Arhiv Značk: lasulje

Izpadanje las pri moških

Izpadanje las pri moških in ženskah

Izpadanje las je vedno bil in vedno bo strah in trepet vsakega človeka, ki mu njegov videz nekaj pomeni. Ljudje smo navajeni, da se gledamo v oči, tako da imamo pred seboj vedno predvsem glavo osebe s katero govorimo, jo opazujemo oz. smo z njo v nekem osebnem stiku. Urejena pričeska ustvari podobo urjenega človeka in če na glavi ni več veliko las, morajo mnogi, ki želijo biti urejeni, poseči po drastičnem ukrepu: britje preostalih las. Tisti, ki imajo lepo obliko lobanje in jim obrita glava pristaja, imajo srečo, tisti, ki te sreče nimajo, pa lahko posežejo po modnih lasuljah ali pa se sprijaznijo. Do določene mere se lahko izpadanje las prepreči in včasih je možno tudi vzpostaviti prvotno stanje. Vse je odvisno od razloga, zaradi katerega se je pojavilo izpadanje las.

Eden izmed najbolj pogostih vzrokov je tako imenovano prehodno izpadanje las. Običajno je za tem izpadanjem nek vzrok, ki se je pojavil nekaj tednov ali celo mesecev preden se je pričelo izpadanje las. Oseba, ki je že nekaj mesecev na hudi dieti, na kateri ima močno omejen kalorični vnos, lahko zazna izpadanje las. To se lahko pojavi tudi pri osebah, ki so v zelo hudem stresu. Včasih je izpadanje las lahko tudi posledica jemanja kakšnih zdravil ali uživanja neprimerne hrane. Med zelo pogoste razloge za prehodno izpadanje las pa spadajo tudi hormonska neravnovesja. Predvsem pri ženskah po porodu ali po prenehanju jemanja kontracepcijskih tablet se lahko pojavi prehodno izpadanje las. V vseh teh naštetih primerih se lasje s časom povrnejo nazaj v prvotno stanje, tako da dejansko ni potrebno skrbeti, da bo oseba postala plešasta.

Trajna plešavost je običajno dedna. Od matere ali očeta podedujemo gen, ki povzroči izpadanje las. Najprej se lasje ošibijo, nato se pričnejo lomiti in krajšati, nato pa izpadejo. V teh primerih lasje ne zrastejo več.

Več informacij in člankov

Lasulje

Lasulje so pripomočki, ki jih lahko uporabljajo tako moški kot ženske. Moške lasulje so namenjene tistim, ki jim primanjkuje las, ženske lasulje pa tistim ženskam, ki niso zadovoljne s svojimi lasmi in želijo imeti bolj bujne pričeske.

Dolga ali kratka lasulja lahko pomembno vpliva tudi na samozavest tistega ali tiste, ki jo nosi. Lasni vložek oz. lasulja je tako pomemben stilski element, ki pa si ga upajo uporabiti le najbolj drzni. Lasni vložek oz. lasulja, čeprav je kratka lasulja, predstavlja še vedno nek tabu in vsak, ki ga razkrinkajo, da nosi lasulje, se lahko počuti nekoliko osramočeno. Seveda je to odvisno od vsakega posameznika ali posameznice ter njene ali njegove odprtosti do teh stvari.

Poznamo tudi lasulje, ki so primerne za pust. Takšna lasulja ali lasni vložek nam pomaga, da se našemimo v čarovnico ali kaj podobnega. Pri marsikateri pustni maski je dolga ali kratka lasulja obvezen element, brez katerega se ne moremo našemiti tako, kot bi si sami želeli.

Katere lasulje so najbolj popularne in zaželene?

Poleg čarovniških lasulj so precej popularne tudi lasulje različnih zvezdnikov. Med vsemi zvezdniki prav gotovo izstopa kralj rock’n rolla Elvis Presley. Njegova prepoznavna pričeska je še danes zelo zaželena med številnimi mladimi in tistimi malo starejšimi. Skupaj z nekaj prepoznavnimi oblačili tega zvezdnika, lahko hitro dosežete precej podobno podobo kot je krasila tega glasbenika.

Ne glede na to, katere lasulje potrebujete, pa je nošnja teh stvari lahko sila neudobna. Prav zaradi tega je pomembno, da izberete kvalitetne materiale, ki so prijazni do vaše kože in lasišča. Pomembna je tudi ustrezna higiena in redno čiščenje lasulje, saj se umazanija in prah hitro primer na te stvari. Večkratno čiščenje je zaradi tega nujno potrebno in tudi hramba naj bo na ustreznem mestu, ki ne bo dostopno otrokom, živalim itd.