Arhiv Značk: otroška oprema

Družabne igre kot lomilci ledu

Družabne igre, so odgovor na pogosto vprašanje: kaj bi pa danes lahko počeli? Način druženja, ki je prevečkrat zanemarjen, je namreč skupno igranje najrazličnejših iger. Ko se znajdemo v situaciji, da gostimo pestro druščino različnih ljudi, ki se morda med seboj tudi ne poznajo dobro, delujejo družabne igre kot odlični lomilci ledu. Prek igre se namreč ljudje sprostijo in so razbremenjeni nadležne situacije, ko ne vedno, kako drugega nagovoriti ali do njega pristopiti. Zato se družabne igre tudi pogosto uporabljajo na različnih srečanjih, katerih cilj je vzajemno sodelovanje posameznikov, ki pa se pred tem še ne poznajo.

Družabne igre namreč omogočijo, da v njih sodelujejo vsi udeleženci enakopravno. Velik izbor najdete na www.malibojevnik.si. Če se ljudje med seboj ne poznajo, je namreč mnogokrat sprva težko odpreti komunikacijski kanal, prek katerega bi se začeli pogovarjati. Družabne igre pa nam podajo skupen okvir pravil komunikacije znotraj igre ter omogočajo enako udeležbo vseh prisotnih, ki ni odvisna od njihove siceršnje komunikativnosti. Prek igranja družabne igre se implicitno razkazujejo psihološke lastnosti vseh igralcev ter njihova karakterna narava. Najpomembnejše pa je, da družabne igre omogočajo enakopravno udeležbo posameznikov, zaradi česar pridejo do besede tudi posamezniki, ki po naravni niso najbolj zgovorni.

bojevnik55

Prednosti družabne igre je, da stimulirajo sposobnosti, ki jih v običajnem življenju nismo tako vajeni uporabljati na takšne način, kar nam prinaša mnogo zadovoljstva. Bistvo igre je v vsakem primeru zabava, zato so igre pripravljene in strukturirane na ta način, da nam prinašajo zadovoljstvo ob doseganju ciljev igre. Taktične družabne igre, ki jih najdete na tem naslovu,  lahko zahtevajo tudi sodelovanje udeležencev med seboj in ustvarjanje timskih ekip. Iz tovrstnih igre je prav tako mogoče razbrati karakteristike posameznikov, ki so pomembne za timsko delo.

Ne glede na namen druženja so tako družabne igre odlični lomilci ledu in so najboljša izbira za sproščeno medsebojno spoznavanje ljudi, ki se sicer še ne poznajo. Pogled zabave namreč ponujajo tudi sproščene mehanizme medsebojne komunikacije.

Šolske torbe in zdrava hrbtenica

Šolske torbe so namenjene otrokom in se zato ločijo od drugih vrst torb in nahrbtnikov. Izdelane morajo biti na tak način, da lahko v njih spravimo čim več šolskih potrebščin, vendar pa ne smejo biti prevelike. Kakovostne šolske torbe so namreč izdelane tako, da upoštevajo anatomske danosti, kar pomeni, da se pravilno prilegajo hrbtu. Anatomsko oblikovane šolske torbe spodbujajo čim bolj naravno držo hrbtenice. To pomeni, da takšne šolske torbe nikjer ne ustvarjajo pritiska vzdolž hrbta, ki bi hrbtenico silil v nenaravno zvijanje ali upogibanje. Zato je pomembno, da ko kupujemo šolske torbe, pazimo na to, kakšno hrbtišče imajo. Vse anatomsko izdelane šolske torbe imajo nekoliko bolj trdo hrbtišče. Material, iz katerega je izdelano, je mehak, a hkrati tudi dovolj trd. Pestra izbira tovrstnih nahrbtnikov je prav na spletu. Pretrdo hrbtišče lahko otroka žuli in prav to ga sili v nepravilno nameščanje torbe in nepravilno držo pri hoji. Če pa imajo šolske torbe premehko hrbtišče, tudi ni prav, ker se sila teže nepravilno porazdeli po hrbtu otroka. Zelo pomembno je, da je teža čim bolj enakomerno porazdeljena.

Pri nakupu šolske torbe je potrebno gledati tudi na kakovost materiala. Dobro je, da je material vodoodporen. V šolske torbe otroci dajo učbenike zvezke, peresnice, copate in druge pomembne šolske pripomočke. Lahko si predstavljamo, do kakšne katastrofe lahko pride, če se vse to zmoči. Dragi učbeniki se lahko uničijo, zvezki postanejo neberljivi in ostali pripomočki so samo še za v smeti. Kvalitetne šolske torbe sicer niso poceni, vendar pa moramo upoštevati dejstvo, da se ne menjajo ravno vsako leto. Dobre šolske torbe lahko zdržijo tudi tri ali štiri leta oziroma vse dokler jih otrok ne preraste.