Arhiv Značk: klimatske naprave

Je montaža klimatske naprave enostavna?

Klime so izvrstni pripomočki, ki nam olajšajo bivanje, vendar boste ob nakupu morali poskrbeti tudi za montažo. Montaža klimatske naprave ni enostavna, pa vendar jo lahko opravite sami, če imate le malo ročnih spretnosti. Na spletu si lahko ogledate katerega izmed vodičev, za to prosite kakšnega kolega, ki je to že počel, če pa tega ne želite, pa lahko za to najamete profesionalca. Zavedajte pa se tega, da je vsaka klimatska naprava različna in prav tako bodo različni tudi načini montaže. Spodaj si bomo pogledali kratka navodila za montažo najbolj pogostih tipov klim v našem domu.

Prvi korak bo ta, da namestite notranjo enoto na steno v vašem stanovanju. Izognite se direktni svetlobi in drugim virom toplote. Naprava naj bo vsaj 15 cm od vrha stropa. Drugi korak bo namestitev držala za napravo oz. jeklene konzole. Naslednji korak bo vrtanje lukenj, za cevi.

Za tem boste kmalu lahko napravo že montirali, preverite vse električne kable, namestite cevi, ob tem koraku pa na drugi strani hiše namestite tudi zunanjo konzolo klimatske naprave. Zraven vsake klimatske naprave boste po vsej verjetnosti dobili tudi navodila za namestitev in si lahko pomagate z njimi. Če se tega lotevate prvič, bi vam vseeno svetoval, da pri namestitvi vsaj prisostvuje kateri izmed strokovnjakov, saj se hitro lahko zgodi, da klimatska naprava začne puščati, to pa ni ravno ok.

Gre za cenovno ugoden in izvrsten način ogrevanja s katerim boste prihranili kar nekaj denarja, vendar bo za to potrebna tudi pravilna namestitev in vgradnja.