob obisku neke druge prestolnice ali mesta v neki drugi državi, lahko povprašate o domačih specialitetah in tako tudi vi spoznate prav posebno plat neke dežele. Ob obisku Italije boste prav gotovo naleteli na pizze in testenine, saj so te jedi najbolj značilne za to državo, prav takšno ponudbo boste prejeli tudi po drugih italijanskih restavracijah v Franciji, Nemčiji ali kje drugje.

Čisto vsaka država je nekaj posebnega in to se hitro opazi tudi pri prehrani.