Arhiv Značk: ličila

Ličila

V nakup in kvaliteto nekega ličila nas ne prepričajo samo visoka cena in ime proizvajalca. Tudi priporočila različnih prijateljev še ne pomeni, da se bomo odločili prav za ta ličila, ki nam jih priporočajo. Velik del pri izbiri ima embalaža ličila, saj je le ta lahko takšna, da nas pritegne ali odbije in zaradi tega ima precej velik vpliv na to, če se bomo odločili za nakup nekega ličila.

Lak za nohte je izdelek, ki je največkrat shranjen v prozorni embalaži. Prav zaradi prozorne embalaže je za ta ličila embalaža manj pomembna, precej bolj pomembna je barva, ki jo ima nek lak za nohte. Kako dolgo se bo lak za nohte obdržal na vaših rokah, lahko sklepate le iz preteklih izkušenj. Tudi če ste slišali ali prebrali za nek lak za nohte, da zdrži izjemno dolgo časa, ni nujno, da se bo obnesel tudi pri vas, saj so vaše navade prav gotovo drugačne od navad ostalih ljudi, ki uporabljajo ta lak na nohte.

Puder in šminka sta že dve vrsti ličil, ki se jih prav gotovo lahko zapakira, tako da prepričajo nekoga v nakup. Tudi embalaža in pripravljenost nekega podjetja, da se osredotoči na to, da bo šminka, puder ali neko drugo ličilo lično zapakirano, priča o kvaliteti nekega podjetja.

Kako kdo uporablja puder in kaj je všeč komu, je prav gotovo stvar okusa vsakega posameznika oz. posameznice. Tudi šminka in njena barva je odvisna od okusa. Če je nekaterim všeč, da se s pudrom na debelo naličijo, vse skupaj pa začinijo še s šminko modre, zelene ali kakšne podobne barve, nas je veliko tudi takšnih, ki puder in ostala ličila uporabljamo v zelo omejenih količinah.

Pretirana uporaba ličil je lahko tudi škodljiva in uničuje vašo kožo. Da bi preprečili negativne posledice ličenja poskrbite, da pred spanjem kožo temeljito očistite in operete.

Kozmetika

Kozmetika je zelo širok pojem, ki vključuje ličila, parfume in številne druge stvari. Tudi barva za lase in vsaka krema je del kozmetike. Prav gotovo je kozmetika ena izmed stvari, ki je prisotna v vsakem domu in jo uporablja prav vsak, tako moški kot ženska.

Prav posebna vrsta kozmetike pa je naravna kozmetika. Razvoj sodobnega sveta gre v smeri čim bolj naravnih sestavin, ki so bolj zdrave za uporabo in prijazne do okolja. To so tudi glavni razlogi, da je naravna kozmetika tako priljubljena in da njena priljubljenost raste iz dneva v dan.

Krema je verjetno najbolj prepoznavna kozmetika, saj je tudi najbolje prodajana. Krema je lahko namenjena sončenju, preprečuje suho kožo in jo vlaži, zaščitna itd. Številne različne kreme so namenjene različnim neprijetnostim in skoraj vedno povezane s kožo. Nekatere kreme, ki odpravljajo večje neprijetnosti, vam bo predpisal tudi zdravnik. A tudi za takšne kreme, ki niso na voljo na recept in jih je potrebno plačati, naj vam ne bo žal denarja, saj večinoma kreme hitro odpravijo različne kožne neprijetnosti.

Tudi ličila so kozmetika in po prodaji niti ne toliko manj uporabljana kot kreme. Ličila so namenjena predvsem ženskemu spolu, uporabljajo pa jih tudi nekateri moški. Izbira ličil je lahko prav težavna, saj je izbire ogromno in težko se je odločiti za najboljša, najkvalitetnejša in najbolj primerna za nas.

Barva za lase je še en pomemben del kozmetike. Tudi barva za lase je lahko naravna, torej narejena iz naravnih materialov. Tako kot večina ostalih stvari, bo tudi naravna barva za lase precej dražja od običajne, a marsikomu tako porabljenega denarja ni žal.

Barvo za lase imate lahko doma, večkrat pa se za barvanje odločimo pri frizerju. Če želite uporabiti naravno barvo za lase, se pred obiskom frizerja pozanimajte, če je ta možnost sploh zajeta v njihovi ponudbi, saj kljub trendu takšne barve še niso tako razširjene.