Arhiv Značk: kozmetika za otroke

Previdno pri izbiri kozmetike za otroke!

Tudi kozmetika za otroke je lahko nevarna

Čeprav naj bi bila kozmetika za otroke manj agresivna in tako primernejša za nežno otroško kožo, pa vse več raziskav kaže, da le ni tako nenevarna, kot se zdi na prvi pogled. V njej je namreč mogoče odkriti številne nevarne snovi, ki lahko resno ogrozijo zdravje vašega otroka in otežijo njegov razvoj. Sama oznaka, da gre za kozmetiko za otroke, torej še ni zadostno zagotovilo za varnost.

Škodljive sestavine

Med najnevarnejše sestavine, ki jih je mogoče najti v kozmetiki za otroke, spada formaldehid. Gre za snov, ki je izredno škodljiva celo za odrasle, saj naj bil bila rakotvorna, predvsem če gre redno uporabo kozmetičnih izdelkov, v kateri se ta nahaja. Potencialno nevarna je lahko že majhna količina. Podobno kot za formaldehid velja tudi za 1,4-dioksan, ki prav tako ni redkost v kozmetiki za otroke. Poleg naštetega ta nemalokrat vsebuje tudi različne parfume in barvila, ki lahko povzročijo hudo alergijsko reakcijo.

 Vzemite si dovolj časa za izbiro

Ko boste naslednjič kupovali kozmetiko za otroke, si vzemite dovolj časa in podrobno preberite, kaj ta zares vsebuje. Zmotno je namreč prepričanje, da lahko različni strupi vstopajo v telo le skozi usta – kar polovica teh naj bi se namreč absorbirala skozi kožo. Naj vas torej oznaka »kozmetika za otroke« ne zavede prehitro. Vsi najbrž poznate tisto staro misel, da je zdravje bogastvo, najverjetneje pa tudi tisto drugo, ki pravi, da so bogastvo otroci. Poskrbite torej, da bodo vaši otroci kar se da zdravi!