Arhiv Značk: lesene igrače

Lesene igrače so most do narave

Stik z naravnim materialom je nekaj, kar je globoko povezano s človeško zgodovino in lesene igrače vnašajo ta košček izgubljene zgodovine v otrokovo življenje. V času, ko nas iz vseh strani obdajajo razni umetni materiali, so lesene igrače pravi val svežine. Otrok lahko prek njih občuti naravni material, ki je prijeten na dotik in ni nevaren za zdravje. Zlasti če so lesene igrače pobarvane še z barvami na vodni osnovi in s kontroliranimi ostalimi vsebinami, ste starši lahko docela mirni, saj lahko otrok takšne igrače brez neljubih posledic tudi grize. Otroci, zlasti najmlajši, s svojo igro spoznavajo svet, zato vanjo vključujejo vse občutke, ki jih imajo na razpolago. Lesene igrač jim predstavljajo svet v malem, s katerim se morajo spoprijeti in ga obvladati. Zato ni nič neobičajnega, če lesene igrače grizejo, ližejo, pobirajo iz tal in nazaj odvržejo na tla. Lahek in lepo zarobljen les tudi zagotavlja, da bo škoda ob padcu lesene igrače na tla nična ali pa izjemno majhna. Sploh če primerjamo z raznimi kovinskimi igračami.

Lesene igrače so primerne za vse starostne skupine. Kupimo lahko takšne, ki predstavljajo miselni izziv v obliki sestavljank, namiznih iger in igralnih setov. Preverite ponudbo tukaj. Možno pa je dobiti tudi takšne lesene igrače, ki spodbujajo otrokovo umetniško žilico. Razni glasbeni inštrumenti kot so flavte in tolkala bodo otroka spodbudile h odkrivanju novih zvokov in s časom tudi povezovanju zvoka v melodijo. Lesene igrače torej ponujajo vse, kar ponujajo igrače iz drugih materialov, le da so veliko bolj varne, tako za otroka kot tudi za naravo.

Igrače krepijo miselnost in vedenje otrok

Igrače so tiste, ki pri otroku najbolj urijo in krepijo gibalne pa tudi motorične spretnosti. Igra s igračami velikokrat pomeni za otroka enkratno in nepozabno dejavnost, s katero leto za letom raste, se razvija in se osebnostno in emocionalno razvija. Že zelo majhen otrok igrače opazuje, jih grize, tipa in jih raziskuje s pomočjo ust. Najpogosteje je prav igrača tisto, kar kupimo otroku za darilo ob najrazličnejših priložnostih.  Prikupne mehke, samosvoje in prikupne živalce, ki navdušujejo mlado in staro po celem svetu so gotovo tisto, kar poznamo prav vsi. Mehke in plišaste igrače so tiste, ki jih ima rad prav vsak manjši, pa tudi malo večji otrok. In, če se spominjate svoje mladosti, se gotovo spomnite lesenih igrač, ki zaradi svojega povsem naravnega materiala znova prihajajo v ospredje, pa čeprav so bile vedno nekje tam. Lesene didaktične sestavljanke, igre spretnosti ali miselne igre bodo gotovo navdušile še tako zahtevnega kratkohlačnika. S takšnimi igračami se razvija spretnost in hitrost, kar bo otroku v prihajajočih letih še kako koristilo. Igrače so res namenjene predvsem otrokom, a le zakaj ne bi otroka spustili vase in se z njim igrali različne vloge. Središče otrokovega življenja so prav gotovo igrače.