Arhiv Značk: oprema za dom

Posteljnina, barve ustvarijo razpoloženje

Posteljnina lahko omogoča, da so doseženi določeni motivacijski učinki z izbiro prave barve.

Veliko ljudem ustreza preprosta bela posteljnina, ki daje občutek mehkobe. Najhitreje pa nas bo tudi opozorila, da je čas za njeno pranje in čiščenje. Kdor ne želi tvegat ima z belo barvo izbiro, pri kateri praktično ni mogoče zgrešiti. Bela posteljnina je mnogim tudi dolgočasna, zato radi dodajo malce spremembe. V pogovornih izrazih se uporablja izraz malce umazana bela. To nikakor ni dobesedno umazanija, zgolj monotonost bele barve pridobi nekoliko harmonije. Pastelne barve so dobra izbira za poživitev ter delujejo pomirjajoč. V pastelnih barvah posteljnina nudi tudi prijetne učinke na ostalo opremo spalnice oziroma njene opreme. Za bolj dinamično vzdušje, se lahko izbere posteljnina kričečih barv ter z velikimi vzorci. Počutje je pravo nasprotje umirjenim pastelnim tonom. Od barv so pogosto na izbiri barva šampanjca, biserov, modra, zelena ter številne druge barve. V zeleni barvi imamo občutek naravnega okolja, barvo je mogoče popestriti z raznimi vzorci. Modra barva deluje proti stresno in omogoča dober spanec. Biserna barva doda občutek elegance, barva šampanjca pa nas motivira in nudi dobro razpoloženje. Možnosti za barve je seveda še izredno veliko, pri tem gre vedno računati s svojimi klasičnimi občutki ter pričakovanji. Nikakor pa ne koristi izbrati nekaj novega ter neizkušenega. Včasih lahko sami sebe prijetno presenetimo, če izberemo nasprotje naše klasične izbire. Niso redki primeri, ko ljudje do tega pridejo po naključju. Pred izbiro so imeli ustvarjeno željo po določeni barvi, ker je ni bilo na zalogi so se morali zateči k alternativami. In prav te so mnogim pričarale čisto nove občutke ter dobro vplivale na spanje in regeneracijo. Ko izbiramo je dobro, da posteljnina vpliva tudi na videz spalnice.

Danes imamo zelo pisano paleto različnih izvedb pohištva in opreme, pri kateri za zahtevne ni čisto vseeno kakšne barve ali kakšnih vzorcev je posteljnina .

Gospodinjski aparati, osebna izbira

Gospodinjski aparati so velikokrat zelo osebna izbira .

Najbolj se kaže v odstopanjih in razlikah z izbiro drugih oseb. Tipičen primer je blagovna znamka ali skupina pod katero gospodinjski aparati sodijo. Določena blagovna znamka je za nekatere dober nakup , drugi imajo mešane občutke ob njihovi omembi, tretji se ji na vse možne načine izogibajo. Mnoge ocene držijo, mnoge pa so predsodki. Blagovna znamka je neotipljiva vsota lastnosti. Veliko kupcev med razstavljenimi gospodinjski aparati izberejo točno določeno blagovno znamko, na druge niti pomislijo ne. Zanje je ta točno določena blagovna znamka najboljša izbira. Pomembno vlogo pri tem imajo lastnosti, ki so za blagovno znamko značilne in se ponavljajo iz generacijo v generacijo. Takšna izbira načeloma ni napačna, gospodinjski aparati se tako lahko dobro izberejo, vendar je potrebno biti pazljiv. Blagovna znamka se lahko skozi čas spreminja, predvsem z vidika lastništva. Prevzame jo lahko drug proizvajalec, kar pomeni določene spremembe v lastnostih. Zato v takem primeru ne moremo računati, da bodo gospodinjski aparati iste blagovne znamke imeli enake lastnosti kot v preteklosti. Blagovna znamka pa je lahko dober nakup tudi po drugačni logiki nakupa. Izbrani gospodinjski aparati imajo določeno predvideno življenjsko dobo, v njej pričakujemo, da bodo delovali v skladu s tehničnimi lastnostmi, ki so nam bile predočene in zagotovljene ob nakupu. Hkrati pa vsi vemo, da tehnika ni vedno brezhibna. Zato je dobro pri blagovni znamki vedeti, kakšne so njene poprodajne storitve. Te se v bodisi dobri ali manj dobri luči pokažejo, ko tehnika odpove ali ne deluje v skladu z zagotovljenimi lastnostmi. V tem primeru bo dobra blagovna znamka tista, katere tehnične napake bodo odpravljene hitro, učinkovito ter z čim manj stroški za kupca.

To lastnost oziroma skupino lastnosti ob nakupu velikokrat pozabljamo, velja pa jo upoštevati predvsem takrat, ko so imajo gospodinjski aparati druge lastnosti v seštevku bolj ali manj izenačene.

Več