Arhiv Značk: kozmetika za ženske

Podočnjaki

Kozmetika za ženske: 4 enostavni triki za zniževanje stroškov

  1. Kako se znebiti razpokanih ustnic?

Oglaševalci kozmetike za ženske pogosto obljubljajo, da bo prav njihov izdelek odpravil težave z razpokanimi ustnicami, s katerimi se sooča mnogo pripadnic nežnejšega spola, a v večini primerov ni želenega učinka. Pozabite na kozmetiko za ženske, ki jo običajno najdete na policah drogerij! Obstaja povsem naravna in poceni rešitev … Žličko soli raztopite v vodi in si z dobljeno tekočino zmasirajte ustnice, ki bodo tako zopet postale mehke in privlačnega videza.

  1. Ni časa za umivanje las …

Se vam lasje pogosto mastijo? Nimate časa za vsakodnevno umivanje in sušenje? Linije kozmetike za ženske pogosto ponujajo tudi šampon za suho pranje las, vendar lahko zadrego rešite tudi na precej enostavnejši način. Na lase nanesite malo otroškega pudra, pustite nekaj minut, nato jih otrite z brisačo in dobro razčešite. Umivanje las lahko tako prestavite najmanj za en dan.

  1. Naravno povečanje in učvrstitev prsi

Običajno je kozmetika za ženske, namenjena negi prsi, precej draga. Vendar pa lahko primerljive rezultate dosežete že z uporabo povsem navadne kreme, čeprav vas poskušajo oglaševalci prepričati, da boste prav s pomočjo njihovega kozmetičnega proizvoda dosegli čudežne rezultate – bolj od samega izdelka je namreč pomembno, da masažo izvajate redno in dosledno. Vaše prsi bodo na ta način precej lepše oblike, bolj čvrste, obenem pa bodo delovale večje.

  1. Nič več podočnjakov

Tudi za reševanje težav s podočnjaki draga kozmetika za ženske ni zares potrebna, saj obstajajo povsem naraven način, kako se jih znebiti. Vzemite že uporabljene čajne vrečke (najboljša je kamilica) in jih za nekaj minut položite na zaprte oči. Pomagate si lahko tudi z mešanico iz moke, kurkume, limoninega in paradižnikovega soka, ki jo za 15 minut nanesete na kožo okoli oči in nato sperete. Rezultati zagotovljeni!

Kozmetika za ženske – zmerno pri uporabi!

Kozmetika za ženske – vedno aktualna tržna niša

Kozmetika za ženske je očitno tržna niša, za katero je težko verjeti, da bi se lahko kdaj zares izčrpala. Povprečna sodobna ženska namreč letno porabi kar približno 5 kilogramov različnih kozmetičnih izdelkov. Če se vam ta številka ne zdi visoka, bi bil morda koristen podatek, da se kar polovica vseh strupov absorbira v telo skozi kožo. Tako še zdaleč ni vseeno, kakšno kozmetiko za ženske izberete.

Ličila

Alergijske reakcije in ostale nevšečnosti

Običajno je kozmetika za ženske prijetno dišeča in privlačne barve, saj na ta način privabi več potrošnikov, ki se velikokrat povsem impulzivno odločajo za nakup. Pa ste se kdaj vprašali, na kakšen način je ta učinek dosežen? Za vabljiv videz kozmetike za ženske so zaslužne predvsem kompleksne kemične spojine, ki so lahko precej nevarne za vašo kožo. Očitno res drži misel, da ni vse zlato, kar se sveti. Naj vas torej prvi vtis ne zavede, temveč se potrudite in preberite deklaracijo na izdelku, preden se odločite za nakup. Izogibajte se raznim umetnim barvilom in dišavam, ki lahko povzročijo precej neprijetne alergijske reakcije. Še precej nevarnejše in celo rakotvorne so snovi, kot je denimo formaldehid, ki se neredko znajdejo tudi v kozmetiki za ženske.

Nasmeh je najboljši kozmetični izdelek!

Če je le mogoče, uporabljajte naravno kozmetiko za ženske. Ta je sicer res nekoliko dražja, vendar obenem tudi precej bolj prijazna do vaše kože. V vsakem primeru pa ne pretiravajte in se poslužujte kozmetike le takrat, ko je to resnično potrebno. Prava in najbolj naravna ženska lepota namreč izvira le in samo iz vas samih. Ne pustite se zavesti številnim sodobnim marketinškim prijemom, s katerim vas poskušajo prepričati v nasprotno.

Kozmetika za ženske z občutljivo kožo

O lepota, išči sebe v ljubezni, ne v laskajočem ogledalu. (William Shakespeare)

kozmetika za ženske

Kozmetika za ženske z občutljivo kožo

Kako prepoznati občutljivo kožo?

Kozmetika za ženske je v primerjavi s tisto, namenjeno moškim, običajno manj agresivna, saj je tudi ženska koža tanjša od moške in izloča manj nečistoč. Vendar to še ne pomeni, da je vsaka kozmetika za ženske zares primerna za vašo kožo, še posebej če je ta (izredno) občutljiva, kar pomeni, da je večino časa suha (izloča zelo malo maščobe), pogosto razdražena, se celo lušči, pojavlja se tudi rdečica, povečana je občutljivost na sonce … Takšen tip kože je značilen predvsem za svetlopolte in svetlolase oziroma rdečelase ženske in je večinoma prirojen. Se prepoznate? Običajna kozmetika za ženske lahko povzroči še več težav, zato je potrebna večja pozornost pri izbiri.

 

Agresivne sestavine v kozmetiki za ženske

Neredko se v običajni kozmetiki za ženske pojavljajo agresivne snovi, kot so umetna barvila, dišave … Čeprav morda neproblematična koža takšno kozmetiko relativno dobro prenaša, pa so lahko tovrstne sestavine precej problematične za občutljivo kožo, saj jo lahko še dodatno razdražijo. V tem primeru morate seveda poseči po kozmetiki za ženske, ki je prilagojena tipu vaše kože.

Kakšno kozmetiko za ženske izbrati pri občutljivi koži?

Negi problematične kože je potrebno posvetiti kar nekaj pozornosti. Posegajte po karseda naravni kozmetiki za ženske, vendar tudi pri tem ne pretiravajte. Uporabljajte tonik za obraz, ki ne vsebuje alkohola, ter neagresivno čistilno mleko. Čim bolj se izogibajte ličilom, če je to le mogoče. Izredno pomembno je tudi, da izberete resnično kvalitetno kremo za nego kože na obrazu, četudi boste zanjo odšteli nekaj več denarja. Naj vas aktualni oglasi za kozmetiko za ženske ne zavedejo prehitro. Stalno preizkušanje novih izdelkov je namreč lahko precejšen šok za občutljivo kožo. Seveda pa ne smete pozabiti niti na primerno zaščito, ko ste dalj časa izpostavljeni soncu, izrednega pomena za lep in zdrav videz kože pa je tudi zadostna količina popite tekočine.