Arhiv Značk: nemščina

iskanje delovnega mesta

Kaj je maturitetni tečaj in komu je namenjen?

Maturitetni tečaj je pravzaprav oblika rednega študija, ki poteka eno leto. Namenjen je tistim, ki si želijo opraviti splošno maturo a tega niso mogli storiti po končani srednji šoli, ker so bili bodisi vpisani v poklicno ali pa srednje strokovno izobraževanje. Ravno zaključeno poklicno ali pa strokovno izobraževanje je pogoj, da se lahko maturitetnega tečaja sploh udeležimo. Poleg tega, pa so dovoljeni pogoji za vpis tudi končanje tretjega letnika gimnazije vsaj 1 leto pred obiskovanjem tečaja ali pa neuspešno končana splošna matura.

Dostikrat se na tak tečaj prijavijo tudi tisti, ki so že opravili naprimer poklicno maturo in si želijo dodatnega znanja ali pa samo nimajo pogoja za vpis na željeno fakulteto. Splošna matura vam odpira vrata na skoraj vsako fakulteto. Poleg mature vam vpis potem lahko prepreči le še slabo povprečje v šoli ali pa slabo izpolnjen preizkus pred vpisom na določenih fakultetah.

Splošna matura vsebuje Matematiko, Angleščino, Slovenščino in 2 izbirna predmeta. Za izbirni predmet je v zadnjem času vedno bolj popularna izbira Nemščine, ki je v tehnični stroki eden bolj pomembnih evropskih jezikov in se ga mladi želijo naučiti. Ko se odločimo za obiskovanje maturitetnega tečaja in na njem želimo opraviti izbirni predmet, ki se ga nismo učili nikoli prej je priporočljivo tudi obiskovanje inštrukcij.

V primeru nemščine ogromno dijakov v zadnjih letih obišče inštrukcije nemščine Ljubljana, saj je nemščina jezik, ki ni ravno enostaven in se ga je izredno težko naučiti v enem letu. Obiskovanje inštrukcij se sicer dogaja tudi pri drugih predmetih. Največkrat pri tehničnih predmetih kot so matematika, statistika in fizika.

Inštrukcije nemščine in angleščine

Inštrukcije nemščine in angleščine

Komu so namenjene inštrukcije in zakaj bi se sploh odločili za inštrukcije? Gre za dejavnost oziroma storitev, ki je namenjena prav vsem, ki si želijo doseči minimalni ali pa zahtevnejši standard znanja na poti svojega izobraževanja. Torej je namenjena tistim, ki imajo učne težave ter tudi tistim, ki si želijo snov še bolje razumeti in jo obvladati. Usposobljeni inštruktorji centra za inštrukcije Horizont snov podajajo razumljivo in se tudi prilagodijo posameznemu tipu učenca ter tako upoštevajo zmogljivosti in interese posameznika na posameznem področju.

Učni center Horizont ponuja inštrukcije za več različnih področij oziroma šolskih predmetov, med katerimi pa boste našli tudi inštrukcije za nemščino in angleščino. Angleščina in nemščina sta tuja jezika, ki zasedata prvi mesti lestvice svetovnih jezikov, zato je znanje teh dveh jezikov še toliko pomembnejše. Z obema jezikoma se srečujemo tako v šoli, kot tudi na delovnem mestu ali pa med prostim časom. Vendar pa angleščina in nemščina kot šolska predmeta marsikomu povzročata nevšečnosti in težave.

Če se zanimate za inštrukcije angleščine ali pa inštrukcije nemščine, vam torej priporočamo, da obiščete spletno stran učnega centra Horizont, kjer boste našli še več informacij o vsebinah učenja, ceni inštrukcij in kjer se boste lahko preko kratkega spletnega obrazca tudi naročili na inštrukcije. Priporočljivo pa je, da na inštrukcije prinesete vse zvezke, učbenike, delovne liste in podobno, kar ste uporabljali pri pouku ter dodaten zvezek, katerega boste uporabljali na inštrukcijah. Poleg inštrukcij pa je seveda zelo pomembno tudi delanje domačih nalog in samostojno ponavljanje ter utrjevanje snovi. Zagotovite si inštrukcije angleščine ali nemščine še danes in izboljšajte svoje znanje ter si pridobite samozavest.