Arhiv Značk: kolo

Gorska kolesarska oprema in Blueprint, ki olajšajo kolesarjenje v hribe

Pri kolesarjenju je zelo popularno potovanje v hribe, za to pa se rabi tudi ustrezna oprema, saj je lahko poleg tega, da je mučno, tudi nevarno potovanje. Včasih je pomembno da gledamo na podrobnosti kolesa, zato je v tem primeru priporočeno da si pogledamo Blueprint gorskih koles. Poleg koles pa pod Gore Bike Wear spada več različnih delov opreme:

Kolesarske rokavice

Rokavice so zelo pomemben del za kolesarjenje, vendar ne le zato, ker nam ščitijo roke ampak tudi, da nam ohranijo tople roke, kar je pomembno pri kolesarjenju v mrzlem vremenu. Pomembno je, da so rokavice udobne, saj gre pri kolesarjenju velik napor v roke. Primerne so tudi za brisanje potenja, saj veliko kolesarjev meni, da je uporaba robčkov on podobnih prevelika potrata časa, zato jih večina uporablja zadnji del rokavice, da se obrišejo po obrazu.

 

Kolesarski čevlji

Ko govorimo o kolesarjenju v hribe, so za to posebni čevlji, ki imajo bolj oprijemljivo stopalo za takrat, ko mora kolesar stopiti dol s kolesa v hribih. Veliko takšnih čevljev ima tudi špice, za boljši oprijem tako na kolesu, kot na tleh.

 

Kolesarske hlače

Za razliko od navadnih kolesarskih hlač, kolesarske hlače za v gore niso tako oprijete, saj so namenjene temu, da zaščitijo kolesarja pred morebitnim padcem s kolesa.

Gore Bike Wear je kolesarska oprema za v hribe, ki jo je mogoče naročiti po celi Sloveniji. Poleg tega, pa lahko olajša potovanje dober Blueprint gorska oprema in gorskega kolesa, saj nam v detajlu pokaže iz česa je sestavljen in si lahko tako do neke mere prilagodimo opremo svojemu stilu.

triatlon kot sodoben šport

Triatlon, modrost postopnega napredka

Triatlon rezultate izboljšujemo preko postopnega napredka .

Postopnost je za triatlon pomembna z več vidikov. Vsak človek je zgodba zase, zato ima vsak za določeno športno aktivnost določene osebne predispozicije. Te so določene preko fizičnih lastnost ter lastnosti organizma. Najpomembnejše je, da se v začetku z njimi soočimo. Pri tem pa se ne smemo pretirano obremenjevati z morebitnimi pomanjkljivostmi. V nadaljevanju, s postopno večjim obremenjevanjem organizma lahko triatlon te pomanjkljivosti ublaži. Pomembno pri tem je, da se naučimo pravilnega izvajanja. Ker gre za več aktivnosti je to še toliko bolj pomembno. Plavanje, kolesarjenje in tek imajo med seboj različne gibalne zahteve. Z njihovim pravilnim izvajanjem bo organizem za triatlon vzpostavi novo ravnovesje. Obremenitve se večajo, organizem pa se jim mora prilagoditi. To je nujno potrebno, če želimo, dobro triatlon pripravljenost. Pri tem gre za številne spremenjene lastnosti. Ker organizem postopoma privajamo novim zahtevam, se ima čas prilagoditi. V obratnem primeru, lahko triatlon pomeni nevarnost. Preobremenitve organizma so lahko izražene splošno ali pa v posameznem delu. Z njimi nam onemogoči ne le napredek, ampak celo izvajanje. Bolj kot gre za povzročene resne težave, dlje časa bo organizem potreboval za napredek. Težava preobremenjevanja je največkrat v želji znati vse takoj ter nepravilni oceni zahtevnosti aktivnosti. Vrhunski športniki , ki so velikokrat zgled in motivacija, aktivnosti izvajajo vrhunsko. To pa mnoge ob opazovanjem navda z občutkom, da gre za enostavno veščino. Že prve resnejše obremenitve, pa nam sporočajo, da temu ni tako. Streznitev nam bo prineslo dejstvo, da vse, kar vidimo v izvajanju vrhunskih športnikov, ni od včeraj. Ampak gre za dolgo obdobje treningov, tekmovanj, priprav ter številnih drugih dejavnosti. Tega pa drugače, kot izvajanje na isti način, ne more prinesti. Ta način pa je postopno nadgrajevane vseh osvojenih znanj. Le tako lahko v prihodnosti računamo z vrhunsko formo.

Triatlon je zanimiva aktivnost.

http://www.superge.si/infoportal/kategorija/lifestyle/triatlon-vadba-za-rekreativce.html

Factorystore rokavice za kolesarje

Factorystore: rokavice za kolesarje

Ste že obiskali spletno trgovino Factorystore? Če je vaš odgovor negativen, potem je že skrajni čas, da si ogledate ponudbo podjetja Factorystore. Gre namreč za spletno trgovino, ki vam omogoča preprost in hiter ter zaupanja vreden nakup kvalitetne športne opreme. Ponudba spletne trgovine Factorystore je široka in pestra, med drugim boste lahko kupili kolesa, kolesarska oblačila, zaščitno opremo, nahrbtnike, trenažer, kamero, slušalke, športno prehrano, kreme za mišice in še marsikaj. Lahko bi rekli, da je prioriteta spletne trgovine Factorystore kolesarjenje, saj boste našli največ izdelkov za rekreativne in profesionalne kolesarje. Factorystore vam ponuja kolesa za moške, ženske in otroke, poleg tega pa še vso drugo kvalitetno kolesarsko opremo, med kar pa spadajo tudi rokavice za kolesarje.

Ponudba rokavic za kolesarje je res velika. Otroške rokavice imajo konstrukcijo dlani, ki zagotavlja optimalen stik s kolesom. Takšne rokavice so primerne za največji nadzor nad kolesom in pa seveda tudi dober videz nadobudnih kolesarjev. Tudi ženske in moške rokavice se ponašajo z enako kvaliteto. pri rokavicah za odrasle, bolj izkušene kolesarje, je nadzor nad kolesom pomemben predvsem pri najbolj zahtevnih spustih in pa strmih vzponih. Lahko pa si boste kupili tudi rokavice, ki so kar najbolj vsestranske za vsakodnevno kolesarjenje. Gre za rokavice s popolno mešanico zračnosti in podloge.

Obiščite spletno trgovino Factorystore in si zagotovite vso potrebno opremo za kolo in za vas. Poskrbite, da bo krmilo kolesa vedno pod nadzorom ter da boste oblečeni in obuti udobno. Privoščite si izlet s kolesom, ne pozabite na pijačo, ustrezno prehrano in pa seveda po aktivnosti tudi na regeneracijo.