Arhiv Značk: kolesarjenje

Gorska kolesarska oprema in Blueprint, ki olajšajo kolesarjenje v hribe

Pri kolesarjenju je zelo popularno potovanje v hribe, za to pa se rabi tudi ustrezna oprema, saj je lahko poleg tega, da je mučno, tudi nevarno potovanje. Včasih je pomembno da gledamo na podrobnosti kolesa, zato je v tem primeru priporočeno da si pogledamo Blueprint gorskih koles. Poleg koles pa pod Gore Bike Wear spada več različnih delov opreme:

Kolesarske rokavice

Rokavice so zelo pomemben del za kolesarjenje, vendar ne le zato, ker nam ščitijo roke ampak tudi, da nam ohranijo tople roke, kar je pomembno pri kolesarjenju v mrzlem vremenu. Pomembno je, da so rokavice udobne, saj gre pri kolesarjenju velik napor v roke. Primerne so tudi za brisanje potenja, saj veliko kolesarjev meni, da je uporaba robčkov on podobnih prevelika potrata časa, zato jih večina uporablja zadnji del rokavice, da se obrišejo po obrazu.

 

Kolesarski čevlji

Ko govorimo o kolesarjenju v hribe, so za to posebni čevlji, ki imajo bolj oprijemljivo stopalo za takrat, ko mora kolesar stopiti dol s kolesa v hribih. Veliko takšnih čevljev ima tudi špice, za boljši oprijem tako na kolesu, kot na tleh.

 

Kolesarske hlače

Za razliko od navadnih kolesarskih hlač, kolesarske hlače za v gore niso tako oprijete, saj so namenjene temu, da zaščitijo kolesarja pred morebitnim padcem s kolesa.

Gore Bike Wear je kolesarska oprema za v hribe, ki jo je mogoče naročiti po celi Sloveniji. Poleg tega, pa lahko olajša potovanje dober Blueprint gorska oprema in gorskega kolesa, saj nam v detajlu pokaže iz česa je sestavljen in si lahko tako do neke mere prilagodimo opremo svojemu stilu.

kolesarska torba in druga oprema

Kolesarstvo in kolesarska oprema

Kolesarstvo je zelo priljubljen šport, poslužuje se ga mnogo ljudi, priljubljen pa je predvsem zaradi svoje dostopnosti in atraktivnosti, ter različne intenzitete treningov. Za kolesarstvo potrebujete sicer nekaj opreme, a po začetnem vložku z kolesarjenjem ne boste imeli skoraj nikakršnih stroškov.

Odvisno kakšno kolo kupite, a so kvalitetna kolesa običajno kar draga. Za kvalitetno kolo boste odšteli kar nekaj denarja, alternativa pa je tudi nakup rabljenega kolesa, tega lahko dobite že za precej nizko ceno. Svetujem vam nakup kvalitetnega kolesa, saj boste tako veliko lažje razvijali svoj hobi, ne pozabite pa tudi na dobro opremo. Kolesarski števec je že skoraj nujen, na njem boste videli prikaz trenutni kilometrov in vseh kilometrov, hitrost kolesarjenja ter povprečno hitrost in še marsikaj, bolj napredni števci za kolo vam bodo prikazali tudi pot, saj lahko služijo kot GPS naprava. Ne pozabite tudi na kolesarske torbe, vanje boste lahko shranili vse vaše osebne predmete. Predmeti kot so mobilni telefon, denarnica in ključi nas med kolesarjenjem vedno ovirajo, če pa imamo oblečene kolesarske hlače, pa te tako ali tako običajno nimajo žepov. V kolesarski torbi pa je dobro imeti tudi rezervno gumo in pa orodje za popravilo koles, saj nesreča nikoli ne počiva, gumo pa sicer ni težko zamenjati, je pa za to potrebno nekaj orodja.

Kolesa in dela za kolo lahko kupite v kateri izmed specializiranih trgovin, nakup pa je možen tudi prek kakšnih spletnih trgovin, tam lahko nekatere izdelke dobite še veliko ceneje kot običajno. Vsekakor boste nad kolesarstvom navdušeni.