Arhiv Značk: kolesarska oprema

kolesarska torba in druga oprema

Kolesarstvo in kolesarska oprema

Kolesarstvo je zelo priljubljen šport, poslužuje se ga mnogo ljudi, priljubljen pa je predvsem zaradi svoje dostopnosti in atraktivnosti, ter različne intenzitete treningov. Za kolesarstvo potrebujete sicer nekaj opreme, a po začetnem vložku z kolesarjenjem ne boste imeli skoraj nikakršnih stroškov.

Odvisno kakšno kolo kupite, a so kvalitetna kolesa običajno kar draga. Za kvalitetno kolo boste odšteli kar nekaj denarja, alternativa pa je tudi nakup rabljenega kolesa, tega lahko dobite že za precej nizko ceno. Svetujem vam nakup kvalitetnega kolesa, saj boste tako veliko lažje razvijali svoj hobi, ne pozabite pa tudi na dobro opremo. Kolesarski števec je že skoraj nujen, na njem boste videli prikaz trenutni kilometrov in vseh kilometrov, hitrost kolesarjenja ter povprečno hitrost in še marsikaj, bolj napredni števci za kolo vam bodo prikazali tudi pot, saj lahko služijo kot GPS naprava. Ne pozabite tudi na kolesarske torbe, vanje boste lahko shranili vse vaše osebne predmete. Predmeti kot so mobilni telefon, denarnica in ključi nas med kolesarjenjem vedno ovirajo, če pa imamo oblečene kolesarske hlače, pa te tako ali tako običajno nimajo žepov. V kolesarski torbi pa je dobro imeti tudi rezervno gumo in pa orodje za popravilo koles, saj nesreča nikoli ne počiva, gumo pa sicer ni težko zamenjati, je pa za to potrebno nekaj orodja.

Kolesa in dela za kolo lahko kupite v kateri izmed specializiranih trgovin, nakup pa je možen tudi prek kakšnih spletnih trgovin, tam lahko nekatere izdelke dobite še veliko ceneje kot običajno. Vsekakor boste nad kolesarstvom navdušeni.