Arhiv Značk: knjigice

Otroške knjige so odličen učni pripomoček

Knjige in knjigice so odličen učni pripomoček, ki pomagajo našim najmlajšim pri učenju in spoznavanju stvari in predmetov okoli nas. Otroške knjige naj bodo obvezno prisotne med igračami vašega otroka, saj se bo tako otrok hitreje učil in že zgodaj spoznal, da so knjige odličen in obvezen učni pripomoček.

Kdaj je primeren čas, da kupimo knjige za otroke?
Poznamo različne knjige za otroke, ki so primerne za različne starosti otrok. Nekatere knjige za otroke so namenjene najmlajšim. Za takšne otroške knjige je značilno, da vsebujejo veliko velikih slik in čisto nič ali le malo besedila. Takšne otroške knjige so navadno namenjene otrokom do drugega leta starosti in vsebujejo predvsem predmete, barve in podobne stvari, ki se jih lahko učijo najmlajši.

Pravljice za otroke so namenjene malo starejšim, od drugega leta naprej. V tem času so mali navihančki že pripravljeni prisluhniti našemu branju in že razumejo večino stvari, ki jih vsebujejo pravljice za otroke. Pravljice za otroke so primerne kar nekaj let in zaradi tega ne odlašajte z nakupom in branjem teh stvari, s katerimi se bo povečal tudi besedni zaklad otroka.

Knijgice, ki jih bodo brali sami, so namenjene že nekoliko večjim. Praviloma so takšne knijgice namenjene prvošolcem, lahko pa začnete z učenjem branja že prej.

Koliko knjig naj kupimo otroku?
Kupujte čim bolj različne otroške knjige, a ne pretiravajte z njimi. Zlasti najmlajši bodo radi pregledovali vedno iste otroške knjige, s tem pa še utrdili svoje znanje o barvah, živalih, predmetih in drugih stvareh, ki jih bodo knjige vsebovale. Tudi večkratno prebiranje istih pravljic bo razveselilo vsakega otroka, saj vas bo za kakšno pravljico tudi sam prosil, da jo preberete še enkrat, dvakrat, trikrat …

Pogosto se s knjigami ne ravna dovolj pozorno in zaradi tega se tudi uničijo. Poskrbite za to, da ne bo vaš otrok mečkal knjig, jih dajal v usta ali uničeval na kakšen drugačen način in tako poskrbite, da bo znal ceniti tudi druge stvari.