Arhiv Značk: pasovi

Pasovi – vrste, izbira in nakup

Pasovi so modni dodatki, ki se lahko ločijo na različne načine. Prvi način, po katerem bi se pasovi lahko ločili, je vrsta uporabljenih materialov. Usnjen pas je prav gotovo med najbolj priljubljenimi in najbolj uporabljanimi pasovi. Usnjen pas je kvaliteten, obstojen in tudi privlačen na pogled, saj usnje velja za izredno kvaliteten material. Prav gotovo je prav usnjen pas tisti, ki bo po številnih uporabah še vedno dobro deloval, se ne bo strgal in bo dolgo izgledal kot nov.

Če kupujete moški pas ali ženski pas, bodite pozorni na to, da se izbrani pasovi ujemajo z ostalimi oblačili. Moški pas ali ženski pas, ki bo v barvnem neskladju z ostalimi oblačili, bo izgledal nekoliko čudno, vi pa boste izpadali nekoliko smešni. Prav zaradi tega je nujno, da ne uporabljamo le en moški pas ali ženski pas, ampak da so v naši garderobi prisotni pasovi v večjem številu.

Vedno se zavedajte, za katere hlače kupujete nek pas. Tako boste precej zmanjšali možnost za to, da izbranega in kupljenega pasu ne bi nikoli uporabili, ker bi po prihodu domov ugotovili, da vam izbran pas ne paše k nobenemu oblačilu.

Pri nakupu se ne obremenjujte z velikostjo oz. dolžino pasu, pazite le, da ni prekratek. Predolgi pasovi se lahko enostavno skrajšajo in prilagodijo vsakemu, ki jih želi uporabljati. Prav zaradi tega se raje osredotočajte na kvaliteto in estetsko izpopolnjenost, dolžino pasu pa pustite raje na stranskem tiru.

Tudi pasovi so lahko precej dragi kosi oblačil in tudi pri tako enostavnih stvareh lahko pride do napake, ki jo v prodajalni ne opazite niti vi niti prodajalec. Zaradi teh dveh razlogov imejte tudi pri nakupu pasu v mislih, da je račun nujno potrebna stvar, brez katere izbranega izdelka ne boste mogli zamenjati, v kolikor kasneje ugotovite, da je neprimeren, poškodovan ali kako drugače okrnjen.