Arhiv Značk: nohti

skrb za nohte je potrebna

Do popolnih nohtov s permanentnim lakiranjem

Urejeni nohti, mehka in lepa koža na rokah in negovana obnohtna kožica so merilo za lepo negovane dlani, ki o nas povedo veliko. Nega rok postaja vse bolj pomemben lepotni tretma.

Permanentno lakiranje je ena izmed tehnik lakiranja nohtov, ki zagotavlja popolne rezultate. Pri permanentnem lakiranju je gel, ki se ga nanaša na nohte kot lak, primeren za vse ženske, ki si želijo obdržati urejene nohte več kot le nekaj dni. S permanentnim lakiranjem dosežemo tudi do 5 tednov obstojno barvo.

Pri permanentnem lakiranju se uporablja poseben gel za nohte, ki se nanaša popolnoma enako kot navaden lak. Permanentno lakiranje je tehnologija s katero dosežemo odlično prekrivnost nohta. Hkrati gel noht zaščiti pred zunanjimi vplivi in mu da naraven videz. Za samo odstranitev gela se potrebuje posebna tekočina, ki gel raztopi in ga odstrani. Postopek odstranjevanja je hiter in ne škoduje nohtu.

Permanentno lakiranje obsega piljenje nohtov in urejanje obnohtne kožice, nanašanje dvojnega sloja gela, piling in masažo rok. Nohte se najprej skrajša in oblikuje v lepo obliko nato se uredi obnohtno kožico in se nanese gel. Za strditev gela roke vstavimo pod posebno UV-lučko, ki vpliva na strukturo gela. UV-lučka gel popolnoma posuši v 2 minutah, kar je napram navadnim lakom izredno hitro.

Poleg gela, ki ga nanesemo na noht, se v veliko primerih noht še dodatno okrasi z raznimi kristalčki ali pa se na noht kaj nariše. Izredno popularni so vzorčki in ponavljajoče se teksture.

Permanentno lakiranje nam vzame relativno malo časa in poskrbi za to, da imamo lepe in urejene nohte tudi do enega meseca.

počutje in imunski sistem

Nohti, učinki zdravljenja

Nohti imajo namen varovanja blazinic prstov, pri poškodbah so učinki zdravljenja prisotne zelo različne izkušnje.

Zelo različne izkušnje prinašajo nohti ter učinki njihovega zdravljenja, ker je vsak človek posebnost. Nekaterim poškodovani nohti prinašajo drugačne posledice kot drugim osebam. Enako velja za vse učinke s katerimi so poškodovani nohti ozdravljeni. Težko bi našli dve osebi na katerim nohti prinašajo enake izkušnje. Enako bi težko našli dve osebe, katerim je način zdravljenja, s katerim se odpravljajo z nohti povezane težave, učinkoval enako. Gre za večje ali manjše razlike. Posebno pozornost je potrebno posvetiti stranskim učinkom. Zdravljenje ima namen, da se težave odpravljajo. Lahko pa se v želji po učinkovitem zdravljenju stori razne napake. Učinkovito zdravljenje je tisto, ki odpravi zdravstvene težave hitro in brez stranskih učinkov. To pomeni, da po zdravljenju ni ne zdravstvenih težav, niti ni prisotnih raznih dodatnih posledic. Posledice zdravljenja težav vsi občutimo na zelo različne načine. Vendar mnogi to stanje prezremo in nanj takoj kot se počutimo bolje pozabimo. Prioriteta nam je naše boljše počutje, zato kot samoumevno jemljemo stanje, ki ni enako stanju, v katerem se počutimo dobro in v katerem naš organizem deluje najbolje. Tako nam lahko organizem povzroča razne težave. Vplivi učinkovin so v tem primeru vplivali tudi na organizem oziroma njegove zdrave dele. Pri tem gre velikokrat razmišljati po zdravi kmečki pameti. Organizem v normalnem in zdravem stanju deluje po točno določenih pravilih in principu. Zdravstvene težave to stanje spreminjajo, človek se proti temu bori na razne načine. V želji po čim bolj učinkoviti rešitvi pa velikokrat pretiravamo. Kar pomeni, da se z odpravljanjem enih težav, povzroči druge. V zelo različnih oblikah. Zato je potrebno po zdravljenju težav biti pozoren na delovanje organizma. Učinkovine zaradi katerih so bile odpravljene težave lahko negativno vplivajo na organizem na številne raznovrstne načine.

Nohti zahtevajo nego in opazovanje sprememb.