Arhiv Značk: knauf

Steklena volna

Dostopna izolacija stavb – paket Danes za jutri

Paket Danes za jutri je primeren za vse, ki ste mnenja, da za ogrevanje plačate preveč. Poleg tega je primeren za vas tudi, če vas v hiši pozimi zebe, poleti pa vam je vroče ter v primeru, ko imate nekaj prihrankov in jih želite izkoristiti na način, da vam bo dolgoročni donos zagotovljen. Če se torej srečujete s takšnimi problemi, je rešitev paket Danes za jutri. Če vaša fasada in streha nista izolirani oziroma sta izolirani premalo, potem vam bo primerna izolacija prinesla več kot 50% prihranka pri rabi energije. V trenutnih razmerah je investicija v toplotno izolacijo stavbe tista, ki vam bo zagotovo prinesla dolgoročni donos in vam omogočila znižanje vaših stroškov bivanja v negotovem obdobju, ki prihaja. Z izolacijo lahko že danes poskrbite za varno in prijetno starost.

Toplotne izgube na področju fasade, torej zunanjih sten, lahko nanesejo kar več ko 30% toplotnih izgub. Zaradi tega je pomembno, da zunanje stene izolirate z izolacijo, ki bo toplotno izolativna, požarno varna in predvsem tudi paropropustna, kar pomeni, da bo hiša lahko dihala in bo tako mikroklima v vaših prostorih ugodna in zdrava. Za izolacijo zunanjih sten vam strokovnjaki predlagajo fasadne plošče iz kamene volne. Da bi pridobili subvencijo Eko sklada, pa mora debelina izolacije znašati najmanj 12 cm.

Ne pozabite, da izolacija fasade in mansarde pomembno doprineseta k varčevanju z energijo, saj s primerno izolacijo fasade lahko zmanjšate porabo energije za kar 35-40% oziroma 15-20% energije z izolacijo mansarde.

Torej je potrebno tudi podstrešje dobro izolirati. Ne pustite, da bi bivalni pogoji v mansardi zaostajali za bivalnimi pogoji v drugih prostorih. Za izolacijo podstrešja vam strokovnjaki predlagajo stekleno volno, ki odlično toplotno izolira podstrešje in je negorljiva. Nova tehnologija pa izboljšuje tudi kakovost zraka v vaših prostorih, kar pa je tudi najpomembneje za kvalitetno bivanje. Prijeten otip steklene volne pa ponuja tudi lažje delo z njo. Steklena volna Knauf Insulation je prejela tudi certifikat, ki dokazuje, da vgradnja le te, izboljšuje kakovost zraka v vseh notranjih prostorih, saj namesto fenolformaldehidnih veziv vsebuje veziva na bio snovi.

Če vas torej zanima več o ugodnostih paketa Danes za jutri, vam priporočamo, da obiščete njihovo spletno stran, preko katere si boste lahko pridobili kupone ugodnosti, ki vam omogočajo vse izolacijske materiale po 7 % nižji ceni. Na spletni strani si boste lahko ogledali tudi film o toplotnih izgubah in si izračunali toplotno izgubo vašega objekta. Strokovnjakom pa seveda lahko zastavite tudi konkretna vprašanja glede same izvedbe. Pozanimajte pa se tudi o razpisu za nepovratna sredstva subvencij Eko sklada.