Arhiv Značk: kuhinja

sušilni stroj gorenje

Kaj je kondenzacijski sušilni stroj?

V ponudbi sušilnih strojev naletimo na različne izvedbe, ki jih pred nekaj leti še ni bilo. Spremenile so se tudi oznake strojev, tudi tistih, ki so na trgu že dlje časa. Kondenzacijski sušilni stroj je en primer – v preteklosti so bili takšni praktično vsi sušilni stroji, zato se tega ni posebej omenjalo, medtem ko so danes na trgu še nekatere alternative, ki zahtevajo distinkcijo. Čeprav je kondenzacija v vsakem primeru pomemben mehanizem odvajanja toplote, se je naziv kondenzacijski sušilni stroj oprijel tistih naprav, ki s pomočjo električne energije ogrevajo grelna telesa v napravi in z ogrevanjem bobna sušijo perilo. Kondenzacijski so zato, ker vlaga pri višji temperaturi izhlapeva iz oblačil in se kondenzira na drugih delih stroja, zbira pa se v posebni posodi. Kot alternativa takšnemu stroju se običajno predstavljajo stroji s toplotno črpalko, ki delujejo na nekoliko drugačen način, a še vedno za zbiranje vode koristijo mehanizem kondenzacije, tako da bi bil lahko tudi takšen stroj kondenzacijski sušilni stroj.

Katere prednosti ponuja kondenzacijski sušilni stroj?

Čeprav je mehanizem zbiranja vode enak, imajo različne izvedbe sušilnih strojev različne lastnosti. Kondenzacijski sušilni stroj ponuja nekatere odločilne prednosti, če najdemo dobro ponudbo. Takšni stroji so namreč nekoliko skromneje zastopani v ponudbi trgovcev, a vseeno jih je možno najti. Največja prednost, ki jo ponuja kondenzacijski sušilni stroj kupcem, je verjetno cena – v sušilni stroj ne bo treba veliko investirati, predvsem osnovni modeli so na voljo že po zelo ugodni ceni. Upoštevajmo, da so to še vedno napredni sodobni stroji, ki bodo svoje delo zelo dobro opravili. Razlika v ceni lahko upraviči tudi nekoliko višjo porabo električne energije, ki jo ima kondenzacijski sušilni stroj v primerjavi z alternativami. To pomeni, da bomo z nakupom in uporabo takšne naprave še vedno porabili manj denarja kot z investicijo v dražjo, a varčnejšo napravo.

https://si.gorenje.com/Izdelki/Pranje-in-su%C5%A1enje-perila/Su%C5%A1ilni-stroji/c/gowash02

štedilniki in kuhalna plošča

Štedilniki nas razvajajo

Štedilniki so zaradi vgrajene tradicionalne lastnosti velikokrat razvada.

Tradicionalna lastnost je lahko vir energije, razvajanje pa predvsem pomeni, da ga cenimo neracionalno. Racionalna ocena vključuje vse dejanske in predvidene stroške, ki jih bodo štedilniki prinesli v pričakovani dobi uporabe. Neracionalna ocena, pa ima druge kriterije. Takrat ne upoštevamo dejanske in predvidene stroške oziroma imajo manjšo težo v primerjavi z drugimi. Pogosti so pri obnovi starih hiš, kjer želimo, da štedilniki sovpadajo z želenim slogom. V tem primeru nas stroški, tako dejanski kot predvideni ne zanimajo, ampak izberemo tisto kar sodi v kuhinjo stare hiše. Enako lahko velja na nekatere druge primere. Štedilniki, ki delujejo na določen vir energije so lahko stroškovno ugodni, vendar je način oskrbe zahtevnejši oziroma težavnejši. Zato se v tem primeru odločimo za opcijo, ki nam nudi najenostavnejšo dobavo energije. Uporabnik je lahko oseba, ki nima prevoznega sredstva, dobava je zahtevnejša, zato so v teh primerih najboljša izbira štedilniki, ki delujejo z virom najbolj dostopne energije. Tako lahko jeklenko zamenja električna energija. Možni pa so tudi obratni primeri. Jeklenka je vir energije, ki je stabilen in ni odvisen od izpadov električne energije in podobnih težav. Dokler je v jeklenkah plin bodo štedilniki delovali. Zato so primerni na območjih, kjer je dobava električne energije otežena, večkrat motena ali celo nemogoča. Na to možnost velja včasih računat tudi v urbanih območjih, kjer je oskrba načeloma neprekinjena. Vsi poznamo naravne nesreče, ki prizadenejo razna območja, tudi naše na žalost ni izjema. V tem primeru lahko izberemo kombinacijo dveh energentov, ali zberemo dva štedilnika. Tako imamo tudi v primeru naravne nesreče ali kakšne druge ovirane oskrbe z elektrino energijo, zagotovljeno kakovost življenja. Odločitev je v rokah kupca, za dobro kakovost uporabe mora razmišljati in računati tudi s prihodnostjo.

Štedilniki so od primera do primera različni, temu primerno prinašajo različne izkušnje uporabe.

Več

Jedilni servis in jedilni pribor Stil Commerce

Jedilni servis in jedilni pribor Stil Commerce

Jedilni servis in jedilni pribor Stil CommerceStil Commerce je podjetje z večletno tradicijo v storitvah svetovanja in prodaje drobnega gospodinjskega inventarja, torej celotnega programa za restavracije in tudi kuhinje. Prodajni program podjetja Stil Commerce obsega opremo različnih gostiln, restavracij, hotelov in tudi velikih kuhinj s hotelskim porcelanom, kozarci, kuhinjsko posodo, servirnimi vozički in seveda tudi z jedilnim priborom. Strankam podjetje s svojim znanjem in izkušnjami pri opremljanju in spremljanju trendov ter kvalitete želi ponuditi tak inventar, ki bo pravi za določen lokal po kvaliteti, ceni in seveda tudi izgledu.

Kuhinja pa ni kuhinja, če nima jedilnega servisa. Omenjeno podjetje vam, kot smo že omenili, ponuja jedilni servis za vsako vrsto kuhinje, torej za razna restavracije in hotele, bare in slaščičarne, šole in vrtce, bolnišnice in podobno. Poleg tega boste našli tudi jedilni servis za vaš dom in pa za pogostitve v službi. Ponudba jedilnega pribora je na trgu zelo velika, zato je včasih težko izbrati tisti pravi jedilni pribor za določeno priložnost oziroma določeno kuhinjo. Tisti, ki se ukvarjajo z gostinstvom namreč dobro vedo, kako zelo je pomembna izbira pravega jedilnega pribora in kako mora biti jedilni pribor postavljen na mizi.

V kuhinji šteje vsaka malenkost, da so stranke popolnoma zadovoljne, saj ni dovolj le okusna hrana. Stranke bodo namreč najprej opazile celoten izgled restavracije ali druge zgradbe in nato tudi, kakšna je dekoracija miz ter kakšen je jedilni pribor oziroma jedilni servis. Šele nato pridejo na vrsto brbončice. Stil Commerce vam bo pomagal pri tem, da boste že s samim kuhinjskim inventarom pripomogli k večjemu zadovoljstvu strank oziroma da boste naredili čim boljši prvi vtis.

Kakšna je vaša kuhinja?

Ker ljudem vedno bolj zmanjkuje časa in ker so stalno na nogah, marsikdo nima več časa za kuhanje. Posledice uživanja nezdrave hrane so seveda splošno znane. To so debelost, visok krvni tlak, možganska ali srčna kap, sladkorna bolezen, poapnenje žil in tako dalje. Na naše zdravje pa močno vpliva tudi to, kakšna je naša kuhinja. Za začetek se je dobro vprašati že, ali hrano sploh še pripravljamo sami, ali le kupujemo že pripravljene stvari. Priprava zdrave hrane je pomemben dejavnik našega zdravja. Na našem meniju mora biti zadostna količina sadja in zelenjave in ne samo meso ter ocvrta hrana. Priprava zdrave hrane pomeni tudi, da pri kuhanju uporabljamo manj maščob oziroma bolj zdrave maščobe, kot sta na primer oljčno ali pa laneno olje. Že zgolj majhne malenkosti v načinu priprave hrane se močno poznajo na zdravju družine. Priprava zdrave hrane lahko ponazarja tudi zmanjšano uporabo soli pri kuhanju, saj sol v telesu zadržuje vodo in pa bolj zdrave načine kuhanja, kot je na primer kuhanje nad paro ali pa vrenje, namesto pogostega cvretja.

Družinska kuhinja in skupni obroki se bodo odražali tudi na razumevanju znotraj družine, kuhinjo pa lahko kupite tudi tu. Dokazano je namreč, da so družine, ki skupaj obedujejo, med seboj bolj povezane in da laže rešujejo težave, saj se o veliko stvareh lahko pogovorijo kar ob jedi. Sicer pa je za slovenske družine kljub splošnem pomanjkanju časa v praksi še vedno značilno, da večina obeduje skupaj. Če otroci že ne obedujejo s starši, ker so ti še na delu, pa zanje velikokrat poskrbijo babice in dedki. Velik vpliv na to, ali bodo naši potomci imeli skupne obroke in jedli zdravo, je tudi to, ali ima družina že danes skupne obroke. Otroci namreč pobirajo svoje lastnosti in navade od staršev, tako da bodo, ko se bodo osamosvojili, verjetno nadaljevali isto rutino.

Za pripravo zdrave hrane je seveda potrebna tudi kvalitetna in čista kuhinja, katere ponujajo tu: http://www.pohistvopotocnik.si/