Arhiv Značk: moški brivnik

Brivniki – vrste in uporaba

Brivniki so naprave namenjene britju. Z brivniki lahko brijemo različne predele, najbolj pogosto pa se uporabljajo za britje brade pri moških in britje nog pri ženskah. Tako lahko rečemo, da v osnovi poznamo dve vrsti brivnikov, in sicer moški brivnik in ženski brivnik ali depilator kot mu rečemo bolj pogosto.

Vsak brivnik ima določene prednosti in pomanjkljivosti v primerjavi z običajnim britjem torej uporabo britvic. Prav gotovo je enostavnost odlična prednost, ki govori v prid brivnikom, saj je britje z njimi precej lažje. Še ena od prednosti je nežnost, saj so brivniki narejeni, tako da se boste le stežka porezali z njimi.

Brivniki imajo tudi številne slabosti v primerjavi z britvicami, ki jih prav tako velja izpostaviti. Predvsem so bistveno bolj glasni in lahko moteči do ostalih, če vas živi več pod eno streho in se vi radi brijete v nočnih urah. Prav tako so brivniki v začetku precej dražji od britvic, saj tisti boljši stanejo kar precej.

Še ena izmed slabosti je to, da je potrebno brivnik po vsaki uporabi tudi temeljito očistiti. Tako lahko rečemo, da se običajno z britvicami pobrijemo celo hitreje kot z brivnikom, zlasti na začetku, ko nismo vešči upravljanja te naprave.

Prav začetek je lahko najbolj naporen, saj traja kar nekaj časa, preden boste brivnik z veseljem uporabljali. Če ste navajeni klasičnega britja in se tako brijete že vrsto let, je prehod na brivnik lahko precej težaven in takrat je bistveno, da ne obupate prehitro. Če se po več uporabah še vedno ne boste počutili najbolje ob britju z brivnikom, lahko preklopite nazaj na klasično britje oz. takšen način kot vam najbolj ustreza.