Arhiv Značk: otroške igrače

Vrste otroških igrač

Ko je govora o otroških igračah imamo v mislih vse mogoče vrst bolj ali manj atraktivnih igrač. Svojim otrokom vedno želimo ponuditi le najboljše, zato se velja potruditi tudi pri izbiri primerne igrače. Nakup otroške igrače naj v sebi nosi noto globljega pomena, ki združuje željo našega otroka, naše videnje otroških igrač in cilj, ki naj bi ga igrača imela. Ta cilj je lahko izobraževalni, zaznavni ali povsem zabavni. Vsak otrok naj bi imel pestro izbiro otroških igrač iz vseh treh navedenih skupin igrač.

V prodajalnah otroških igrač boste najpogosteje zasledili naslednje vrste otroških igrač: igrače za dojenčke, igrače za zgodnje učenje vaših malih nadebudnežev, razna vozila, ki so najbolj priljubljena pri fantkih, razne tematske igrače, kot so vlakci, gasilska postaja, policijska postaja, gradbeni stroji in druge igrače, sledijo igre vlog, poučne igre, družabne igre, igrače za igro na prostem ter igrače na kolesih, ki so vedno pravi hit v očeh otrok. Vse kar se premika ali še bolje, če igrača otroku omogoča svobodno premikanje, kot so kolesa – poganjalci ali kaka druga atraktivna igrača, ki otroka transformira v neko novo starostno obdobje, kjer se počuti pomembnega.
Otrokom nikoli ni dobro kupovati igrač, ki v sebi ne nosijo neke bogate dodane vrednosti. Le igrača s pomenom je tista prav, ki bo otroku prirasla k srcu.

Najbolj priljubljene otroške igrače zadnjih let – LEGO kocke

Vsakdo izmed nas je že slišal za LEGO kocke in za marsikaterega so to tudi bile najljubše otroške igrače. Toda ali vemo še kaj drugega o LEGU?

Danska družba LEGO je bila ustanovljena leta 1932, čeprav je svoje današnje ime dobila šele nekaj let kasneje. Sprva so v njej izdelovali zgolj lesene otroške igrače. LEGO kocke v taki obliki, kot jih bolj poznamo danes, so trgu prvič predstavili leta 1949, vendar so bile na začetku dokaj nestabilne, saj je bila spodnja stran votla. Kasneje so jih izpopolnili tako, da so v notranjost LEGO kock dodali votle valjčke. Ustanovitelj podjetja, ki je še danes v večinski družinski lasti, Ole Kirk Christiansen je zasnoval moto podjetja z »Le najboljše je dovolj dobro«. S tem je spodbujal delavce, da niso popustili pri kvaliteti. To se jim je obrestovalo, saj je podjetje postalo globalna velesila na področju izdelovanja otroških igrač. Svojo ponudbo LEGO kock so stalno izpopolnjevali. Dodali so ji plošče in poševne dele za strehe, kasneje tudi figurice, kolesa, prozorne kocke itd.

LEGO kocke danes obsegajo predvsem tri sklope, in sicer: Lego duplo (otroške igrače namenjene otrokom od drugega leta starosti dalje), Lego (kocke namenjene otrokom od petega leta starosti dalje) in Lego tehnic (zahtevnejša oblika kock, namenjena otrokom, ki imajo raje tehniko). Četrti sklop – Lego primo, ki pa je bil najenostavnejša oblika LEGO kock pa ni več v prodaji.

Skrivnost uspeha LEGO kock je predvsem v tem, da so narejene iz kvalitetne plastike in ob normalni uporabi izredno vzdržne. Prav tako omogočajo sestavljanje praktično katerih koli dveh kock, kar pomeni, da je možno sestaviti neskončno število različnih kombinacij, to pa zelo pripomore k razvoju otrokove domišlije in ustvarjalnosti.