Arhiv Značk: parfumi

Versace je med ljudmi zelo priljubljena znamka, tudi v povezavi s parfumi

Vsi poznamo znamko Versace in vsi vemo, da je ta znamka zelo kvalitetna in vredna svojega denarja. Na trgu je že kar nekaj časa in upravičeno se ponaša z raznovrstnimi artikli, ki jim ni konca. Versace ženski parfumi so eden od artiklov, ki jih ta priznana ter priljubljena znamka ponuja tako v klasičnih prodajalnah kot tudi v spletnih prodajalnah. Versace ženski parfumi so različnih vonjev, tako da lahko za vsako žensko najdemo pravi vonj. Ženski parfumi te vrste so primerne tudi za obdarovanje, predvsem zaradi tega, ker gre za priznano znamko. S tem osebi, ki jo obdarujemo, pokažemo, da jo spoštujejo in da je vredna boljšega parfuma oziroma dobre dišave. Ženski parfumi so za žensko pomemben izdelek, saj si z njim lepšajo in popestrijo svoje življenje. Ženske se rade lepo oblečejo in vzporedno s tem tudi rade lepo in mikavno dišijo v vseh letnih časih. Ženski parfumi so tako izdelani za vse letne čase, torej za pozimi, poleti, jeseni ter tudi za spomladanski čas. Nekateri parfumi pa so lahko uporabni prav za vse letne čase, saj so izdelani iz takih sestavin, ki to parfumu omogočajo. Ženski parfumi se torej lahko kupujejo tudi po spletu. Spletne prodajalne imajo bogato ponudbo parfumov. Pri tem pa je pomembno in koristno tudi to, da ob vsakem parfumu ponavadi napišejo, kako je sestavljen ter za kateri tip ženske je primeren. Ženski parfumi na spletu nas tako hitro zamikajo in z nekaj kliki na računalnik so že pri nas doma.

Parfumerija

Izbira kvalitetnega parfuma vsekakor ni preprosta odločitev, saj je pri nakupu potrebno upoštevati širok spekter lastnosti in značilnosti, zaradi katerih lahko vonj, ki je na eni osebi privlačen, na drugi povsem odbija. Poleg tega so osnovni vonji zelo različni glede na spol. Moški parfum bo večinoma bolj agresiven ali športen, pri ženskih parfumih pa so najbolj značilni cvetlični toni.

Najprej morate vedeti nekaj o sebi. Tako kot stil oblačenja ali vrsta pričeske tudi vonj parfuma veliko pove o človeku. Večina ljudi dandanes preprosto sledi trendom, brez razmisleka ali določen ton vonja ustreza njegovem lastnem slogu. Poleg tega je pri izbiri izrednega pomena tudi človekov lastni vonj. Ker parfume v osnovi sestavljajo kemične spojine, te reagirajo s potom in ostalimi snovmi na koži, kar ustvari nove vonje ki niso nujno prijetni.
Parfumerija nikakor ni preprosta znanost. Parfumi so v osnovi sestavljeni iz treh tonov vonja, zato je zelo pomembno da si pred nakupom vzamemo čas za primerjavo, saj se medsebojno lahko precej razlikujejo, pa tudi odziv posameznih tonov na človekov lastni vonj je lahko precej drugačen. Prvi vonj je očiten takoj po uporabi, to je vonj ki ga čutite v prvih trenutkih, vendar zelo hitro zbledi, večinoma že po 15 minutah. Prvi vonj parfuma je običajno tudi najbolj agresiven. Drugi vonj traja od 3-6 ur in je običajno blag in mehak, ko ta zbledi pa ostane precej močan, a blag vonj ki ga običajno lahko čutite tudi v začetku, le da je zdaj bolj koncentriran.

Parfumi Britney Spears in Chanel

Britney Spears je svoj prvi parfum, ki ga je ustvarila v sodelovanju z Elizabeth Arden naredila leta 2004. Dišava je postala tako popularna, da je že v prvih petih tednih prodala za 100 milijonov $ izdelkov. Septembra leta 2005 je izdala svojo drugo dišavo Fantasy, ki jo je ustvarila s pomočjo Elizabeth Arden. Leta 2004 je dišava Curious za najbolj prodno dišavo tistega leta. Aprila 2006 je Britney Spears izdala dišavo Curious In Control, še istega leta pa je izdala tudi parfum Midnight Fantasy. 24. septembra 2007 je izšla njena nova zbirka parfumov Believe in s tem njem peti parfum v samo treh letih. Curious Heart je bil njen šesti parfum, ki je izšel januarja 2008. Do danes naj bi se ta parfum prodal že v 35 milijonov stekleničkah. Britney Spears je takrat svoje parfume prodajala že po vsem svetu. Prodala naj bi že okoli 850 milijonov stekleničk dišav in s tem zaslužila 1 milijardo $.

Decembra 2008 je ob izdaji albuma Circus izdala še dva nova parfuma. 21 maja so na njeni spletni strani objavili, da je Britney Spears najbolje prodajana slavna oseba, ki je kadar koli prodajala svoje parfume. 15. avgusta 2009 je dišava Curious prejela nagrado glammy po izbiri občinstva v kategoriji za najboljši nakup lepotnega sredstva leta 2009 in četrto leto zapored prejela nagrado v kategoriji za najboljšo dišavo iz drogerije. Do danes je Britney Spears z prodajo parfumov zaslužila 1,5 milijarde $, v prvih petih letih prodaje parfumov pa je prodala 1 milijardo stekleničk. Z Britney Spears pa se lahko kosa tudi proizvajalec parfumov Chanel. To blagovno znamko parfumov je ustvaril parfumer Ernest Beaux davnega maja leta 1921 po naročilu legendarne Gabrielle “Coco” Chanel. Beaux je za Coco ustvaril več parfumov in Chanel št. 5 je bil peti vzorec po vrsti, katerega vonj je bil Coco takoj všeč. Parfum z imenom Chanel št. 5 je najbolj znan parfum za ženske. Eno stekleničko Chanela 5 naj bi prodali na vsakih 55 sekund. Seveda pa danes lahko kupimo zelo veliko različnih vrst dišav proizvajalca Chanel.

Parfumi

Parfumi so namenjeni predvsem odišavljenju in z njihovo uporabo želimo imeti čim bolj privlačen vonj. Ženski parfumi imajo drugačen vonj kot moški parfumi in le z zelo zamašenim nosom ne bi opazili razlike. Prav tako so ženski parfumi drugače zapakirani kot moški parfumi, tako da se ne morete zmotiti pri nakupu.

Parfumerija predstavlja nekoliko širši pojem kot parfumi. Parfumerija namreč zajema tudi vodice za po britju, dezodorante … Vsi ti izdelki, ki jih zajema parfumerija, so lahko tudi strupeni. Škodijo lahko tako tistim, ki uporabljajo te izdelke, kot tistim, ki so v njihovi družbi in te vonjave vdihavajo.

Pravi in kvalitetni parfumi so narejeni le iz naravnih sestavin. Večinoma so med sestavinami različne dišeče rastline, pretežno iz arabskega sveta. A zaradi vse večje želje po zaslužku se marsikatero podjetje osredotoča na cenejše vire in tako parfumi vsebujejo tudi naftne derivate in podobne škodljive snovi.

Tako moški parfumi kot ženski parfumi lahko povzročijo različne bolezni. Pri direktnem stiku s kožo lahko nastajajo različne alergije, lišaji in podobna obolenja. Zaradi vdihavanja lahko pride do astmatičnih obolenj, vnetja dihal in podobnih neprijetnih posledic. Zato velja načelo zmernosti tudi pri uporabi teh snovi, saj nam bodo tovrstni parfumi škodili le ob pretirani uporabi. Ob zmerni uporabi so izdelki večinoma varni za uporabo, saj nas pred preveč škodljivimi vplivi teh reči varujejo različne zdravstvene organizacije, ki so na tovrstne izdelke še posebej pozorne.

K sreči se lahko zaradi takšnega nadzora, ki ga zahteva sodobna družba pri vseh potencialno nevarnih izdelkih, počutimo precej varno in še naprej uporabljamo vse parfume, ki smo jih že do sedaj. Nikar pa ne kupujmo tovrstnih izdelkov v državah, kjer ni tako ostrega inšpekcijskega nadzora in so razmere precej bolj neurejene, saj lahko s tem ogrozimo sebe in vse okoli nas.