Arhiv Značk: pižame

Pižame

V vsej poplavi različnih oblačil, ki jih danes potrebujemo, kar nekako pozabljamo na to, da oblačila potrebujemo tudi ponoči. Pižame so odlično oblačilo za nočni čas, ki nudijo številne prednosti in omogočajo, da se zbudite še bolj naspani in spočiti kot bi se sicer.

Zakaj so pižame tako praktične?

Moška pižama, ženska pižama in spalna srajca je precej bolj udobno oblačilo od vseh drugih, ki jih nekateri uporabljajo kot alternativo. Uporaba trenirk in podobnih oblačil je primerna za na športno igrišče, za tek in kolesarjenje, za spanje pa so vsekakor pižame tisti kos oblačila, ki vam bodo v tem času nudile najbolj udobno poležavanje.

Pižame so navadno precej ohlapne in tudi dovolijo koži da diha. Tako spalna srajca kot moška pižama in ženska pižama so oblačila, ki do določene mere poskrbijo tudi za našo varnost. Spanje samo v spodnjem perilu je lahko nevarno in lahko se prehladite po nepotrebnem. V spanju namreč ne moremo biti pozorni na to, da smo vedno pokriti z nekim pokrivalom, saj nam le-to lahko zdrsne in ob nižji temperaturi, ki je v nočnem času precej pogosta, lahko hitro staknemo kakšen prehlad ali kaj podobnega.

Po večernem kopanju oz. tuširanju lahko smuknemo v pižame in tako se podzavestno pričnemo pripravljati na spanje. Spalna srajca, moška pižama in ženska pižama pa naj bo vedno tudi čista, saj je v nasprotnem primeru bolje, da jih sploh ne uporabljamo. Telo se v nočnem času prav tako poti, zlasti če radi spimo v nekoliko bolj toplih sobah.

Gledanje televizije in jutranje poležavanje v pižamah pa le-te še toliko prej umaže. Zaradi vseh teh razlogov je nujno, da pižame na vsakih nekaj dni operemo. Zaradi tega boste potrebovali vsaj dve pižami, verjetno pa še kakšno, da se boste lahko oblačili v sveža in čista oblačila, ostala pa v miru oprali in posušili do konca.