Arhiv Značk: nasveti za hujšanje

3 učinkoviti nasveti za hujšanje

Bi se radi znebili odvečnih kilogramov, a ne veste, kako se lotiti? Preberite si nasvete za zdravo in učinkovito hujšanje.

  1. Jejte večkrat po malo

Čeprav se vam morda zdi kot puhlica, ki jo pogosto zasledite med nasveti za hujšanje, pa zadeva resnično deluje. Če si resnično želite spremeniti svoje prehranjevalne navade na bolje, je več majhnih obrokov pravi začetek. Ob upoštevanju tega izredno učinkovitega nasveta za hujšanje, boste ob vsakem obroku pojedli manj, kot bi sicer, saj boste vedeli, da do naslednjega obroka ni več veliko časa. Tako se boste obvarovali pred preobjedanjem in hkrati tudi pospešili svojo prebavo, ki bo morala biti ob enakomerno razporejenih obrokih ves čas aktivna.

 

  1. Telesna vadba – kvaliteta pred kvantiteto

Nasveti za hujšanje običajno priporočajo tudi telesno aktivnost. Seveda se takoj pojavi večni izgovor – pomanjkanje časa. Vendar pa bistvo ni v količini časa, ki ga namenite vadbi, temveč je pomemben predvsem izkoristek. Četudi si lahko vzamete največ pol ure na dan, je to povsem dovolj, seveda pa le v primeru, da se takrat resnično osredotočite na vadbo in jo izvedete kvalitetno. To je podatek, ki ga večina nasvetov za hujšanje spregleda. Izgovorov torej ni več …

 

  1. Meter namesto tehtnice

Mnogi prehitro obupajo nad hujšanjem, saj tehtnica ne pokaže želenih rezultatov. Naš nasvet je, da tehtnico raje zamenjajte s šiviljskim metrom, ki bo pokazal precej realnejše stanje. Pogosto je namreč zmanjšanje števila kilogramov minimalno, razlika v obsegu  telesnih delov pa vas lahko močno preseneti. V pozitivnem smislu, seveda.