Arhiv Značk: jakne

softshell jakna za šport

Jakne, zahtevna odločitev

Jakne so zahtevna odločitev .

Zahtevna odločitev so jakne, ker obstaja nešteto izvedb. Hkrati pa za jakne veljajo tudi različne zahteve. Med športne jakne pa se iz sezono v sezono uvajajo novosti. Ki izbiro še dodatno na eni strani obogatijo, na drugi strani pa lahko povzročijo nekaj zmede. Za športne jakne se odločamo takrat, ko želimo športne aktivnosti izvajati v času, ko so vpliv iz okolja manj ugodni. Pri športnih aktivnostih je takrat tehnična zasnova jakne zelo pomembna. Na eni strani mora športnika ali rekreativca ščititi pred zunanjimi vplivi, hkrati pa mora koži omogočati dihanje. Pri tem se ločijo aktivnosti, ki majo različne intenzitete. Bolj intenzivne aktivnosti zahtevajo več gibanja. Manj intenzivne aktivnosti pa imajo značilnost, da zahtevajo manj gibanja. Ker imajo bolj intenzivne aktivnosti večje zahteve, je temu primerno obleka zasnovana. To pa se na drugi strani izkaže kot slabost, če jo nameravamo uporabljati v druge namene. Predvsem v manj intenzivnih aktivnostih. Bolj intenzivne aktivnosti človeka bolj obremenijo, kar med drugim pomeni, da se bolj znoji. Znoj na koži pa ni zaželena lastnost. Bolj si želimo, da se znoj odvede na zunanjo stran oblačila. V tem primeru tehnične lastnosti omogočajo, da kot rečemo, koža diha. Nasprotje temu so zunanji vremenski vplivi. Oblačilo mora telo in organizem varovati pred negativnimi vplivi. Kar pomeni, da mora zadrževati prodor negativni vremenskih vplivov. To pa je ravno nasprotno, kot je zahteva odvajanja znoja na zunanjo stran oblačila. Problem danes rešujejo tehnične lastnosti oblačil. Med tehničnimi lastnostmi pa so se danes pojavile številne tehnično različne izvedbe. Namenjene so različnim zahtevam. Te pa ne gre prosto po Prešernu mešati, ampak je potrebno za dobro izkušnjo pravilno izbrati. To je najbolj pomembno za posebno aktivne osebe.

Manj aktivne osebe se lahko v začetnem koraku ali ob prvem nakupu lahko odločijo za bolj ali manj osnovne jakne .

 

Več

Kje kupiti smučarske jakne, perilo, hlače in ostalo?

Smučarska oblačila lahko kupimo na različnih koncih – smučarske jakne, bunde, hlače, dodatke in opremo najdemo v različnih trgovinah. Ne glede na to, ali iščete visoko kvaliteto ali čim bolj ugodno ceno, zagotovo boste našli pravo mesto za nakup smučarskih oblačil. Pred nakupom pobrskajte za nasveti, kako izbrati primerna oblačila, da vam ne bo smučarske jakne odpihnil prvi veter. Nato ap premislite, kakšne so vaše želje in izberite primerno trgovino.

 

Diskontne trgovine

Pogoste lahko dobre osnovne kose, kot so puliji, puloverji in dolgo perilo, najdete v trgovinah s poceni oblačili. Seveda ne morete pričakovati ultra visoke kvalitete, a za osnovne potrebe lahko najdete ugodne ponudbe.

 

Nakupovalni centri

Če se boste po nakupih odpravili v pravem delu leta, lahko v običajnih trgovinah z oblačili najdete dobre kose za smučanje, od puloverjev do celo smučarskih jaken. Kako veste, ali so smučarske jakne kvalitetne? Lahko se orientirate po znamkah, ki so znane po kvaliteti.

 

Spletne trgovine

Spletne trgovine so posebno priročne, če imate npr. nagledane določene smučarske jakne, ki jih je preko spleta precej lažje najti kot po trgovinah. Če se boste odločili za to pod, najprej poiščite dovolj informacij. Preverite, katera oprema je primerna za vaš nivo smučanja. Za nakup smučarskih čevljev preko spleta se odločite le, če ste jih že pomerili v trgovini ali jih lahko vrnete brez večjih stroškov, saj vam morajo povsem ustrezati.

 

Outlet

To so trgovine, ki nudijo velike popuste, kar pomeni, da lahko najdete visokokvalitetne, drage znamke po cenah, ki si jih lahko privoščite. Seveda pa pazite, da vas popusti ne bodo zavedli in kupite le tisto, kar vam zares ustreza.

 

Trgovine s smučarsko opremo

Seveda so najbolj očitna izbira, kjer boste našli povprečno izbiro opreme, smučarskih jaken, oblačil in dodatkov.

Prihaja čas jaken in bund

Prihaja čas, ko bomo lahka poletna oblačila zamenjali z bolj toplimi in primernimi za zimo. Jakne in bunde so tista stvar, ki jo danes že morate imeti v vaši garderobi. V kolikor še niste poskrbeli za te stvari, je verjetno sedaj že zadnji čas, da vas mraz ne preseneti.

Kako pogosti so prehladi v zimskem času ste najbrž že kdaj izkusili. Če povrh vsega nimate dovolj toplih oblačil, kar jakne in bunde nedvomno so, vas bo kakšna bolezen še veliko prej dohitela in posledice so lahko precej neprijetne. Gripa, angina ali kakšen bolj zoprn prehlad vas lahko priklenejo na posteljo tudi za štirinajst dni ali še dlje.
Usnjena jakna je ena izmed dražjih in tudi kvalitetnejših predvsem pa najbolj trpežnih. Usnjena je lahko ženska jakna in tudi moške jakne so lahko iz tega materiala. Danes sicer obstajajo številni privrženci usnja, a tudi vse več tistih, ki uporabi usnja nasprotujejo, predvsem zaradi varovanja in preprečevanja mučenja in ubijanja živali v te namene.
K sreči obstajajo tudi dovolj kvalitetni materiali, ki imitirajo usnje. Lahko so tudi nekoliko cenejši in po kvaliteti popolnoma primerljivi, tako da lahko vsak najde kvalitetne jakne in bunde za svoj okus.

V kolikor imate že staro bundo ali jakno in razmišljate o menjavi, je mogoče bolje, da uporabljate to staro še nekaj časa. Takoj, ko bo glavna sezona za te stvari mimo, se bodo namreč začele številne razprodaje, ko bodo prodajalne želele izprazniti stare zaloge in takrat lahko pridete do izdelkov zelo ugodno.
Tudi danes pa se cene med prodajalnami razlikujejo in s temeljito analizo in raziskavo trga boste prav gotovo lahko prihranili kakšen evro ali dva in ga namenili kakšni drugi stvari.