Arhiv Značk: istra

vreme na hrvaškem in v istri

Vreme Istra je zakon

Vreme Istra je geslo, ki pomeni kakovost bivanja . Kakovost bivanja je vreme Istra zaradi klimatskih, geografskih in drugih danost ter posebnosti. Vreme Istra se spreminja, glede na lokacijo, kjer se v času bivanja nahajamo. Obalno vreme Istra je nekaj čisto drugega, kot gorsko vreme Istra na najvišje ležečih predelih polotoka. Izkušnja vreme Istra je zato primerna izboru turista. Vreme Istra se lahko izbira v pisani paleti možnosti. Poleg krajev in lokacij, je zelo pomembna izbira letnega časa. Vsak letni čas je v Istri prijeten in zanimiv.

Največ turistov se odloči za poletno različico. K tej odločitvi v veliki meri prispevajo vremenske značilnosti poletnega bivanja v Istri, pa tudi možnosti za bivanje. V večini primerov so letni obiski Istre najdaljši, saj si takrat večina turistov izbere čas za svoj letni oddih. Nič manj zanimivi niso drugi deli leta. Že izven sezone se lahko uživa v svojevrstnem doživetju. Vreme in temperature so ob robu glavne turistične sezone še vedno prijetne, vendar z veliko manj gneče in vrveža v turističnih krajih. Ti deli leta so zanimivi za obisk Istre vsem, ki želijo bolj umirjene počitnice . Zanimive so tudi za ljudi, ki hočejo s seboj odnesti košček Istre v pripovedi in besedi lokalnega prebivalstva. Lokalno prebivalstvo, ki je vezano na turizem, je takrat veliko bolj obremenjeno s turističnimi aktivnostmi, zato si lahko za turiste vzamejo več časa.

V nekaterih primerih imajo turisti lahko srečo, da ujamejo čas za tradicionalna opravila Istre. Ta govorijo o davni tradiciji življenja na tem koncu sveta. Posebnost so tudi zimski meseci. Istra ima svojevrstno podnebje, ki se loči od celinskega v bližnji regiji. Značilnost tega vremena je, da se prej segreje na prijetne temperature, ki omogočajo predčasne aktivnosti v primerjavi z drugimi deli regije. Prijetno s koristnim to izkoristijo mnogi, ki jim vreme Istra ponuja mnoge z vremenom povezane aktivnosti.

http://maistra.si/Destinacija

Istra Rovinj

Blagodejno vreme Rovinj

Vreme Rovinj zaznamuje z blagodejno mediteransko klimo, ki pozna vroča in suha poletja, ter blage in vlažne zimske mesece. Povprečna temperatura v mesecu januarju je 4,8 °C, sredi poletja, meseca junija pa temperatura naraste na poprečje 22,5 °C. Srednja letna temperatura v mestu Rovinj doseže vrednost 16 °C.
Blagodejno vreme Rovinj ter okoliško občino Rovinj z sončno pripeko, zimskimi padavinami ter značilno rdečo prstjo že stoletja spreminja kot osnovo za uspevanje najrazličnejših kultur, posebej je v okolici mesta Rovinj razvito vinogradništvo. Zaradi rdeče prsti območju rečemo tudi rdeča Istra .
Že davni predniki so spoznali, da vreme Rovinj obsije z sončnimi žarki in dovolj padavinami, kar pomeni odlične pogoje za naselitev. Brez dvoma je tudi področje današnjega Rovinja spadalo v kulturo Histria v času bronaste in železne dobe. Kasnejši rodovi, ki so se zavedali pomena pomorskih poti in bogastva življenja pod morsko gladino, so okolico poselili zaradi naravne danosti, pri tem jih je zagotovo najbolj očaralo in prevzelo območje starega dela mesta, ki leži na polotoku.
Podobno kot vsa zahodna Istra nič manj ne zaznamuje vreme Rovinj , od nekdaj. Cosmographia je najstarejši ohranjen pisni vir katere nastanek sega v 7. stoletje našega štetja. S podatki, ki izvirajo iz starejših obdobji je moč sklepat, da je lahko naseljeno poznoantično obdobje na tem mestu obstajalo v 3. Stoletju našega. Ime današnjega Rovinja se je v začetku 13.stoletja zapisovalo kot Ruvignio. Vsekakor se glede zgodovine da zaključiti, da vreme Rovinj že stoletja obdarja z odličnimi pogoji za gospodarjenje. Tej ugotovitvi na svoj način pritrjuje dejstvo, da si je njenega teritorija želelo polastiti mnogo kraljevih in cesarskih glav.
Prav vreme Rovinj, poleg morske obale z bližnjimi ducatom otočkov, spremeni tudi v izvrsten kraj za oddih in počitek. Turizem je tu že od nekdaj prisoten
Ob geografskih danostih vreme Rovinj naredi zanimivega za obisk, pa naj si gre za krajši ali daljši čas bivanja.

http://www.maistra.si/Destinacija/Rovinj

Kamp Valkanela

Kamp Valkanela in njegovi čari

Kamp Valkanela je pravi raj na zemlji. Nahaja se v objemu zaliva med Vrsarjem in Funtano. Kamp se skriva v zavetju gostih dreves, pod katerimi je posejana mehka trava. Zagotovo je kamp Valkanela eden izmed kampov, ki so najbolj prijazni do družin z majhnimi otroki. Kamp je varen in prijeten. Na voljo je kar 2000 parcel, ki imajo priključke za vodo in za elektriko. Vsekakor pa je že zaradi pogleda na Vrsar kamp Valkanela vredno obiskati.

Kulinarična ponudba mediteranske hrane doseže svoj vrhunec v restavraciji, ki se nahaja znotraj kampa z imenom Grill Smrikva. Ribje in mesne specialitete vam bodo pripravili na ražnju, postregli pa vam bodo tudi okusne solate in testenine. Kamp Valkanela poskrbi tudi zato, da se v njem nahajajo vrhunska istrska vina, tako da je ob izbrani hrani prisotna tudi kapljica žlahtnih vin iz lokalne pridelave. Za tiste, ki obožujejo pice, je na razpolago picerija Kantineta.

Poleg kulinarike pa kamp Valkanela poskrbi tudi za zabavo. Na razpolago je Cocktail bar, kjer strežejo vrhunsko pripravljene cocktaile za to, da se zabava in vzdušje res maksimalno. Bar se nahaja na plaži, tako da je vzdušje še posebej primerno za prave zabave ob morju.

Kamp Valkanela je znan tudi po svoji raznoliki in lepo urejeni ter čisti plaži. Otroci se bodo razveselili peščene plaže, na kateri bodo lahko gradili peščene gradove. Odlična izbira je tudi kamnita plaža, na razpolago pa sta še prodnata in skalnata plaža. Tako da se lahko vsaki dan sončite, kopate in zabavate v različnem ambientu. K temu je potrebno dodati še to, da je kamp Valkanela poskrbel za primeren dostop za osebe s posebnimi potrebami, tako da je vstop v morje precej lažji. Svojo plažo imajo tudi psi, ta se nahaja ob marini. Za konec pa velja omeniti, da je plaža, ki jo ponuja kamp Valkanela, dobila mednarodno modro zastavo za kakovost.

http://www.campingrovinjvrsar.com/

Kampiranje z družino

Za idealne počitnice poiščite svoj kamp na Hrvaškem

Kamp na Hrvaškem je besedna zveza, ki se vse od zgodnje pomladi, pa do pozne jeseni vpisuje v spletne brskalnike. Pa to sploh ne preseneča, saj je kar četrtina turistov, ki se odločijo za bivanje na Hrvaškem takšnih, ki se odločijo za kampiranje.

Najbolj priljubljeni kampi so prav gotovo ob Jadranski obali, največ kampov pa boste našli v Istri, Kvarnerju z otoki in seveda v Dalmaciji, ki je zaradi lepe obale, bogatega mediteranskega rastlinja in velikega števila otokov med najbolj priljubljenimi. Kar 90 % kampov na Hrvaškem boste našli vzdolž obale, preostale pa ob rekah in jezerih. Brez težav lahko vsakdo najde kamp zase, saj boste na Hrvaškem vse od Istre pa do Dalmacije našli kar 235 srednjih in velikih kategoriziranih kampov in 284 manjših oziroma zasebnih kampov. Kamp na Hrvaškem vsekakor ne najdete samo na morju, v carstvu zelenja v kontinentalnem delu Hrvaške je kamp Slapić, ki je primeren za vse ljubitelje čistega in zdravega okolja, svežega zraka in vonjav narave.

Kampiranje je na Hrvaškem zelo popularno, tako med Slovenci, kot tudi med tujci iz celotne Evrope. Ni več tistega stereotipa, ki je bil prisoten včasih, danes je v bistvu že vsak kamp na Hrvaškem moderen, sodobno opremljen in vizualno privlačen, v velikih primerih z lastno plažo. Ljudje imamo pač različne zahteve, zato lahko tudi kamp na Hrvaškem, izberete popolnoma po svojih željah in po svojih zahtevah. Kamp na Hrvaškem boste našli v obliki tako imenovanih družinskih mini kampov, pa vse do velikih holiday parkov z dinamičnim vzdušjem, v katerih imate možnost za najem apartmaja ali mobilne hišice. Kamp na Hrvaškem ustreza vsem evropskim zahtevam, same cene kampiranja pa so med najbolj ugodnimi v Mediteranu.

Kamp na Hrvaškem je kar se tiče opremljenosti na visoki ravni, kampisti imajo namreč veliko možnosti za dodatne dejavnosti. Nekatere izmed njih ponujajo tudi tukaj