Arhiv Značk: nogometni čevlji

Kako se kupujejo nogometni čevlji

Nogometna opremaNogometni čevlji predstavljajo najpomembnejši nakup športne opreme, ki je povezana s tem športom. Tako je sicer prav pri vse športih, saj so stopala pri večini najbolj obremenjena. Pri nogometu pa stopala niso obremenjena le zaradi teka, kot pri večini drugih športov, ampak so tudi glavni telesni del, s katerim se nogomet igra. Zato je zelo pomembno, da so nogometni čevlji popolnoma prilagojeni posamezniku. Zavedati se moramo, da ima vsaka oseba drugačno obliko stopala. Nekateri imajo nevtralno obliko in ti imajo najlažjo izbiro, saj jim bodo ustrezali skoraj vsi nogometni čevlji. Nekateri igralci pa tečejo bolj na zunanjem delu stopala drugi pa bolj na notranjem delu stopala. Ločimo torej pojav supinacije in pronacije. Osebe s to lastnostjo pa imajo malo več problemov, ko izbirajo, kateri nogometni čevlji bi bili primerni zanje. Torej je pomembno, da so nogometni čevlji prilagojeni osebnim lastnostim nogometaša. Profesionalni nogometaši imajo tako ali tako posebno modelirane čevlje, ki so namenjeni prav njim. Sicer pa tega navadni smrtniki nimamo, zato pa je potrebno preskusiti več različnih modelov in več različnih znamk.

Poleg tega morajo biti nogometni čevlji lahko. To velja na sploh za vso športno opremo. Vsak dodatni kilogram športnika po nepotrebnem ovira pri aktivnosti, zato proizvajalci športne opreme namenjajo veliko raziskav na področju ustvarjanja lahkih artiklov.

Kar se velikosti tiče, morajo biti nogometni čevlji takšni, da noga v njih ni ohlapna. Zato se bo morda komu na začetku zdelo, da so nogometni čevlji premajhni. Vendar pa kakovostni nogometni čevlji z nošenjem pridobijo drugačno obliko, kot je bila izvorna, ki je nekoliko bolje prilagojena sami obliki stopala. Kakovostni nogometni čevlji so trdi, saj je trdnost pomembna pri obvladovanju nogometne žoge. Trdni nogometni čevlji omogočajo večjo stabilizacijo stopala, kar je pomembno iz vidika varnosti. Prav na to je potrebno gledati, ko se kupujejo nogometni čevlji, saj so poškodbe stopal v tem športu precej pogoste.

https://www.tomassport2.si/