Arhiv Značk: hrvaška

all inclusive funtana vrsar

All inclusive resort, bogastvo ponudbe

All inclusive resort je bogastvo ponudbe, ki jo vsekakor ne gre spregledati med vsemi številnimi drugimi ponudbami.
Sodobnim turistom all inclusive resort pomenijo izbiro med številnimi drugimi ponudbami, kot so hotel, kamp ter druge ponudbe. Današnji gostje so zahtevni, zato je izbira pravega mesta letovanja brez dvoma zelo pomembna. V mnogih krajih je all inclusive resort zelo priljubljena odločitev. Lahko bi rekli, da je all inclusive resort osnova vsakega turističnega kraja. Ljudem all inclusive resort nudijo na eni strani osnovno možnost, na drugi strani pa jim je all inclusive resort enako udobni, kot nekatere druge možnosti. Vsak turistični kraj mora poleg tega nuditi tudi hotel, kamp ter druge ponudbe ter številne druge možnosti. Zelo pomembno je, da ima turistični kraj hotel, kamp, resort ter druge možnosti. Ker se na ta način gostje lahko odločajo za ponudbo, ki jim je najbolj všeč. Izkušnje, ki jih hotel, kamp ter druge ponudbe ter druge možnosti nudijo so med seboj različne. Prav to raznolikosti, ki jo nudijo hotel, kamp ter druge ponudbe pa gostje danes povprašujejo in iščejo. Največkrat je hotel, kamp ter druge ponudbe tradicionalna odločitev. Ljudje vedo, da jim določena ponudba nudi največ. Zato se zanjo tudi odločijo. V druge odločitve se lahko v vsakem primeru vrnejo. Mogoče v naslednji sezoni, mogoče v naslednjem prostem terminu. Čas sodobnega človeka je vedno bolj dinamičen. Zato se poleg klasičnih terminov za letovanje ponujajo možnosti izven njih. Tako imajo nekateri gostje radi ponudbe izven klasičnih terminov. Prednosti, ki jih ponuja letovanje izven klasičnih terminov, jim pomenijo veliko. Poleg tega so prednosti številne. Zato tudi ne preseneča zasedenost teh terminov, poleg klasičnih terminov. V prihodnosti gre pričakovati zanimivo gibanje trendov terminov. Klasični termini se bodo hočeš noče soočiti s sodobnimi zahtevami časa.
All inclusive resort je modra odločitev za vse zelo različne zahteve in okuse turistov.

kampiranje na hrvaškem je zabavno

Kampiranje je zakon

Kampiranje je pojem praktičnosti . Pojem praktičnosti je kampiranje zaradi svoje lastnosti mobilnosti. Mobilno kampiranje , ki ga predstavlja kamp prikolica se je začelo razvijati v povojnih letih. Takrat se je zaznala potreba po mobilni bivalni enoti, ki bi jo lahko z avtomobilom vlekel kamorkoli bi si lastnik želel. Takšno kampiranje se je močneje razširilo v šestdesetih letih minulega stoletja. Ta čas je zaznamovala množična motorizacija v razvitih evropskih deželah.

Kampiranje se je zaznalo kot potreba, za nadgradnjo te motorizacije. Temu primerno je bilo kampiranje prilagojeno takratnim značilnostim motorizacije. Glede na današnje čase je bilo takratno kampiranje v marsičem revolucionarna. Značilnost motorizacije takratnih časov je bila majhna zmogljivost glede na današnje čase. Temu primerno je morala biti takratna počitniška prikolica prilagojena s svojimi lastnostmi. Hkrati pa je morala biti dovolj udobna, da lastniki na kampiranju niso bili okrnjeni lastnosti dobrega počitnikovanja. Dobro počitnikovanje je moralo pri počitniški prikolici nudit vsaj najnujnejše. Torej streho nad glavo, udobno ležišče in druge osnovne lastnosti udobja. Do današnji dni se je prikolica v marsičem spreminjala in razvijala. Ljudje so te potrebe narekovali in jih pričakovali. Tako imamo danes poleg najbolj množičnih različic počitniški prikolic tudi nekatere posebne izvedbe, ki se ločijo po svojih lastnostih. Na eni strani imamo silno preproste in enostavne, na drugi strani pa prave hiše na kolesih. V prvem primeru gre praktično zgolj za streho nad glavo.

V drugem primeru pa gre za praktično vse, kar imamo doma v našem domu. Kar pomeni v primerjavi z drugimi počitniškimi prikolicami oblilo prostora ter opreme, na račun katere lahko trdimo, da nam ničesar ne manjka. Seveda se največ izbire vrti okrog mobilnih enot, ki nudijo dober kompromis med cenami in ponujenim. To pomeni, da kupec dobi za svojo investicijo največ mobilnega kampiranja. Kampiranje je doživljalo evolucijske spremembe.

http://www.campingrovinjvrsar.com/sl/Kampi

vreme na hrvaškem in v istri

Kampiranje preživljanje prostega časa

Kampiranje nam omogoča bivanje in preživljanje prostega časa.

Preživljanje prostega časa je danes zelo zaželena oblika in način. Kampiranje ima svoje prednosti in slabosti. Kampiranje je danes mogoče v urejenem okolju, vedno manj je možnosti proste izbire bivanja v naravi. Prednost, ki jo takšno kampiranje prinaša je predvsem urejenost bivanja. Takšno kampiranje nam omogoča, da imamo na mestu bivanja vse pritikline civilnega življenja, katerega poznamo iz urbanega okolja. Poleg tega kampiranje nudi različne oblike strehe nad glavo, tudi ob pritiklinah civilnega življenja, kot sta voda, elektrika, sanitarije in podobno. Kampiranje ima ob tem tudi negativne lastnosti. Kampiranje ni mogoče kjerkoli. Kampiranje torej ne nudi povsem svobodnega gibanja v naravi. V naravnem okolju mora kampiranje spoštovati zakone in predpise, ki urejajo to področje. Prednost, ki jo ima kampiranje s je tudi svoboda gibanja. Predvsem se ta lastnost odraža v oblikah kampiranja, ki omogočajo, da lahko svojo bivalno enoto premikamo iz kraja v kraj. Seveda na mestih, kjer je takšno bivanje mogoče in urejeno. Poleg tega takšno kampiranje ne zahteva posebnih in dodatnih aktivnosti za bivanje. Bivalna enota se parkira in postavi na točno določeno mesto v kampu, kampiranje se s tem v večini primerov lahko začne. Nekaj dodatnih aktivnosti lahko takšno kampiranje po parkiranju ali postavitvi zahteva le, ko želi oseba ali skupina ljudi imeti dodatno vrednost kakovosti bivanja. Tako nekateri razširijo svoj bivalni prostor tudi zunaj bivalne enote, nanjo oziroma v njeno okolico namestijo tudi dodatno opremo, ki omogoča večjo kakovost bivanja. V tem pogledu se osebe, ki se odločijo za takšno kampiranje tudi povečini razlikujejo. Nekatere osebe želijo izkoristiti predvsem osnovne možnosti, drugi tej osnovni možnosti radi dodajo večjo kakovost bivanja. Odraža se predvsem v večji podobnosti življenju v urbanem okolju. Obstajajo pa seveda tudi bolj preproste oblike kampiranja, kjer je mogoče v vsej polnosti uživati stik z naravo.

Kampiranje lahko omogoča svobodo mobilnosti.

 

Hrvaška, pomorska država

Hrvaška je pomorska država . Poleg pomorstva ima razvite tudi prometnice, železniški in letalski promet.

Pomorska država je Hrvaška zaradi vseh pomorskih kapacitet v današnjem času pa tudi v zgodovini. Jadransko morje je bilo tako danes, kot tudi v preteklosti pomembna vez med oddaljenimi morskimi obalami in notranjostjo Evrope.
Hrvaška leži na strateški točk, preko njenega ozemlja potekajo danes pomembne prometnice, ki omogočajo pretok ljudi, blaga in storitev. Pomembnost ozemlja je izpričana že v zgodovini, o pomembnosti prometnic, ki so povezovala takrat svetovna središča v širši okolici priča zgodovina ter ostanki. Hrvaška lahko navdušencem kulturnih spomenikov lahko veliko zanimivega prikaže. Prizadevanja za ohranjanje kulturne dediščine so pomembna, svoje dosežke pa med drugim lahko prikažejo obiskovalcem, v širnem svetu pa so zabeležena z uvrstitvijo hrvaške kulturne dediščine na seznam svetovne kulturne dediščine. Med zaščitena mesta, ki spadajo na seznam svetovne kulturne dediščine sodijo Nacionalni park Plitvička jezera, Dioklecijanova palača, Mestno jedro Dubrovnika, Mestno jedro Trogirja, katedrala v Šibeniku. Nacionalni parki so Brioni, Kornati, Krka, Milet, Paklenica, Risnjak in Severni Velebit.
Hrvaška je razdeljena na administrativne enote ali županije. Prestolnica ima v ureditvi poseben status. Pomembna mesta poleg prestolnice so še Split, Dubrovnik, Reka, Zadar, Osijek, Karlovec, Pulj, Sisek, Knin, Šibenik, Slavonski Brod, Mali Lošinj in Vukovar. Na Hrvaškem je podnebje zmerno celinsko, v gorskih predelih je moč uživati gorsko podnebje, ob obali je prisotno mediteransko podnebje. Hrvaška ima razvejano mrežo prometnic. V obdobju po osamosvojitvi so se zgradile mnoge pomembne prometnice, ki povezujejo pomembne kraje države. Med najpomembnejše spada povezava med Splitom in Zagrebom. Dobro razvit je tudi pomorski promet, z mnogimi pristanišči za tovorni promet, kot promet potnikov. Največje pristanišče je na Reki. Hrvaška ima razvit
letalski promet , pristanišča so v Zagrebu, Zadru, Splitu, Dobrovniku, Reki, Osijeku in Puli.

Hrvaška je država z bogato zgodovino in pomembnimi prometnimi povezavami.

Hotel Hrvaška, čudovita izkušnja

Hotel Hrvaška je čudovita izkušnja .

Čudovita izkušnja je hotel Hrvaška zaradi vsega, kar je moč na širšem območju dežele videti, spoznati, izkusiti, doživeti. Hotel Hrvaška bo navdušila tako aktivne obiskovalce, kot tiste, ki si želijo počitka in sprostitve. Množica znamenitosti , ki se nizajo po celi deželi, ponudbo hotel Hrvaška naredi izjemno zanimivo. Sama obala, ki je najbolj obiskana ponuja zelo različna doživetja. Med severom in jugom obale so se skozi stoletja razvile kulture, običaji, navade, pod vplivom različnega vsakdanjika. Hotel Hrvaška lahko na ta način navduši zelo različne zahteve. Oddaljenost zaradi dobrih prometnic ni težava, na njih je moč potovati udobno in hitro. Hotel Hrvaška je zaradi tega na dosegu roke. Poleg tega prometnice omogočajo, da se lahko izkusi hotel Hrvaška v različnih podnebnih, geografskih, kulturnih in drugih značilnosti v okviru enega samega letovanja. Turisti se lahko v razmeroma kratkem času, ki pomeni uro vožnje, iz mediteranskega podnebja umakne v svežino gorskega zraka. Ali si obratno bivajoč v objemu svežine gorskega podnebja, želi popestritve dopusta z obiskom obale. Vse v zelo kratkem času. Takšna raznolikost je zelo dobrodošla za mnoge turiste. Ljubitelji kulinarike imajo na tak način moč izkusiti različne okuse in dobrote lokalne kulinarike. Vsi, ki radi ustvarjate in se umetniško izražate lahko prijetno s koristnim na platno ali skozi objektiv fotoaparata ujamete zanimiv motiv. Za športnike in rekreativce so takšne razlike lahko zanimiv izziv, saj se lahko na ta način intenzivnost vadbe poveča, tako kot pripravljenost na točno določeno zahtevo. Hotel Hrvaška je zanimiva izkušnja tudi za vse, ki se na dopust odpravljate na drugačne načine. Železniški in letalski promet je dobro urejen, pika na I pa je tradicionalni ladijski promet. Lepa doživetja so lahko zanimiva na vsakem koraku, pa naj si gre za sodobne ali klasične načine.

Hotel Hrvaška nudi doživetja, ki jih gostje zlepa ne bodo pozabili.

Vreme v Rovinju, bogastvo mediteranske klime

Vreme v Rovinju je bogastvo mediteranske klime .

Obiskovalci vreme v Rovinju imajo radi v vseh letnih časih. Največ jih prisega na poletno vreme v Rovinju. Tako kot na vsej obali zahodne Istre je vreme v Rovinju tipično mediteransko poletje. Vreme v Rovinju je blagodejno in milo tudi izven sezone. Na takšno vreme v Rovinju prisegajo vsi, ki si želijo na eni strani stran od vrveža, ali si iz rekreativnih, zdravstvenih in drugih razlogov, željo na svojem telesu občutiti blagodejnost sprememb. Vreme v Rovinju izven sezone navdušuje predvsem prebivalce celinske Evrope. Bolj kot so severno locirani, bolj je zanje navdušujoča istrska zima, pa čeprav si glede na njihove razmere komaj zasluži to ime. Rovinj ima mnoga kulturna in naravna bogastva, ki jih velja odkrivati preko vsega leta. Pomorska zgodovina je v teh krajih bogata in pestra. Zadnja arheološka odkritja pritrjujejo vsem, ki menijo, da je pomorstvo na obalah zahodne Istre med najstarejšimi takšne vrste. Morje je poleg hrane in prehranskih dodatkov ljudem, ki so bili sposobni plovbe, nudilo najhitrejšo potovanje z vsemi, tudi najbolj oddaljenimi obalami takratnega sveta. Pristanišči govorita svojo zgodbo o pomenu naravne danosti, katero je mesto z okolico s pridom izkoristila. Okolica je znana po dobrotah, katere pridne roke pridobijo iz nedrji rdeče istrske zemlje. Vina pridelana na teh območjih so odlično doživetje in dajo piko na I po kateri hrepenijo gurmani in vsi zapriseženi ljubitelji dobre kapljice. Kulturna dediščina je bogata, sodi na svetovni seznam najbolj imenitnih stvaritev svoje vrste. Priča o prepletenosti in navezanosti na vse svetovno znane vzgibe in tokove takratnega vsakdanjika. Lahko govorimo o tem, da se je svet in svetovna zgodovina srečala in si podala roko z obalo zahodne Istre. Poleg mnogih znanih zgodovinskih prič so še mnoga neodkrita. O tem pričajo nedavna odkritja arheologov.

Vreme v Rovinju je prijetna blagodejna izkušnja zahodne Istre.

Hrana na Hrvaškem, pestrost okusov

Hrana na Hrvaškem je pestrost okusov.

Podobno kot drugod po svetu, je hrana na Hrvaškem odraz naravnih danosti in kulturnih posebnosti. Hrana na Hrvaškem tako nudi pestrost okusov glede na lokacijo kraja. Raznolika hrana na Hrvaškem je cenjena pri mnogih obiskovalcih. Hrana na Hrvaškem jih navdihuje za nove obiske in odkrivanje novih krajev in lokalnih kuhinj. V vsakem primeru je hrana na Hrvaškem velikokrat vzrok za krajše ali daljše obiske. V turističnih naseljih je hrana na Hrvaškem poleg raznolikosti okusov, tudi odlična in sveža. Ob obali celine, otokov in polotokov je prisotna bogata ribiška tradicija. Z bogato ribiško tradicijo je mogoče gostom zagotoviti najboljše. Svežo hrano Mediterana cenijo po vsem svetu, mnogi jo priporočajo v zdravstvene namene z željo izboljšanja zdravstvenega počutja. Kuharski mojstri seveda ne obvladajo izključno lokalno kuhinjo, ampak so poučeni o mnogih drugih prehranjevalnih navadah. Gostom lahko tako ustrežejo v vsaki njihovi zahtevi. Mnogi kuharji v turističnih naseljih prihajajo iz oddaljenih krajev, kar je za izkušnjo gurmanov več kot dobrodošlo. S seboj tako prinesejo tudi bogato kulturno izročilo svojega domačega okolja. Gostu se tako ni potrebno odpeljati v oddaljene kraje, ampak se lahko z bogatimi gurmanskimi užitki naužije v kraju letovanja. V pogovoru s kuharjem lahko izve marsikatero gurmansko skrivnosti, ki je zaupana le redkim. Poleg lokalnih kuhinj lahko gostje uživajo tudi v sodobnih prehranjevalnih navadah. Narekuje jih sodoben življenjski slog in sodobna spoznanja z različnih področji. Turističnim delavcem so ti sodobni življenjski slogi in sodobna spoznanja dobro znana, zato jih gostom lahko ponudijo. Posebnost pri tem je, da v okolici turističnih naselji večkrat najdejo večino sestavin za pripravo sodobnih jedilnikov. Za gurmane je to posebno dobrodošlo, saj lahko uživajo v svežem, sodobnem jedilniku s pridihom lokalnega. Hrana na Hrvaškem je vredna okušanja, izkušnje tradicionalnih gostov več kot odlično potrjujejo.

Hrana na Hrvaškem je čudovita izkušnja vredna ponovitve.

Hrvaška zibelka pomorskih poti

Hrvaška je zelo raznolika evropska država . Že njeno samo ozemlje je aktivna priča raznolikosti preko prometnih tokov in vplivov. Tako imamo na jugu z Jadransko obalo vpliv Sredozemlja, na njenem severu vpliv Srednje Evrope, zahodni del pa se spogleduje z Alpskim vplivom.

Vse naštete značilnosti Hrvaška od najstarejših časov obstoja turizma dobro koristi. Tako ima znana letovišča, ki so nastala pod vplivom modernih trendov sodobnega turizma. Sodobni trendi turizma se sicer sliši nekoliko čudno, če govorimo o časovni odmaknjenosti 170 let. Vsebinsko pa je izraz na mestu, saj so se takrat, z razvojem železnice začeli zavedati pomena dobrih prometnic v turistične namene.

Geografsko pomembnost na ozemlju, kjer danes leži Hrvaška so sicer odkrili že veliko prej. Tako so predvsem obmorska mesta svoje korenine nastanka in razvoja črpale že iz časov antike, najdejo pa se tudi ostanki starejših kultur, ki segajo vse do kamene dobe.

Hrvaška tako na obali Jadranskega morja odseva sledi razno raznih kultur in obiskovalcev, ki so na razne načine vplivali na razvoj okolice. Nastanek mest, ki jih poznamo še danes, so v veliki meri narekovale naravne danosti.

Hrvaška ima tako ob obali celo vrsto pomembnih mest, ki svoj nastanek dolgujejo davnim zgodovinskim danostim okolice. Takšna mesta so Dubrovnik, Split, Pulj ter cel niz drugih. Pri nastanku so pomembno vlogo igrale tako geografske danosti, kot drznost in radovednost prebivalcev, kateri so se podali odkrivati takrat neznane pomorske poti. Z odkritjem pomorskih poti se je razširila trgovina in izmenjava kultur, vse pa je blagodejno vplivalo v razvoj mest.

Tako Hrvaška mesta ob obali Jadranskega morja, kot je recimo Dubrovnik, črpajo svojo zgodovino v uspešnem koriščenju naravnih danosti ter podjetniške žilice.

Hrvaška bogata zgodovina se zrcali tudi v strateških vojaških ciljih, saj so pristanišča poleg smrtonosnega orožja pomenile tudi razvoj mesta in okolice. Tak primer je Pulj.

Hrvaška je zanimiva turistična dežela.

Hrvaška in morje

Hrvaška geografsko pestra država

Hrvaška je geografsko pestra država . To ji omogoča njena lega, ki se nahaja na stičišču poti med Sredozemljem, Balkanom, Srednjo ter Zahodno Evropo.

Vse značilnosti danes Hrvaška s pridom izkorišča v turizmu, nekatere izmed značilnosti naravne in kulturne dediščine imajo tudi posebno veljavo in pomen. Na ta poseben pomen in veljavo opozarjajo naravne in kulturne znamenitosti, ki so uvrščene na seznam svetovne dediščine Unesco . Verjetno vsem najbolj znana so Plitviška jezera. Spadajo pod naravne znamenitosti. Poleg Plitviških jezer ima Hrvaška na seznamu Unesco še nekaj drugih znamenitosti. Stara mestna jedra Trogirja in Dubrovnika sta zagotovo ogleda vredna primera. Pričata o starih gradbenih mojstrih, njihovih gradbenih podvigih in iznajdljivosti. Podobno lahko trdimo za katedralo v Šibeniku in stolnico Marijinega vnebovzetja v Poreču. Hrvaška katedrala svetega Jakoba je ena največjih gradbenih mojstrovin v bližnji in daljni okolici. Nahaja se na južnem delu starega mestnega trga, na mestu romarske cerkve svetega Jakoba. Ideja o gradnji je nastala leta 1289, ko je Šibenik postal škofija in dobil mestne pravice. Gradnja se je začela veliko pozneje, natančneje leta 1431 in trajala z več prekinitvami do leta 1536.

Hrvaška ima pisan nabor geografskih značilnosti. Na jugu je kamnita obala vzdolž Jadranskega morja. Severno od vzhodne obale Jadranskega morja se nahaja gorski predel, ki dodobra zaznamuje celotno ozemlje, saj večji del poteka prav prek njega. Gre za Gorski Kotar, to je, hribovito in gozdnato področje. Nahaja se med večjima mestoma Reko in Karlovcem. Večja Hrvaška naselja v Gorskem Kotarju so Čabar Gerovo, Tršće, Fužine, Lokve in Brod Moravice. Hrvaška ima na jugozahodu Liko, ki je kontinentalna pokrajina, omejena z Velebitom, na severu pa se stika z Gorskim Kotarjem.

Hrvaška ima tudi dokaj posebno geografsko pokrajino v severovzhodnem delu, ki se imenuje Slavonija ter razteza vzhodno od območja Križevcev ter Siska, med rekama Dravo in Savo.

Hotel na Hrvaškem

Hotel Hrvaška med Istro in Dalmacijo

Med najbolj sproščujoče namestitve, ko greste na dopust, spada zagotovo hotel Hrvaška pa zraven poskrbi, da imate še najlepše morje v Evropi. Ko izbirate hotel, ki je najbolj primeren za vas, morate najprej določiti ceno, ki ste jo pripravljeni plačati na noč. Tukaj so zgornje omejitve lahko zelo visoke. Kadarkoli se odločate za destinacijo, na kateri bi radi preživeli dopust, morate določiti zgornjo mejo denarja, ki ste ga pripravljeni porabiti. Pri tem, ko določate, koliko denarja boste namenili za hotel Hrvaška, upoštevajte, kako dolg bo dopust in kaj bi radi na dopustu doživeli, saj zagotovo nočete celotnega budgeta porabiti za hotel Hrvaška.

Zelo pomembno je, da se odločita za to, ali želite polen penzion ali polpenzion. Polen penzion vam zagotavlja tri obroke. V jutranjem času vas bo hotel Hrvaška razvajal z zajtrkom, ki vas bo pripravljen čakal do določene ure, ki je ne boste smeli prespati. V nasprotnem primeru ga boste žal zamudili. Polen penzion vključuje tudi kosilo in večerjo. Polpenzion pa ponuja gostom hotela samo zajtrk in večerjo. Poleg tega pa imate tudi all inclusive ponudbe. Sem not je vključen polen penzion, poleg tega pa imate na voljo še neomejeno število pijač v baru hotela, razne prigrizke in podobno.

Ko izbirate hotel Hrvaška je pomembna tudi lokacija. Če ste se pripravljeni odpeljati ali odpluti nekoliko dlje, potem zagotovo ne smete zamuditi čarov, ki jih ponuja Dalmacija. Čisto morje, gosti borovci, nasadi oljk, prijazni ljudje in še bi lahko naštevali. Če pa želite hotel Hrvaška najeti nekoliko bliže, potem je odlična izbira hrvaška Istra. Poleg tega, da je precej bližje, je hrvaška Istra tudi pomembno kulturno zgodovinsko območje, kjer je razvit tudi kulturni turizem. Nekje vmes med hrvaško Istro in Dalmacijo se nahaja Kvarner, ki s svojimi fantastičnimi naravnimi danostmi predstavlja kraj, kamor se je vredno vračati. Kjerkoli boste najeli hotel Hrvaška vam v resnici ne bo žal.

Kamp Valkanela

Kamp Valkanela in njegovi čari

Kamp Valkanela je pravi raj na zemlji. Nahaja se v objemu zaliva med Vrsarjem in Funtano. Kamp se skriva v zavetju gostih dreves, pod katerimi je posejana mehka trava. Zagotovo je kamp Valkanela eden izmed kampov, ki so najbolj prijazni do družin z majhnimi otroki. Kamp je varen in prijeten. Na voljo je kar 2000 parcel, ki imajo priključke za vodo in za elektriko. Vsekakor pa je že zaradi pogleda na Vrsar kamp Valkanela vredno obiskati.

Kulinarična ponudba mediteranske hrane doseže svoj vrhunec v restavraciji, ki se nahaja znotraj kampa z imenom Grill Smrikva. Ribje in mesne specialitete vam bodo pripravili na ražnju, postregli pa vam bodo tudi okusne solate in testenine. Kamp Valkanela poskrbi tudi zato, da se v njem nahajajo vrhunska istrska vina, tako da je ob izbrani hrani prisotna tudi kapljica žlahtnih vin iz lokalne pridelave. Za tiste, ki obožujejo pice, je na razpolago picerija Kantineta.

Poleg kulinarike pa kamp Valkanela poskrbi tudi za zabavo. Na razpolago je Cocktail bar, kjer strežejo vrhunsko pripravljene cocktaile za to, da se zabava in vzdušje res maksimalno. Bar se nahaja na plaži, tako da je vzdušje še posebej primerno za prave zabave ob morju.

Kamp Valkanela je znan tudi po svoji raznoliki in lepo urejeni ter čisti plaži. Otroci se bodo razveselili peščene plaže, na kateri bodo lahko gradili peščene gradove. Odlična izbira je tudi kamnita plaža, na razpolago pa sta še prodnata in skalnata plaža. Tako da se lahko vsaki dan sončite, kopate in zabavate v različnem ambientu. K temu je potrebno dodati še to, da je kamp Valkanela poskrbel za primeren dostop za osebe s posebnimi potrebami, tako da je vstop v morje precej lažji. Svojo plažo imajo tudi psi, ta se nahaja ob marini. Za konec pa velja omeniti, da je plaža, ki jo ponuja kamp Valkanela, dobila mednarodno modro zastavo za kakovost.

http://www.campingrovinjvrsar.com/

Organizacija konference

Organizacija konference Hrvaška

Če so vas v podjetju zadolžili za pripravo poslovnega srečanja, potem pomislite na možnosti, ki jih imajo konference Hrvaška. Ni prav vsak kraji ali hotel primeren za izvajanje poslovnega turizma, še posebej če gre za kakšne pomembne konference Hrvaška, pa po drugi strani ponuja veliko opcij, kjer lahko ta dogodek izvedete na profesionalen način.

Zelo pomembno je, da izberete kapaciteto, ki ima primerno opremljene konferenčne dvorane. Kar nekaj hotelov za konference Hrvaška ima konferenčne dvorane, ki so opremljene z vrhunsko opremo. Najprej morate preveriti, koliko sedež premorejo. To je seveda najbolj pomembna informacija, saj konference Hrvaška s premalo sedežev ne morejo uspeti, ker bodo gosti ostali brez primerne namestitve. Naslednja pomembna lastnost konferenčne dvorane je akustika. Dandanes je postal že standard, da so konferenčne dvorane opremljene z odličnim ozvočenjem, tako da imajo govorci mikrofon, ki je bodisi pripet na njihovi obleki bodisi stoji na mizi.

Na vsaki vrhunski konferenci mora biti poskrbljeno tudi za primerno namestitev v času odmorov. Če planirate konference Hrvaška, preverite v hotelu, kjer želite, da dogodek poteka, kakšni so in kako so opremljeni vmesni prostori, če je dostopen zimski vrt, kako je z dostopom do bara in podobno.

Zagotovo pa je zelo pomembna tudi gostinska ponudba. Nobene konference Hrvaška ne morejo uspeti, če ni poskrbljeno za vrhunsko kulinarično ponudbo. Običajno so gosti na konferencah precej izbirčni in kritični, vendar pa na Hrvaškem znajo poskrbeti s primerno hrano in pijačo. Tradicionalne jedi s pršutom, ribami in raznimi pitami niso še nikdar nikogar razočarale. Tudi lokalno pridelano vino vrhunske kakovosti ni pustilo nikoli nikogar žejnega. Če se torej namenjate pripraviti konferenco, so izkušnje za konference Hrvaška pokazale, da tam vedo, kako se na vrhunskih dogodkih streže. Najpomembnejša stvar konference je nedvomno vsebina, vendar pa je forma, v kateri je ta vsebina zavita, nujna za dobro recepcijo in vaš ugled.

http://www.maistra.si/Kongresi/F_B_ponudbe

Kampiranje z družino

Za idealne počitnice poiščite svoj kamp na Hrvaškem

Kamp na Hrvaškem je besedna zveza, ki se vse od zgodnje pomladi, pa do pozne jeseni vpisuje v spletne brskalnike. Pa to sploh ne preseneča, saj je kar četrtina turistov, ki se odločijo za bivanje na Hrvaškem takšnih, ki se odločijo za kampiranje.

Najbolj priljubljeni kampi so prav gotovo ob Jadranski obali, največ kampov pa boste našli v Istri, Kvarnerju z otoki in seveda v Dalmaciji, ki je zaradi lepe obale, bogatega mediteranskega rastlinja in velikega števila otokov med najbolj priljubljenimi. Kar 90 % kampov na Hrvaškem boste našli vzdolž obale, preostale pa ob rekah in jezerih. Brez težav lahko vsakdo najde kamp zase, saj boste na Hrvaškem vse od Istre pa do Dalmacije našli kar 235 srednjih in velikih kategoriziranih kampov in 284 manjših oziroma zasebnih kampov. Kamp na Hrvaškem vsekakor ne najdete samo na morju, v carstvu zelenja v kontinentalnem delu Hrvaške je kamp Slapić, ki je primeren za vse ljubitelje čistega in zdravega okolja, svežega zraka in vonjav narave.

Kampiranje je na Hrvaškem zelo popularno, tako med Slovenci, kot tudi med tujci iz celotne Evrope. Ni več tistega stereotipa, ki je bil prisoten včasih, danes je v bistvu že vsak kamp na Hrvaškem moderen, sodobno opremljen in vizualno privlačen, v velikih primerih z lastno plažo. Ljudje imamo pač različne zahteve, zato lahko tudi kamp na Hrvaškem, izberete popolnoma po svojih željah in po svojih zahtevah. Kamp na Hrvaškem boste našli v obliki tako imenovanih družinskih mini kampov, pa vse do velikih holiday parkov z dinamičnim vzdušjem, v katerih imate možnost za najem apartmaja ali mobilne hišice. Kamp na Hrvaškem ustreza vsem evropskim zahtevam, same cene kampiranja pa so med najbolj ugodnimi v Mediteranu.

Kamp na Hrvaškem je kar se tiče opremljenosti na visoki ravni, kampisti imajo namreč veliko možnosti za dodatne dejavnosti. Nekatere izmed njih ponujajo tudi tukaj