Arhiv Značk: nega obraza

Naša najpomembnejša vsakodnevna skrb naj bo nega telesa

Nega telesa je nekaj s čimer se navadno soočimo že navsezgodaj zjutraj, ko vstanemo in zavijemo v kopalnico. Vsakdanji stres, najrazličnejši vplivi okolja močno vplivajo na našo kožo zato smo prav mi tisti, ki se potrudimo, da zanjo naredimo res vse. S pravilno nego poskrbimo tudi za to, da upočasnimo staranje naše kože, da ostane čim dlje lepa in brez napak. Nega telesa je izjemnega pomena, je pa pomembno vedeti kakšen tip kože imamo, da lahko zase izberemo res najboljšo oskrbo. Vsi nimamo enakega tipa kože, zato se od človeka do človeka tudi nega telesa močno razlikuje. V kolikor je naša koža zelo suha je pomembno, da kupimo izdelke za nego suhe kože, za katere je zelo pomembno, da so naravnega izvora, da so nežni. Suho kožo je potrebno dobesedno razvajati, a ne s količino temveč s dobro izbranimi kremami, ki našo kožo vlažijo in mastijo. Nega mastne kože je posvečena predvsem nenehnemu boju s ogrci in mozolji ter želji po tem, da ohranimo takšno kožo čim lepšo. Mastna kože je precej bolj neobčutljiva kakor suha in ostane dlje časa mlada. Ni pomembno kakšen je tip vaše kože , naj bo vsakdanja skrb nega telesa.

Naj bo temeljita nega obraza del vsakdanje rutine

Nega obraza je zelo pomembna, še posebej, če želimo, da bo naša koža lepa in seveda zdrava. Z njo lahko omilimo vidne sledove staranja in zabrišemo kar nekaj let, naša koža bo dobila svilnato mehkobo, svežino in ves sijaj mladosti. A takšnega rezultata ne pričakujte, če za nego obraza niste začeli skrbeti že v mladosti. Spretne roke, kvalitetna in seveda primerno izbrana kozmetika lahko dela prave čudeže. Najboljša kozmetika, ki jo koža na obrazu zaradi njene neagresivnosti naravnost obožuje je čim bolj naravna kozmetika, ki je izredno dobra in tudi učinkovita. Nega obraza spada v vsakodnevno opravilo in se začne s pravilnim in temeljitim čiščenjem. Koža na obrazu ni pokrita s obleko in je zato še posebej na udaru. Zunanji vplivi okolja, onesnaženost, vremenski vplivi, smog, pa tudi zimski suh zrak v stanovanju nam še posebej na obrazu puščajo svoje sledove. Da bo nega kože na obrazu zares pravilna je potrebno poznati kakšen tip kože imamo, saj je razlika v negi zelo suhe ali zelo mastne kože zares očitna. Suha koža na obrazu je s staranjem potrebna še dodatne in temeljitejše nege. Zdrav videz kože in sijaj nam zagotavlja vsakodnevna nega obraza.

Nega obraza mora postati vsakdanje opravilo

Nega obraza je po vsej verjetnosti eno izmed najbolj raziskanih področjih človeške higiene. Na razpolago imamo nešteto izdelkov, blagovnih znamk, nasvetov in ostalega, s čimer naj bi nega obraza postala boljša, bolj učinkovita in v nekaterih primerih tudi enostavnejša. Nega obraza je močno povezana z idejo o eliksirju mladosti. Dejansko je prav stanje človeškega obraza tisti znak, ki na prvi pogled največ pove o človekovi starosti. Lepo negovan obraz lahko starejši osebi odvzame kar zajetno število let, saj je mladostni videz nekaj, kar lahko ustvarimo sami, če se dovolj potrudimo in če dovolj skrbimo za svoje telo. Redna nega obraza od mladih let dalje je edini način s katerim si lahko zagotovimo mladostno kožo, ki je napeta, mehka in sijoča. S staranjem se koža na obrazu spreminja, spreminja se njena struktura in s tem se pojavljajo gubice, razpoke, koža izgubi sijaj, napetost in želeno strukturo. Vendar pa ni le staranje edini dejavnik, ki pripomore k izgubljanju lepota kože na obrazu. Če pri posamezniku nega obraza ni bila dovolj kakovostna in vztrajna, potem so zunanji vplivi, ličila, sončenje, sredstva proti aknam, akne same itn. naredili svoje delo. Redna nega obraza je tako nepogrešljiva, če želimo zagotoviti, da bo naš obraz tudi v starosti privlačen in mladosten. Vendar pa se nega obraza in pristopi, ki so z njo povezani, razlikujejo glede na to, kakšen tip kože ima posameznik. Primernost izdelka se razlikuje glede na starost uporabnika, suho ali vlažno kožo in pa seveda tudi glede na debelino denarnice. Vendar pa nega obraza, vsaj tista osnovna, lahko že za malo denarja naredi velik napredek videza.