Arhiv Značk: mezoterapija

Mezoterapija za naravno pomladitev kože

Koža je največji človeški organ, ki ima mnogo funkcij. Telo ščiti pred zunanjimi vplivi, UV svetlobo in izsuševanjem, hkrati pa omogoča tudi temperaturno uravnavanje telesa z žlezami znojnicami. Za lastno korist so na njeni površini tudi žleze lojnice, ki počasi oddajajo maščobo na zunanjo površino, in tako skrbijo za neke vrste naravno impregnacijo kože. Le ustrezno namaščena koža je dovolj elastična, voljna in zdravega izgleda. Vse žleze z zunanjim izločanjem na koži pa omogočajo tudi odvajanje strupov iz telesa. Zato so kožne bolezni velikokrat pokazatelj neravnovesja v telesu. Zdrav način življenja je zato najbolj pomemben v skrbi za lepo kožo. S starostjo se v koži začnejo dogajati mnoge spremembe. Zmanjša se proizvodnja kolagena in elastina v kožnih celicah. Ravno ti dve beljakovini sta tisti, ki koži dajeta elastičnost in čvrstost. Poleg tega se zmanjša tudi prekrvavljenost kožnih celic in s tem prehajanje hranilnih snovi iz krvnega obtoka v kožo. Zato se koža slabše obnavlja kljub temu, da v telo vnašamo optimalne količine koristnih hranil, vitaminov in antioksidantov. Mezoterapija je postopek, s katerim obidemo te naravne omejitve za pomlajevanje kože.

Mezoterapija za naravno pomladitev kože

Direktno hranjenje kože – mezoterapija

Mezoterapija je postopek, s katerim nahranimo kožo direktno v tiste plasti, kjer koža potrebuje določena hranila. S tem postopkom obidemo naravno hranjenje celice preko krvnega obtoka in tako pospešimo vnos hranil direktno v medcelični prostor, kjer so le korak od vgraditve v celične strukture. Aminokisline, antioksidanti, vitamini in hialuronska kislina so glavna hranila, ki jih dostavljamo v kožo s postopkom, znanim kot mezoterapija. Mezoterapija poteka na več načinov. Klasični postopek se izvaja s pomočjo kot las tankih iglic, s katerimi vbrizgamo raztopino hranilnih snovi v kožo, in sicer natanko do tiste globine, kjer se nahaja tkivo, ki določena hranila potrebuje. Koža ima namreč več plasti celic z različnimi nalogami in sestavo. Neinvazivna mezoterapija pa omogoča še manj stresno dostavo hranil v plasti kože s pomočjo blagih električnih šokov, pri čemer ne potrebujemo iglic. Tovrstna mezoterapija ima tudi to prednost, da spodbuja prehajanje hranil skozi celične membrane.

Mezoterapija, tehnika za pomlajevanje kože

Mezoterapija je pomaga pri pomlajevanju kože, vanjo se z vbrizga hialuronska kislina, vitamini in druge koristne snovi. Človek je od nekdaj skrbel za svoj izgled, zato ne presenečajo zelo stari zapisi o uporabi metod za pomlajevanje kože.

  • Že zdavnaj je bilo ugotovljeno, da je staranje kože nekaj naravnega. Procesa ni mogoče zaustaviti, lahko pa se blaži posledice staranja.
  • V osnovi lahko človek veliko stori z zdravim načinom življenja, dodatno si danes lahko pomaga s kozmetiko ter storitvami dermatologov in dermatoloških ambulant. Zaradi naštetega mezoterapija ni odkritje sodobnega časa, ampak predvsem naravna metoda.
mezoterapija je učinkovita pri pomlajevanju kože

Mezoterapija lahko pomaga zavirati staranje kože na obrazu

Najstarejši znani zapisi o pomlajevanju kože izvirajo iz obdobja pred našim štetjem, primerljiva metoda je bila opisana leta tisoč sedemsto triindevetdeset. Sodobne metode temeljijo na času primerno posodobljeni osnovi iz obdobja po drugi svetovni vojni.

Hialuronska kislina ima pomembno vlogo za izgled naše kože

  • Hialuronska kislina je s kemijskega vidika glukozaminoglikan, človeško telo ga vsebuje tudi v tkivih, predvsem pa v sklepni tekočini, hrustancu, steklovini ter steni krvnih žil.
  • Pomembna lastnost hialuronske kisline je njeno izredna sposobnost zadrževanja vode. Hialuronska kislina lahko veže do tisočkrat več vode, kot je njena lastna teža. Zato prispeva k hidraciji kože in posledično njenemu videzu.
  • S staranjem telo proizvaja vedno manj hialuronske kisline, koža začne postajati vedno bolj krhka in tanka. Posledica so gube, koža izgublja elastičnost in volumen. Z vnašanjem hialuronske kisline mezoterapija pomaga koži na naraven način. Dodatno mezoterapija uporablja vitamine, aminokisline, nukleinske kisline ter antioksidante.
  • Mezoterapija vključuje več posegov, najpogosteje od tri do pet. Več ali manj obsegov odvisi predvsem od individualnih značilnosti kože. Mezoterapija se začne s predhodnim pogovorom z osebnim zdravnikom. Osebni zdravnik svetuje glede priprave ter glede morebitnega jemanja zdravil.
  • Nekaj dni pred posegom je treba prenehati z jemanjem zdravil, saj lahko nekatera zdravila povečujejo možnost drobnih krvavitev.
  • Mezoterapija omogoča optimalne rezultate v kombinaciji z ostalimi postopki in metodami pomlajevanja.

MEZOTERAPIJA