Arhiv Značk: modni dodatek

Vrste in oblika uhanov

Uhani so modni dodatek, ki je v prvi vrsti namenjen predvsem ženskam, a tudi moški, predvsem mlajši in tisti, ki so mladi še po srcu, se pogosto odločijo za uhane, piercing in podobne stvari.

Moški uhani se precej razlikujejo od tistih, ki jih nosimo ženske oz. lahko rečemo, da niso vsi uhani primerni za moške. Predvsem tu odpadejo tisti veliki okrogli uhani in podobni, ki so namenjeni le ženskam in nikakor ne ustrezajo moškemu spolu.

Uhani se razlikujejo tako po obliki kot po materialu iz katerega so sestavljeni. Najbolj pogosti uhani so narejeni iz zlata, torej zlati uhani in tisti iz srebra, torej srebrni uhani.

Prvi korak do tega, da se odločite za vaš prvi uhan, je želja po tem. Ženske se glede tega odločimo nekoliko lažje, mogoče zaradi tega ker smo bolj pogumne. Precej bolj verjetno pa je to, da se za uhane v povprečju odločamo veliko prej, moški so običajno že nekoliko starejši in se za takšen poseg odločajo v pozni puberteti. Seveda to ne velja za vse, saj so tudi tukaj številne izjeme.

Ko smo prepričani v to, da želimo nositi uhane, moramo poiskati nekoga, ki nam bo preluknjal ušesa oz. kakšen drug del telesa. Zlasti uhani v nosu in jeziku so postali v zadnjih letih precej popularni. Za luknjanje ušes ali kakšnega drugega dela telesa izberite nekoga, ki to storitev izvaja tudi uradno. V nasprotnem primeru veliko tvegate. Kljub temu, da ne gre za nek tvegan poseg, kot je npr. neka operacija, lahko pride do zastrupitve in podobnih nevšečnosti, če orodje za to ni ustrezno razkuženo in očiščeno.