Arhiv Značk: oblačila

Smešne majice tudi za dogodek, ki ga organiziramo

Življenje je včasih prepojeno s stresom in v največji meri lahko prav sami poskrbimo, da temu ne bi bilo tako. V prostem času moramo zato poskrbeti, da se imamo dobro in da tu in tam obiščemo katero od številnih zabav, kjer se lahko na najlažji in tudi najhitrejši način vsaj malo razvedrimo in tako pozabimo na vsakodnevne skrbi.

 

Lahko pa smo organizatorji take zabave tudi sami. Lahko k sebi domov ali na drugo primerno mesto povabimo nekaj svojih najboljših prijateljev, ki opremimo z istimi majicami s pomenljivim zapisom in zabava se lahko prične. Smešne majice za rojstni dan na zabavah, ki jih nosijo prav vsi udeleženci, lahko namreč neverjetno dobro vplivajo na splošno počutje vseh.

 

Kaj naj piše na smešnih majicah?

 

Odločili smo se, da torej organiziramo zabavo, kjer bo rdeča nit dobra volja. Najprej bomo za vse povabljene naročili prav posebne smešne majice, na katerih bo na prednji strani smešni prizor iz risanega filma, na nahrbtni strani pa bomo dali napis, ki bo zabaven in se bo navezoval na dobro voljo. Izberemo še barvo majic ter popišemo velikosti. Naročilo za izdelavo smešnih majic pa oddamo v priljubljeno spletno trgovino, ki se že zelo dolgo časa ukvarja s tovrstno storitvijo.

 

Smešne majice po noro nizkih cenah

 

Smešne majice pogosto podarjamo za rojstne dneve, pogosto za tiste okrogle obletnice, kot so  30, 40 ali 50 let. Če smo pred leti za izdelavo smešnih in tudi drugih majic plačevali kar lepe zneske denarja, na srečo danes temu ni tako. To lahko prevrimo v omenjeni spletni trgovini, kjer so cene za izdelavo majic, takšnih in drugačnih, tudi smešnih, res najnižje na trgu. Preverjeno!

 

Kopalke, oblačila dopustniških dni

Kopalke večinoma sodijo med poletna oblačila v času letnega dopusta na morju.

Manjši odstotek ljudi kopalke uporablja v hladnejših delih leta. To so predvsem aktivni rekreativci in športniki, ki v bazenih skrbijo za ohranjanje kondicije, drugim pa je cilj plavanja v zimskih mesecih lepa postava. Predvidene aktivnosti, tip postave, želje uporabnika ter drugi dejavniki veliko odločajo o tem, kakšne kopalke bodo izbrane. Bolj aktivnim osebam je predvsem pomembno, da jih kopalke ne ovirajo pri gibalnih aktivnostih ter omogočajo enostavno vzdrževanje. Pravo nasprotje so izbira oseb, ki željo z kopalkami prikriti telesne posebnosti in pomanjkljivosti. V tem primeru se izbira osredotoča na barvo, izvedbo, kroje in druge značilnosti. Večina pa kopalke izbira po mešanici zelo različnih, velikokrat individualno pogojenim dejavnikom nakupa. Mlajše generacije kupujejo drugačne kopalke, kot vse ostale starejše generacije. Hkrati pa se iz obdobja v obdobja moda kopalk spreminja. Pred sto in več leti je bilo kopalno oblačilo dobesedno oblačilo. Takrat je moralo zaradi zakonov in morale kopalno oblačilo pokrivati večji del telesa, izjema so bile roke in spodnji del nog. V osnovi pa je šlo za spodnje perilo, v različnih izvedbah za moški in ženski spol. Prava revolucija se je zgodila po drugi svetovni vojni, ko so prišle na tržišče bikinke, za izdelavo se začne uporabljati nove materiale, vedno pa je bilo oblikovanje in kupovanje povezano z show businessom. Kopalke ki so jih nosile znane filmske zvezde in druge znane osebe, so kmalu postale modne. Pri tem so se neprestano menjavale izvedbe, priljubljene barve in druge osnovne značilnosti. Dvodelne kopalke so tako v določenih obdobjih zamenjale enodelne, za različna obdobja so bile značilne tudi tipične barve in druge značilnosti. Podoben razvoj in spremembe gre pričakovati tudi v prihodnosti, narekovali jih bodo številni dejavniki.

Kopalke so se skozi čas spreminjale skladno z zakoni, moralo, modo in javnim mnenjem.

https://www.nama.si/namini-nasveti/kaksne-kopalke-boste-nosili-v-letu-2017

znamka only

Only Slovenija, mladostna svežina

Only Slovenija je lahko izbrana mladostna svežina .

V jesenskih in zimskih dneh nam Only Slovenija zagotavlja prijeten občutek zaščite pred vremenskimi nevšečnostmi. Zaradi tega pa še ni potrebno biti zavit do vratu ter skrivati svoje čase. Only Slovenija je tudi moda za vse, ki se radi poigrajo z možnostjo izbire, kombinacije obstoječe garderobo z novimi kosi garderobe, priložnostjo za poudarjanje svoje odličnosti ter izkoristijo splošno znano modno odličnost. Moda za vsak dan letos narekuje ohlapne majice, čez kolena segajoča krila in puloverje, ki razkrivajo gola ramena ali imajo globok izrez, široke hlače ter razne druge zapovedi. Only Slovenija jih lahko upošteva ali zavestno krši, odvisno od izbire. Brez dvoma pa je vsaka nova izbira tudi tveganje, ki popestri nakup. Ob tem velja izkoristit pomoč prodajalcev, ki velikokrat vidijo kar je našim očem skrito. Sami smo zaverovani v svoj prav do te mere, da drugega preprosto nočemo. Najbolj očitni primeri se nam nudijo pri izbiri konfekcijske številke, kjer velikokrat vztrajamo v eni in isti vrednosti. Potem pa vedno znova odkrivamo, da se sami skozi čas spreminjamo ter tudi proizvajalci konfekcijske številke po svoje določajo. Zato je treba Only Slovenija vedno vredno preizkusiti na sebi, povprašati za mnenje prodajne svetovalce ter si pustiti vsaj svetovati. Če ne kar pustiti podučiti, ker prodajalci preprosto dnevno izbirajo skupaj s kupci. Temu primerno lahko ponudijo Only Slovenija ponudbo, ki jo sami ne bi nikoli izbrali. Take primere imamo pogosto pri darilih, ki nam jih kupijo sorodniki, prijatelji ali druge osebe. Sami barve, blaga ali drugih lastnosti ne bi nikoli izbrali, ampak vse kaj drugega. Potem pa ugotovimo, da nam od prijateljev ali znancev izbran modni artikel Only Slovenija pristojni več kot odlično.

Only Slovenija nudi dober občutek že ob izbiri, toliko več zadovoljstva pa ob uporabi in kombinaciji novega in obstoječega iz garderobne omare.

Več

Oblačila za dojenčke, garderoba prvih dni

Oblačila za dojenčke je prva garderoba kolekcija oblačil ali na kratko prvi korak v svet mode.

Kako se oblačila za dojenčke najbolj neposredno prepoznamo pri svojih otrocih ali v sorodstvu. Nekaj sprememb kažejo tudi starejše fotografije, ki jih hranimo za spomine. Del sprememb, ki jih doživljajo oblačila za dojenčke pa lahko zaznamo tudi preko splošnega razvoja. Ostajajo pa v mnogih osnovnih lastnostih oblačila za najmlajše velikokrat nespremenjena. Predvsem oblačila najmlajših pomenijo trdno oporo pri razvoju. To oblačila za dojenčke dosegajo z materiali, zasnovo ter razmišljanjem o zahtevah uporabe. Dojenček raste in se razvija, v razmeroma kratkem se izrazito veča njegova teža in velikost. Kar pomeni, da morajo oblačila za dojenčke ta razvoj podpirati. Rast in razvoj je dobra takrat, ko ima organizem najboljše pogoje. Vemo pa tudi, da dojenček mnoge navade odraslih ne obvlada oziroma jih ni sposoben izvesti, na drugi strani pa mnoge funkcije ne pozna. Zato morajo oblačila za dojenčke zagotavljanje razvoja in rasti omogočati na poseben način. V prvi vrsti so pomembni materiali. Koža dojenčkov je občutljiva in nežna. To značilnost velikokrat uporabljamo v pogovornem jeziku, ko želimo izpostaviti občutljivost za izbrano temo ali predmet pogovora. Materiali morajo predvsem zagotavljati odlične higienske pogoje, optimalno temperaturo telesa ter vlago. Higienski pogoji so pomembni, ker dojenček še ni sposoben nadzirati vseh funkcij svojega telesa. Del tega bremena morajmo nase prevzeti oblačila. Telesna temperatura je pri najmlajših zaradi intenzivnosti rasti in razvoja toliko bolj pomembna kot pri odraslih osebah. Posebno je pomembna pri večjih obremenitvah iz okolja. To so predvsem vremenski ekstremi, torej višje ali najvišje temperature, ter obratno nižje ali najnižje temperature okolice. Najmlajše osebe nimajo sposobnosti starejših, ki temperaturi primerno bodisi dodajajo ali odvzemajo oblačila.

Zato morajo biti oblačila za dojenčke toliko bolj kakovostna in učinkovito na področju zagotavljanja optimalne telesne temperature glede na pogoje v najbližji okolici.

Kje kupiti smučarske jakne, perilo, hlače in ostalo?

Smučarska oblačila lahko kupimo na različnih koncih – smučarske jakne, bunde, hlače, dodatke in opremo najdemo v različnih trgovinah. Ne glede na to, ali iščete visoko kvaliteto ali čim bolj ugodno ceno, zagotovo boste našli pravo mesto za nakup smučarskih oblačil. Pred nakupom pobrskajte za nasveti, kako izbrati primerna oblačila, da vam ne bo smučarske jakne odpihnil prvi veter. Nato ap premislite, kakšne so vaše želje in izberite primerno trgovino.

 

Diskontne trgovine

Pogoste lahko dobre osnovne kose, kot so puliji, puloverji in dolgo perilo, najdete v trgovinah s poceni oblačili. Seveda ne morete pričakovati ultra visoke kvalitete, a za osnovne potrebe lahko najdete ugodne ponudbe.

 

Nakupovalni centri

Če se boste po nakupih odpravili v pravem delu leta, lahko v običajnih trgovinah z oblačili najdete dobre kose za smučanje, od puloverjev do celo smučarskih jaken. Kako veste, ali so smučarske jakne kvalitetne? Lahko se orientirate po znamkah, ki so znane po kvaliteti.

 

Spletne trgovine

Spletne trgovine so posebno priročne, če imate npr. nagledane določene smučarske jakne, ki jih je preko spleta precej lažje najti kot po trgovinah. Če se boste odločili za to pod, najprej poiščite dovolj informacij. Preverite, katera oprema je primerna za vaš nivo smučanja. Za nakup smučarskih čevljev preko spleta se odločite le, če ste jih že pomerili v trgovini ali jih lahko vrnete brez večjih stroškov, saj vam morajo povsem ustrezati.

 

Outlet

To so trgovine, ki nudijo velike popuste, kar pomeni, da lahko najdete visokokvalitetne, drage znamke po cenah, ki si jih lahko privoščite. Seveda pa pazite, da vas popusti ne bodo zavedli in kupite le tisto, kar vam zares ustreza.

 

Trgovine s smučarsko opremo

Seveda so najbolj očitna izbira, kjer boste našli povprečno izbiro opreme, smučarskih jaken, oblačil in dodatkov.

Le kakovostna tekaška oprema pomaga do dobrih rezultatov

Prihajajo toplejši dnevi in tekaška oprema bo kaj kmalu zavzela prva mesta v naših garderobnih omarah. Je še nimate? Poiščite svojo na superge.si. Ljubitelji zelo dobro vedo kakšna oprema za tek je najboljša, tisti, ki pa vsega še ne vemo, je morda prav letošnje leto dober začetek, da to spoznamo. Oprema, ki jo mora imeti vsak bodisi aktiven ali rekreativen tekač so kakovostni športni copati in oblačila za tek. Vse se začne pri športnik copatih, ki se razlikujejo od tega kakšne vrste tekač smo. Stabilnejši, težji modeli športnih copat so primerni za začetnike in manj trenirane tekače. Tekaška oprema pa je nekaj na kar so še posebej pozorni vrhunski tekači. Slednji imajo lažje športne copate, saj je njihova tehnika teka že dodobra izdelana. Oblačila za tek morajo biti narejena iz sintetike ali iz materiala, ki diha, izloča vlago na zunanjo stran oblačila, kjer le ta hitreje izhlapi. To zagotavlja vedno enako hladno telo, pa naj bo poletje ali zima. Pri izbiri tekaške opreme nikakor niso na prvem mestu modne smernice ampak dajemo prednost kvaliteti. Kvaliteto je možno tudi naročiti preko spleta, kar vam prihrani iskanje specializiranih trgovin. Za tek se oblečemo vremenu primerno, med poletjem kratke hlače, majico in tekaške čevlje, ko je vreme hladnejše pa je pomemben del tekaške opreme lahka vetrovka.

Oprema za smučanje je prvo kar potrebujemo za smučarsko zabavo na snegu

Smučanje je najbolj priljubljen zimski šport tako pri nas, kakor tudi v tujini. Da je smučanje zares zabavno in nam je v veselje potrebujemo dobro smučarsko opremo in primerna oblačila za na sneg. Za začetek si lahko tisto osnovno opremo, kot so smuči, smučarske čevlje in vezi tudi sposodimo, a, ko se odločamo za nakup nove opreme moramo biti še posebej pozorni, da nam bo zares ustrezala. Oblačila za smučanje se zelo pomembna, ko se odpravljamo na sneg. Osnovno pravilo je, da oblečemo oblačila, ki nas pri smučarski dejavnosti ne bodo ovirala in se hkrati z nami prilagajajo trenutnim razmeram na smučišču. Le – takšna lahko najdemo tukaj. Najprej oblečemo toplo smučarsko perilo, ki naj bo brezšivno, da bo lahko smučanje potekalo kar se da nemoteno. Pri samem gibanju nas namreč spodnje perilo ne sme nikakor ovirata, v bistvu ga ne smemo niti čutiti. Smučarski puloverji ali puliji so prav tako zelo dobra stvar, smučišča pa nas znajo kdaj tudi presenetiti s svojim toplim soncem, zato je prav, da se za smučanje oblečemo kar večplastno. Osnovni del smučarske opreme so kombinezoni, tako imenovana smučarska oblačila, ki jih imajo še posebej radi otroci. No, tisti, ki se v tako imenovanim pajac ne počutijo najbolje, pa lahko oblečejo smučarsko bundo in smučarske hlače. Oba dela morata biti narejena iz kakovostnega, funkcionalnega materiala, ki ima varjene šive, visok vodni stolpec, nas pri gibanju ne ovirata in nas grejeta. Pomemben del opreme za smučanje so še kapa, očala in čelada.


Smučanje ni vedno prijetno, še posebej, če nimamo prave smučarske opreme

Smučanje je šport, ki se ga vsako zimo vedno znova veselimo in komaj čakamo. A vedno ni tako zelo prijetno, še posebej, če nimamo prave smučarske opreme. Pod smučarsko opremo prištevamo seveda smuči, vezi, smučarske palice, smučarske čevlje, kape, rokavice, očala, smučarska čelada, ki je za otroke obvezen del opreme in oblačila za na sneg.  Izbira smučarske opreme je izjemnega pomena, saj lahko prav zaradi nepravilne izbire slednje pride tudi do težjih smučarskih poškodb. Da se vam to ne bi zgodilo, si svojo opremo zagotovite s klikom sem! Tista, ki najbolj varuje pred smučarskimi poškodbami je smučarska čelada, ki pa je za otroke tudi zakonsko določena. Slednja mora biti lahka, pravilne velikosti, notranjost čelade naj se prilega velikosti glave. Za varno smučanje so pomembne tudi vezi, ki imajo varnostno zaporo. Smučanje bo veliko lažje, pa seveda tudi varneje z izbiro kakovostnih smučarskih čevljev, ki naj bodo trpežni, hkrati pa udobni, nogo pa naj čvrsto oprijemajo. Smučarske palice izberemo tako, da ob vbodu segajo do pravega kota v komolčnem sklepu smučarja. Smučarska kapa poskrbi, da nas ne zebe, še kako pa je pomembna izbira smučarskega oblačila. Smučarska jakna in hlače morajo biti funkcionalne in kakovostne, zagotavljati morajo zaščito, obenem pa ne smejo premočiti. Tudi smučarsko spodnje perilo naj bo toplo in seveda dolgo in naj nas pri gibanju ne ovira. Kvalitetna smučarska oblačila so draga in kvaliteta se upravičeno meri s ceno. Takšne smučarske hlače in jakne so praviloma narejene iz mikrovlaken, ki so vzdržljive, odbijajo vodo, zadržujejo toploto in zagotavljajo prijetno in zabavno smučanje.

Udobna oblačila za fitnes so za kvalitetno vadbo najboljša izbira

Oblačila za fitnes so zelo pomembna, pa čeprav se nam na prvi pogled morda to niti ne zdi. Kar nekaj  tistih, ki se prvič odpravljajo v fitnes se gotovo sprašuje kakšna oblačila naj si nadenejo za vadbo. Veliko se jih odloča na podlagi tega, da bodo kar se da najlepše in najbolj moderno, a pri tem pozabljajo na kvaliteto. Pomembno je, da za v fitnes izberemo oblačila, v katerih se bomo kar se da najbolje počutili. Priporoča se, da se na vadbo ne oblačimo sintetičnih oblačil, oblačilo naj bo čim bolj funkcionalno, takšno, da telo pod njim svobodno diha. To naj bodo oprijete majčke in dolge ali kratke hlačke, nikakor ne preozke, saj bi nas omejevala. Oblačila za fitnes ne smejo biti niti preveč ohlapna, saj bi nas pa slednja lahko med samo vadbo precej ovirala. Ker pa bistvo ni le v oblačilih, ki so vidna na zunaj, nikar ne pozabimo tudi na kvalitetno spodnje perilo. Želeno je, da je to spodnje perilo, ki je iz bombaža, se telesu prilagaja, je brez šivov, ki bi nas motili, predvsem je za ženske bistvenega pomena, da si kupijo udoben športni nedrček. Oblačila za fitnes, ki jih lahko kupite na tem naslovu, naj bodo takšna, da se bomo v njih kar se da najbolje počutili, najboljšo si tista, ki so narejena iz bombaža ali iz mešanice bombaža in umetnega materiala. Ker se med intenzivno vadbo telo zelo poti, so takšna oblačila za fitnes nekaj najboljšega, saj od telesa odvajajo odvečno vlago.

Tudi oblačila in obutev so del igre množic, ki ji pravimo nogomet

Nogomet je igra, ki jo ljudje po celotnem svetu naravnost obožujejo. Je šport, ki ga se igra poleti, pozimi, v bistvu ne pozna letnih časov, ki bi ga ovirali. Tudi, če je na igrišču peklenska vročina, ali močan naliv, navdušence ne ustavi prav nič. Toda, ko pride zima in je na igrišču preveč snega, je čas za selitev v toplejše prostore, torej v dvorane. Kakorkoli ali kjerkoli, nogomet je šport, ki potrebuje svojo določeno opremo. Za uspešen nogomet je potrebno kupiti opremo, torej v prvi vrsti ustrezajoče se športne čevlje. Za igranje na zunanjih površinah in na umetni travi je potreben nakup posebnih čevljev, kopačk, ki imajo na podplatih čepke. Nogomet se z njimi igra veliko bolje in veliko lažje. Tudi za igro v dvoranskih prostorih je potreben nakup kvalitetne obutve oziroma superg, ki so narejene iz materiala, ki ne razpoka na hitro, pa tudi stopalo mora biti iz surove gume. Prav stopalo je izjemno pomembno, da pri sami igri ne drsi, da je gibanje neovirano, da se za žogo podi z lahkoto, brez skrbi, da bi prišlo do kakšne poškodbe. Poleg primerne obutve mora imeti vsak igralec primerno oblačilo, za prihod na igrišče navadno izbere trenirko ali jakno, za samo igranje pa kratke hlače in majico, oziroma dres. Vsi člani ene ekipe imajo enake drese, ki so narejeni iz kvalitetnega materiala, ki diha in skrbi, da se telo ne zmoči preveč. Vratar nosi nekoliko drugačno opremo z rokavicami.

Obleke delimo na različne vrste, glede na namen uporabe

Obleke delimo na različne vrste, glede na namen uporabe. Tako poznamo različne elegantne obleke, ki so namenjene le posebnim priložnostim. Med najbolj znanimi so prav gotovo poročne obleke, ki jih, vsaj ženske, lahko uporabljamo le na lastni poroki in nato nikoli več. Moški in ženski kostim lahko potrebujemo tudi na drugih pomembnih dogodkih, kot so poroke družinskih članov, prijateljev in vseh ostalih, ki nas povabijo na ta dogodek. Prav tako potrebujemo elegantno obleko za podelitev diplome, maturantski ples in še številne druge dogodke in prireditve.

Moška obleka je največkrat črna in se že po barvi razlikuje od ženske, saj je ženska obleka večkrat bolj pisana ali bolj živih barv. Pri nakupu obleke se je dobro posvetovati tudi s kom, ki se spozna na modo in predvsem na to, kakšne obleke sodijo skupaj.

Vse prevečkrat lahko, tudi med znanimi osebnostmi na malih zaslonih opazimo, da imajo čisto zgrešen stil, ki ne sodi niti k njihovemu značaju niti k zunanji podobi. Med najbolj zgrešene lahko uvrstimo tiste, ki si oblečejo črtaste srajce in črtaste hlače ter podobne modne napake.

Pri nakupu lastne obleke vam lahko pomaga tudi prodajalec, v kolikor se vsaj malo spozna na stvari, ki jih prodaja in ni le preko študenta zaposlen delavec, ki to delo opravlja komaj nekaj dni. Tudi vaš partner vam lahko svetuje, a na koncu bo odločitev, če se odločite za nakup ali ne, le vaša.

K sreči so danes vse prodajalne precej skupaj, če obiščete eno izmed trgovskih središč. Tako lahko v precej kratkem času obiščete kar nekaj tovrstnih prodajaln, preizkusite kar nekaj različnih oblek in kupite vsak del oblačila tam, kjer vam najbolj ustreza.

Srajce so obvezni kos oblačila vsakega posameznika

Poznamo različne vrste oblačil. Nekatera so namenjena formalni uporabi in jih nosimo na delovnem mestu, poslovnih sestankih itd. Del teh oblačil, za katere je značilno, da niso najbolj udobna, so tudi srajce. Druga oblačila so tista, ki jih nosimo doma. Srajce so le redko del teh oblačil, ki so navadno precej bolj udobna in ni nujno niti to, da so tako čista in zlikana kot tista, ki jih nosimo na delovnem mestu.

Srajce veljajo tudi za bolj trdoglave, ko govorimo o pranju ali likanju. Številne moške srajce in ženske srajce lahko opazite v televizijskih oglasih, ki nas želijo prepričati v nakup nekega pralnega praška, mehčalca ali kakšne druge sestavine, ki jo potrebujemo pri pranju perila. Prav gotovo ste tudi vi že opazili kakšen tovrsten oglas, ki vsebuje moške srajce ali ženske srajce, trdoglave madeže in rešitev v obliki pralnega praška.

Srajce, tako moške srajce kot ženske srajce, se ločijo tudi na takšne s kratkimi rokavi kot takšne, ki imajo dolge rokave. Nekako velja, da so predvsem v poslovnem svetu primerne tako srajce moške kot ženske, ki imajo dolge rokave, tiste srajce moške in ženske, ki imajo kratke rokave, so bolj primerne za neformalno uporabo in so namenjene tistim, ki se v srajcah dobro počutijo in jim srajce prestavljajo oblačilo tako za domačo rabo kot za uporabo v službi, obisku trgovine, pedikerja …

Srajce moške in ženske so prav gotovo poseben kos oblačila, ki ga eni cenijo bolj drugi manj, a skoraj vsi, tako ženske kot moški, imamo sigurno vsaj en kos takšnih oblačil v naši garderobi. Če sami še nimate nobene srajce, je verjetno že skrajni čas, da si tudi vi omislite kakšno ali vsaj poskusite in mogoče vam postanejo takšna oblačila še všečna.

Nakup srajce ne bo nobena težava, saj so v vsaki prodajalni na voljo različne srajce in različne velikosti, tako da boste brez težav poiskali tudi takšno, ki bo ustrezala vam. Tako po velikosti kot po obliki oz. vzrocih.

Pižame

V vsej poplavi različnih oblačil, ki jih danes potrebujemo, kar nekako pozabljamo na to, da oblačila potrebujemo tudi ponoči. Pižame so odlično oblačilo za nočni čas, ki nudijo številne prednosti in omogočajo, da se zbudite še bolj naspani in spočiti kot bi se sicer.

Zakaj so pižame tako praktične?

Moška pižama, ženska pižama in spalna srajca je precej bolj udobno oblačilo od vseh drugih, ki jih nekateri uporabljajo kot alternativo. Uporaba trenirk in podobnih oblačil je primerna za na športno igrišče, za tek in kolesarjenje, za spanje pa so vsekakor pižame tisti kos oblačila, ki vam bodo v tem času nudile najbolj udobno poležavanje.

Pižame so navadno precej ohlapne in tudi dovolijo koži da diha. Tako spalna srajca kot moška pižama in ženska pižama so oblačila, ki do določene mere poskrbijo tudi za našo varnost. Spanje samo v spodnjem perilu je lahko nevarno in lahko se prehladite po nepotrebnem. V spanju namreč ne moremo biti pozorni na to, da smo vedno pokriti z nekim pokrivalom, saj nam le-to lahko zdrsne in ob nižji temperaturi, ki je v nočnem času precej pogosta, lahko hitro staknemo kakšen prehlad ali kaj podobnega.

Po večernem kopanju oz. tuširanju lahko smuknemo v pižame in tako se podzavestno pričnemo pripravljati na spanje. Spalna srajca, moška pižama in ženska pižama pa naj bo vedno tudi čista, saj je v nasprotnem primeru bolje, da jih sploh ne uporabljamo. Telo se v nočnem času prav tako poti, zlasti če radi spimo v nekoliko bolj toplih sobah.

Gledanje televizije in jutranje poležavanje v pižamah pa le-te še toliko prej umaže. Zaradi vseh teh razlogov je nujno, da pižame na vsakih nekaj dni operemo. Zaradi tega boste potrebovali vsaj dve pižami, verjetno pa še kakšno, da se boste lahko oblačili v sveža in čista oblačila, ostala pa v miru oprali in posušili do konca.