Arhiv Značk: obutev

Tek v prehodnih obdobjih

Tek se velikokrat začne zgodaj spomladi ali proti koncu zime, tekače včasih presenetijo nizke temperature.

Vsi poznamo občutek mraza ter toplote, ki spremljata tek. V prehodnem obdobju se po prihodu v notranje prostore počutimo prijetno, čeprav so v njih nizke temperature. Notranje prostore ogrevamo na okrog dvajset stopinj Celzija, zunaj pa imamo nižje temperature. Ko izvajamo trening za tek, se včasih gibamo pri nizkih temperaturah. Ob vstopu v notranje prostore, z temperaturo okrog deset stopinj Celzija, nam bo toplo. To so deli notranjih prostorov, ki so neogreti ali jih poredko ogrevamo. Toliko bolj pa nas bo tek ogrel, ko bomo vstopili v ogrevane prostore. Kdaj je najbolje izvajati tek v zimskem času je odvisno od posameznika ter spremljajočih dejavnikov. Kdor lahko teku prilagodi profesionalne obveznosti ima na voljo vse možne termine. Izbere pač tistega, ki mu najbolj ustreza. Profesionalne aktivnosti narekujejo tek pred ali po njih. To pomeni zjutraj ali popoldne oziroma zvečer. V jutranjih urah so temperature pogosto nizke, nekaterim prav prija ta temperaturna sprememba. Ki pa spet ni tako izrazita, saj mnogi radi spijo na nižjih temperaturah. To niso ekstremno nizke temperature, ampak nižje od temperatur v bivalnih prostorih. Ko končamo tek se ob povratku počutimo ogreti, občutek toplote nas bo spremljal še nekaj časa. Drugače razmišljajo tisti, ki tek izvajajo v najbolj toplih delih prehodnega obdobja. Takrat se temperature dvignejo, mnogim prija tudi sončna svetloba. Ta ni tako izrazita, kot v poletnih mesecih, občutek pa je mnogim ravno obraten. Pozimi jih sončni žarki bistveno bolj ogrejejo, zato prinaša tek v tem obdobju dneva zelo pozitivne občutke. Na izbiro ostanejo še popoldanske oziroma večerne ure. Pozimi se čas dnevne svetlobe spreminja, zato je tema razmeroma kmalu. Ta termin izkoristijo predvsem tisti, ki imajo v drugih delih dneva obveznosti ali ji ta termin preprosto najbolj ustreza.

Tek je aktivnost, ki navdušuje veliko ljudi.

https://www.tomassport2.si/Tek/

Salomon, zdravo življenje

Salomon zagotavlja zdravo življenje vsem aktivnim uporabnikom.

Vse kar Salomon zahteva je izbrati najboljše . Pogoji uporabe so danes zelo različni, obstajajo pa osnove, ki se ne spreminjajo veliko od primera do primera uporabe. Če pogledamo obutev zahteva udobje, dober oprijem in stik z podlago, stopalo mora imeti ustrezno temperaturo in vlago ter imeti na splošno odlične lastnosti. Te lahko Salomon brez dvoma lahko zagotovi. Udobje obutve je lastnost, ki nam omogoča dolgotrajno uporabo v zelo spremenljivih pogojih. Med najbolj značilnimi spremenljivimi pogoji je podlaga, ki zelo vpliva na tako obutev posledično pa na stopalo in človeka. Posebno pri daljši uporabi se podlaga spreminja. Prehodi so včasih zelo naporni in agresivni, zato ima Salomon številne rešitve. Najbolj je prehod iz ene v drugo podlago moč občutiti v primeru večje obremenitve oziroma dlje trajajoče obremenitve. Takrat je tudi sposobnost organizma, da prenese spremembe in ustvari ustrezno prilagoditev manjša. Zato mora obutev s tehničnimi in drugimi rešitvami prilagoditev olajšati. Salomon ima na tem področju številne in bogate izkušnje, v nobenem primeru pa ne počiva na lovorikah. To kažejo tako novi modeli, kot tudi nabor artiklov blagovne znamke. Zato pohodniki pri obutvi Salomon ne dobijo le iz generacije v generacijo boljše obutve, ampak dobijo tudi številne druge dele opreme, ki jim njihovo aktivnost olajšajo in izboljšajo. Kdor se veliko in konstantno ukvarja z razvojem preprosto ve, kaj določena aktivnost potrebuje in kaj uporabnik hočejo imeti novega in drugačnega med ponudbo. Zato je dobro slediti ponudbi in spremembam, posebno, ko stara oprema ne služi več svojemu namenu oziroma se je iztrošila. Spremembe so iz dneva v dan, v nekaj letih se spremembe velikokrat spremenijo v neprepoznavne razlike. V primeru, da ne sledijo napredku moramo informacije poiskati drugje.

Salomon je lahko dobro vodilo za izbiro, kdor ima izkušnje to ve in bo pri izbiri upošteval.

http://www.hervis.si/store/brand/1_130

Nike tiempo, izbira zahtevnih

Nike tiempo je modra izbira zahtevnih uporabnikov.

V času pomembni turnirjev postane jasno kako pomembna je dobra obutev športnikov . Nike tiempo gre pri tem korak dlje. Ponudba je široka in raznovrstna. Izbere se lahko cenovni razred, primernost za določenega športnika, materiale, težo in številne druge lastnosti. V prvi vrsti je Nike tiempo namenska obutev. Cenovni razred je pomemben predvsem za tiste, ki željo z ustrezno investicijo doseči največ. Izbira Nike tiempo po primernosti za določenega športnika pa je bolj specifična izbira. Večina v tem primeru izbere namensko, investicija je pri tem vključena in največkrat ne igra pomembne vloge. Kdor hoče dobro oziroma najboljše, si bo to pač izbral, investicijo pa vzel v zakup. Dobre stvari so vedno imele, imajo in bodo imele svojo ceno. Različni modeli Nike tiempo omogočajo še bolj individualno izbiro. Tehnične lastnosti in razlike pri tem igrajo vlogo predvsem pri najbolj primernih. Kdor ima izkušnje s tovrstno obutvijo bo hitro opazil razlike in tehnične lastnosti. Pri tem so pomembne tudi podobnosti, ki preko izkušenj pridejo hitro do izraza. Potrebno pa si je vzeti čas in se ne odločiti na prvo žogo. Torej izbrati kar nam prvo pride pod roko, plačati in oddrveti na športne terene. Verjetno najpogostejša pa je izbira Nike tiempo po načelu dobrega prilagajanja obutve stopalu. Občutek dobrega prileganja obutve stopalu vsi poznamo, ker ga zelo cenimo. Največkrat so najbolj primerni modeli takoj prepoznani kot dobri. In to na račun vsakomur znanega, vendar zelo individualnega občutka. Tisto kar je dobra izbira kot rečemo preprosto sede na nogo. Nudi pa ponudba tudi nekaj izbire za vse, ki veliko dajo na izgled. Danes se lahko o tem tudi predhodno prepričamo ko imamo čas in izberemo najboljše, pred odločitvijo pa preprosto zahtevamo.

Nike tiempo je zelo aktualna izbira, glede na aktualno športno dogajanje ter splošno primernost obdobja.

http://www.superge.si/

Converse all star sodobna klasika

Converse all star je sodobna obutev izdelana na osnovi starega izročila.

Izročilo je staro že skoraj stoletje, do današnjih dni pa je converse all star pojem ohranjanja lastnosti skozi čas. Genialna zasnova je večno mlada oziroma ne gre nikoli iz model. Zato pa se je zasnova ohranila vse do današnjih dni. Bistvene spremembe so predvsem evolucijske. To pomeni, da se converse all star z barvami, materiali in še čem prilagaja sodobnim zahtevam. Kultna in strogo klasična še vedno ostaja originalna izvedba ter vse evolucijske izvedbe, ki so njej najbližje. Z njo kupec poudarja svoj značaj. Velikokrat se na prvi pogled zdi komu nositi klasični converse all star sodobno uporništvo. Vendar gre predvsem za priseganje na kakovostne materiale in zasnovo, ki v poplavi sodobne ponudbe ne izgubijo svojih prednosti. Oseba, ki si upa nositi v javnosti tako klasično izvedbo je trdnega karakterja, ve kaj so dobre lastnosti, kako koristijo zdravju, ter se ne podreja sodobni modi, trendom in slogom. Ve, da bodo slednji čez čas, praktično pa jutri zastareli, med tem, ko converse all star ohranja vse svoje lastnosti tudi takrat. Klasični izbiri prilagodi ostalo garderobo in se ne ravna ravno obratno, kar ni redkost sodobnega časa. Obratu izkušnjo pa nudijo sodobnim trendom prilagojene izvedbe. Te so v veliki meri prilagojene sodobnejšim trendom z barvami in drugimi značilnostmi. V tem primeru se lahko converse all star prilagaja ostalim delom garderobe, ter služi raznim efektom oziroma željam uporabnika. Na kratko to pomeni, da izbran model lahko izberemo glede na obstoječo garderobo z določenim namenom. Pri tem je možno vsa uveljavljena pravila nošnje obutve in garderobe bodisi kršiti ali jih spoštovati. Kakšen par converse all star izbrati zato ni čisto vseeno, pomisliti je potrebno na tako aktualno garderobo kot predvidene osvežitve z nakupom novih kosov v bližnji prihodnosti.

Converse all star je dobra izbira.

čevlji nike

Čevlji, najpogostejše obuvalo

Čevlji so najpogostejše obuvalo .

Med čevlji danes izbiramo v mnogih različnih izvedbah. Čevlji so lahko visoki ali nizki. Med seboj se čevlji razlikujejo po načinu zapenjanja ali zavezovanja. Tako obstajajo čevlji, ki se zapenjajo z zaponko ali zavežejo z vezalkami. Obstajajo tudi čevlji, ki se preprosto obujejo. Čevlji so iz različnim materialov kot so usnje, umetni materiali in blago. V ponudbi na trgu so danes čevlji v različnih oblikah, različna je tudi namembnost. Dobri čevlju omogočajo udobje in dober oprijem z podlago. Kakovostna obutev omogoča tudi druge funkcije kot je odvajanje potu, nepremočljivost, zaščita pred poškodbami in druge. Moda v veliki meri narekuje oblikovalske prijeme. Tako se z leti moda spreminja, temu primerno oblikovni prijemi oblikovalcev. Moda se ponavlja in sledi trendu, kar pomeni, da se lahko čez čas stari in pozabljeni oblikovalski prijemi ponovno vrnejo in postanejo modni. Proizvajalci se med seboj razlikujejo po tem ali sledijo modnim trendom bolj ali manj zavzeto. Nekateri proizvajalci so se usmerili v modne trende, zato je njihova paleta proizvodov večinoma modna. Drugi zavestno izdelujejo predvsem čevlje, ki so klasičnih oblikovalskih prijemov in oblik. Obstajajo tudi proizvajalci, ki paleto svojih proizvodov opremijo s posebnimi lastnostmi, kot je na primer dihanje materialov. Odvajanje potu na zunanjo stan materialov je nekaterim dobrodošla lastnost, zato kupujejo pretežno takšne čevlje. V Sloveniji imamo nekaj krajev, kjer so čevlji zaznamovali obrtniško proizvodnjo. Čevlji te kraje zaznamujejo, ker je svoj čas večina prebivalstva izdelovala čevlje oziroma so bili vključeni v izdelavo čevljev. Tradicija čevljarstva se je v nekaterih krajih ohranila, v drugih je praktično zamrla. Izguba tradicionalni proizvajalcev je škoda, ki se bo težko nadomestili. Škoda ni samo v izgubi delovnih mest, tradicija, ki je v nekaterih primerih štela stoletje je prekinjena.

Čevlji so obutev s trdimi podplatom, ki večinoma sega do gležnjev, v nekaterih primerih pa malce čez gleženj.