Arhiv Značk: obala

Kampiranje z družino

Za idealne počitnice poiščite svoj kamp na Hrvaškem

Kamp na Hrvaškem je besedna zveza, ki se vse od zgodnje pomladi, pa do pozne jeseni vpisuje v spletne brskalnike. Pa to sploh ne preseneča, saj je kar četrtina turistov, ki se odločijo za bivanje na Hrvaškem takšnih, ki se odločijo za kampiranje.

Najbolj priljubljeni kampi so prav gotovo ob Jadranski obali, največ kampov pa boste našli v Istri, Kvarnerju z otoki in seveda v Dalmaciji, ki je zaradi lepe obale, bogatega mediteranskega rastlinja in velikega števila otokov med najbolj priljubljenimi. Kar 90 % kampov na Hrvaškem boste našli vzdolž obale, preostale pa ob rekah in jezerih. Brez težav lahko vsakdo najde kamp zase, saj boste na Hrvaškem vse od Istre pa do Dalmacije našli kar 235 srednjih in velikih kategoriziranih kampov in 284 manjših oziroma zasebnih kampov. Kamp na Hrvaškem vsekakor ne najdete samo na morju, v carstvu zelenja v kontinentalnem delu Hrvaške je kamp Slapić, ki je primeren za vse ljubitelje čistega in zdravega okolja, svežega zraka in vonjav narave.

Kampiranje je na Hrvaškem zelo popularno, tako med Slovenci, kot tudi med tujci iz celotne Evrope. Ni več tistega stereotipa, ki je bil prisoten včasih, danes je v bistvu že vsak kamp na Hrvaškem moderen, sodobno opremljen in vizualno privlačen, v velikih primerih z lastno plažo. Ljudje imamo pač različne zahteve, zato lahko tudi kamp na Hrvaškem, izberete popolnoma po svojih željah in po svojih zahtevah. Kamp na Hrvaškem boste našli v obliki tako imenovanih družinskih mini kampov, pa vse do velikih holiday parkov z dinamičnim vzdušjem, v katerih imate možnost za najem apartmaja ali mobilne hišice. Kamp na Hrvaškem ustreza vsem evropskim zahtevam, same cene kampiranja pa so med najbolj ugodnimi v Mediteranu.

Kamp na Hrvaškem je kar se tiče opremljenosti na visoki ravni, kampisti imajo namreč veliko možnosti za dodatne dejavnosti. Nekatere izmed njih ponujajo tudi tukaj