Arhiv Značk: kampiranje

kampiranje na hrvaškem je zabavno

Kampiranje je zakon

Kampiranje je pojem praktičnosti . Pojem praktičnosti je kampiranje zaradi svoje lastnosti mobilnosti. Mobilno kampiranje , ki ga predstavlja kamp prikolica se je začelo razvijati v povojnih letih. Takrat se je zaznala potreba po mobilni bivalni enoti, ki bi jo lahko z avtomobilom vlekel kamorkoli bi si lastnik želel. Takšno kampiranje se je močneje razširilo v šestdesetih letih minulega stoletja. Ta čas je zaznamovala množična motorizacija v razvitih evropskih deželah.

Kampiranje se je zaznalo kot potreba, za nadgradnjo te motorizacije. Temu primerno je bilo kampiranje prilagojeno takratnim značilnostim motorizacije. Glede na današnje čase je bilo takratno kampiranje v marsičem revolucionarna. Značilnost motorizacije takratnih časov je bila majhna zmogljivost glede na današnje čase. Temu primerno je morala biti takratna počitniška prikolica prilagojena s svojimi lastnostmi. Hkrati pa je morala biti dovolj udobna, da lastniki na kampiranju niso bili okrnjeni lastnosti dobrega počitnikovanja. Dobro počitnikovanje je moralo pri počitniški prikolici nudit vsaj najnujnejše. Torej streho nad glavo, udobno ležišče in druge osnovne lastnosti udobja. Do današnji dni se je prikolica v marsičem spreminjala in razvijala. Ljudje so te potrebe narekovali in jih pričakovali. Tako imamo danes poleg najbolj množičnih različic počitniški prikolic tudi nekatere posebne izvedbe, ki se ločijo po svojih lastnostih. Na eni strani imamo silno preproste in enostavne, na drugi strani pa prave hiše na kolesih. V prvem primeru gre praktično zgolj za streho nad glavo.

V drugem primeru pa gre za praktično vse, kar imamo doma v našem domu. Kar pomeni v primerjavi z drugimi počitniškimi prikolicami oblilo prostora ter opreme, na račun katere lahko trdimo, da nam ničesar ne manjka. Seveda se največ izbire vrti okrog mobilnih enot, ki nudijo dober kompromis med cenami in ponujenim. To pomeni, da kupec dobi za svojo investicijo največ mobilnega kampiranja. Kampiranje je doživljalo evolucijske spremembe.

http://www.campingrovinjvrsar.com/sl/Kampi

vreme na hrvaškem in v istri

Kampiranje preživljanje prostega časa

Kampiranje nam omogoča bivanje in preživljanje prostega časa.

Preživljanje prostega časa je danes zelo zaželena oblika in način. Kampiranje ima svoje prednosti in slabosti. Kampiranje je danes mogoče v urejenem okolju, vedno manj je možnosti proste izbire bivanja v naravi. Prednost, ki jo takšno kampiranje prinaša je predvsem urejenost bivanja. Takšno kampiranje nam omogoča, da imamo na mestu bivanja vse pritikline civilnega življenja, katerega poznamo iz urbanega okolja. Poleg tega kampiranje nudi različne oblike strehe nad glavo, tudi ob pritiklinah civilnega življenja, kot sta voda, elektrika, sanitarije in podobno. Kampiranje ima ob tem tudi negativne lastnosti. Kampiranje ni mogoče kjerkoli. Kampiranje torej ne nudi povsem svobodnega gibanja v naravi. V naravnem okolju mora kampiranje spoštovati zakone in predpise, ki urejajo to področje. Prednost, ki jo ima kampiranje s je tudi svoboda gibanja. Predvsem se ta lastnost odraža v oblikah kampiranja, ki omogočajo, da lahko svojo bivalno enoto premikamo iz kraja v kraj. Seveda na mestih, kjer je takšno bivanje mogoče in urejeno. Poleg tega takšno kampiranje ne zahteva posebnih in dodatnih aktivnosti za bivanje. Bivalna enota se parkira in postavi na točno določeno mesto v kampu, kampiranje se s tem v večini primerov lahko začne. Nekaj dodatnih aktivnosti lahko takšno kampiranje po parkiranju ali postavitvi zahteva le, ko želi oseba ali skupina ljudi imeti dodatno vrednost kakovosti bivanja. Tako nekateri razširijo svoj bivalni prostor tudi zunaj bivalne enote, nanjo oziroma v njeno okolico namestijo tudi dodatno opremo, ki omogoča večjo kakovost bivanja. V tem pogledu se osebe, ki se odločijo za takšno kampiranje tudi povečini razlikujejo. Nekatere osebe želijo izkoristiti predvsem osnovne možnosti, drugi tej osnovni možnosti radi dodajo večjo kakovost bivanja. Odraža se predvsem v večji podobnosti življenju v urbanem okolju. Obstajajo pa seveda tudi bolj preproste oblike kampiranja, kjer je mogoče v vsej polnosti uživati stik z naravo.

Kampiranje lahko omogoča svobodo mobilnosti.

 

Kampiranje, blagodejna sprememba vsakdanjika

Kampiranje je blagodejna sprememba vsakdanjika . Za to blagodejno spremembo potrebujemo predvsem nekaj poguma, da premagamo rutino in sprejmemo izziv neznanega in novega.

Vsako kampiranje je predvsem bivanje stran od domačega okolja . V domačem okolju kampiranje nima smisla, saj imamo zagotovljeno streho nad glavo. Kvečjemu se kampiranje v domačem okolju izvaja takrat, ko hočemo pred odhodom na kampiranje v tuje kraje preveriti, če opremo za kampiranje v stanju, ki omogoča dobro in kvalitetno bivanje. Ljudje se odločajo za različno kampiranje na več načinov. Loči jih predvsem življenjski slog, ter priseganje na določene oblike bivanja. Nekateri imajo radi preproste rešitve, ter radi vse potrebno za kampiranje zberejo v enem zamahu oziroma v kratkem času. Drugi prisegajo na bolj kompleksne načine, ker imajo radi nekaj več občutka domačnosti. Znane so migracije nekaterih narodov na morje z počitniškimi prikolicami. Ob postavljenem vprašanju zakaj tako, bodo v veliki meri odgovorili predvsem, da jim počitniška prikolica predstavlja košček doma in domačnosti na tujih tleh. Podobno velja za lastnike bivalnikov in mobilnih hišk. Razlike, ki jih
kampiranje oziroma načini kampiranja ponujajo je tudi v tem, ali bodo ljudje kampirali na enem samem kraju, ali pa bodo želeli imeti izkušnjo več okolji in lokacij. Pri tem je pomembna lastnost mobilnost, oziroma možnost selitve na drugo lokacijo v najkrajšem času oziroma na najbolj preprost način. V tem pogledu se najbolje godi lastnikom bivalnikov, ki se preprosto odpeljejo kamor jim srce poželi. Počitniška prikolica zahteva nekaj več opravkov, nudi pa enako kot bivalnik možnost hitrega premika na drugo lokacijo. S šotorom je opravkov več, vendar izkušeni to, kot sami opravijo hitro in enostavno. Še najbolj zahtevna je za selitev mobilna hiška. Potrebne so posebne priprave in vešče izvajalce, da se mobilna hiška prestavi na drugo lokacijo, katero je izbral lastnik.

Kampiranje je nabor mnogih možnosti življenja izven domačega okolja.