Arhiv Značk: nadstreški

Z nadstreški nikoli ne dovolite, da vam vreme greni življenje

Nadstreški imajo določen cilj, pa čeprav se med seboj razlikujejo, vsaj kar se tiče namembnosti. Služijo nam proti vetru, močnemu soncu, dežju in snegu, na trgu pa najdemo kar nekaj nadstreškov, za avto, za atrije, za balkone in za terase in nadstrešnice za nad vhodna vrata. Najpogosteje so uporabljeni nadstreški za avtomobil, ki je velikokrat pomemben arhitekturni del, ki spada k naši hiši. Nadstrešek pa je tisti, s katerim zaščitimo svoja vhodna vrata ali pa poskrbimo, da ostane vrtna garnitura tudi izven doma čista in suha.

Nadstreški se odlično obnesejo, še posebej, zato, ker nam pomagajo zaščititi stvari pred najrazličnejšimi škodljivimi vremenskimi pojavi. Lahko so vpeti tako na steno, kakor tudi samostoječi, prav tako so lahko nadstreški narejeni iz najrazličnejših materialov. Res je, da kakor se razlikujejo po obliki, po namembnosti in kakovosti, se razlikujejo tudi po sami ceni. Če želimo, da bo imel tako naš avtomobil, kakor tudi nekatere druge stvari za katere želimo, da ostanejo nedotaknjene kakovostno streho nad glavo, popolno zaščito tako pred točo, kakor tudi pred vetrom, snegom je prava izbira nadstrešek. Nadstrešek, ki se lepo zliva z okolico je lep in obenem uporaben del naše okolice.

Eleganten nadstrešek iz trpežnih materialov

Nadstreški za avtomobile kot arhitekturna rešitev

Vse pogostejša rešitev za zaščito avtomobila postajajo nadstreški. Razlog je v tem, da bi za število avtomobilov, ki jih premore določena hiša, garaža ustrezne velikosti morala zasedati preveliko površino. V arhitekturni zasnovi večnadstropne hiše so garažni prostori sicer običajna praksa. Kljub temu pa garaže običajno zadostujejo za en ali maksimalno dva avtomobila. Ker je število vozil na hišo mnogokrat večje, so postali nadstreški za avtomobile pogosta rešitev te težave. Z ustreznim arhitekturnim snovanjem je mogoče dokaj enostavno in hitro prostorsko umestili nadstrešek za avte, ki bo zadostoval za zaščito več avtomobilov. Večji nadstrešek za avte lahko tako tudi povsem nadomesti potrebo po izrabi garažnih prostorov, ki lahko tako postanejo uporabni za druge namene. Nadstreški za avtomobile so lahko arhitekturno zasnovani na različne načine; lahko so samostojne gradnje ali pa se delno naslanjajo na že zgrajeni objekt.

Eleganten nadstrešek iz trpežnih materialov

Dejansko potrebujemo le dovolj velik zunanji prostor in nasvet arhitekta, da lahko nadstrešek za avte dopolni obstoječo arhitekturo na eleganten in funkcionalen način – www.mke.si. Nadstreški za avte morajo predvsem nuditi zavetje pred vremenskimi vplivi, pri tem pa ohranjati prostor odprt in pregleden. Nadstreški so lahko grajeni ali pa montažni, odvisno od zahtev naročnika in pogojev prostora. Glede materialov so običajno na voljo jekleni, zidani ali pa leseni nosilci, pomembna pa je tudi izbira strešne kritine, ki naj bo prilagojena klimatskim razmeram kraja. Cene, po kateri je mogoče postaviti nadstrešek za avto, so različne. Odvisne so predvsem od izbire gradbenih materialov in velikosti nadstreška. Če je prostora ob prvotnem objektu dovolj je običajno bolj izplačljivo, da se na enkrat zasnuje in postavi nadstrešek za več avtomobilov. Ker so nadstreški za avtomobile lahko zelo različni, je najbolje poiskati ustrezno rešitev ob posvetovanju s strokovnjaki iz področja. V vsakem primeru pa so nadstreški za avtomobile praktična rešitev za zaščito vozil, ko se pri hiši nenadoma znajde več avtomobilov, kot je razpoložljivih garažnih mest.